yahoo84 Opublikowano 3 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2002 Mam pytanie dotyczące linuxa(slackware 8.1, 2.4.18): Jak zrobić przkierowanie na iptables, chodzi o to by mój ftp(w sieci wewnętrznej) był widoczny na zewnątrz(przez wpisanie mojego IP publicznego i konkretnego portu gostka będzie przekierowywać do mnie). Pomóżcie please, zależy mi na tym, a "admin" nie wie jak to zrobić :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 3 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2002 Mam pytanie dotyczące linuxa(slackware 8.1, 2.4.18): Jak zrobić przkierowanie na iptables, chodzi o to by mój ftp(w sieci wewnętrznej) był widoczny na zewnątrz(przez wpisanie mojego IP publicznego i konkretnego portu gostka będzie przekierowywać do mnie). Pomóżcie please, zależy mi na tym, a "admin" nie wie jak to zrobić :( musisz na tym komputerze gdzie jest public IP stworzyc pliczek (tylko nie pamietam w ktorym katalogu) .forward i tam wpisać adres ip wewnętrzny, ale nie jestem tego pewien, nie pamietam, wiec nie śmiejcie sie ze mnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yahoo84 Opublikowano 3 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2002 DZIENX, ale przydałoby sie więcej szczegółów, może ktoś inny pomoże??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2002 DZIENX, ale przydałoby sie więcej szczegółów, może ktoś inny pomoże???linuxindex.pl się kłania 8) iptables -t nat -I PREROUTING -p tcp --dport $port_lokal -i ppp0 -d $ip_serva -j DNAT --to $host_za_masq:$port_za_masq iptables -t nat -I POSTROUTING -p tcp --dport $port_za_masq -o eth0 -d $siec -s $host_za_masq -j SNAT --to $wew_ip_serva iptables -I FORWARD -p tcp --dport $port_za_masq -j ACCEPT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yahoo84 Opublikowano 3 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2002 BIG THX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...