Skocz do zawartości
milek

NORTON INTERNET SECIURITY

Rekomendowane odpowiedzi

jak odinstalowac to ciach!e gowno... wogle przez to nic nie moge zrobic na kompie zabezpiecza (blokuje) mi wszystkie porty w kompie czy tam jak to sie nazywa, nie dziala mi gg nie moge odbierac maili, nie moze mi sie polaczyc z serverem do diablo, nie ma nigdzie mozliwosci uinstal, ciach!a po kij cos takiego robia jak nie mozna tego odinstalowac... POMOZCIE!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mozna spokojnie go odinstalowac za pomoca opcji dodaj/usun programy z panelu sterowania. Poza tym popieram przedmowce. Po co instalujesz cos, czego nie portafisz skonfigurowac (chociaz NIS akurat jest na tyle inteligentny, ze pyta sie uzytkownika, czy zezwolic progrmowi na dostep do internetu czy tez nie ;)).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale można go też ustawić w tryb full automat i wtedy o nic nie pyta. Tylko blokuje i nie wnika.

Aby dobrze go skonfigurować trzeba nieco pokombinować, zwłaszcza na regułach. Ale jak już się poustawia, to całkiem nieźle działa.

Lecę na NIS 2005 ostatnio i całkiem mi się podoba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie mozna, wersja 2003 chyba nie miala takiej opcji (to byla ostatnia edycja, ktora mialem okazje uzywac). Najwiekszym problemem jest to, ze uzytkownik czesto nie czyta komunikatow, ktore mu sie na ekranie pojawiaja a potem wychodza efekty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapewniam cie ze dziala za pomoca dodaj/usun programy. Sam jakis czas temu tak robilem. Pamietaj, ze jesli masz Windowsa 2000, XP lub 2003 odinstalowac moze to tylko uzytkownik z prawami administratora. Mile widziane byloby gdybys podal rowniez blad, ktory pojawia sie przy probie wywaleniu softu. Nikt tutaj nie pracuje jako wrozka, a tym bardziej nie przed swietami ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi