sebasw Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 Kupilem taka plyte czyszczaca do DVD, na sucho, za 30 zl, w sklepie ma taka mala szczoteczke-wlokna, od spodu, program do czyszczenia, czyli mozna odpalic soft i wtedy sie laser czysci oraz kilka testow- m.in. dzwieku 5.1 itp. czy uzywanie takiej plyty, wg zalecen co 4-6 tygodni, jest bezpieczne ? czy mozna jej uzywac takze w nagrywarkach dvd ? czy w ogole to cos daje ? :) przeczyscilem stary naped i jakby lepiej jest, ale moze to auto sugestia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 mi sie wydaje ze takie płytki sa g ówno warte ja przez 6 miesiecy wypaliłem z 300 płytek, nic nie czysciłem i wszystko działa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 To zależy jaki masz pożądek w pokoju :P, jak często odkużasz i raczej na szafkach nie leży kurz u ciebie to napędy tez raczej będziesz miał czyste, ja w takie wynalazki i tak nie wierze, szkoda kasy na to, mam stare napęd 3 letni w drugim kompie i czyta wszystkie płytki, nie mówiąc już o nowych, wszystko zalezy od stopnia zakurzenia soczewki i takie czyszczenie nic ci nie da. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 no to podobno czysci soczewke :) te wloski ja "smyraja" :) trudno wyczuc.... tacka co 2-3 tygodnie jest brudna, zakurzona troche i musze ja przetrzec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 Po co to? U mnie pełno kurzu wszedzie, a poprzednia nagrywarka działała bez problemu ponad 3 lata(i działa dalej), dvd ma juz prawie 2 lata i tez chodzi dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 po co ? zeby czyscic :) w instrukcji pisze, co 4-6 tygodni czyscic ale wracajac do tematu..... czy to moze uszkodzic laser ? nagrywarke ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 po co ? zeby czyscic :) w instrukcji pisze, co 4-6 tygodni czyscic ale wracajac do tematu..... czy to moze uszkodzic laser ? nagrywarke ? 70% instrukcji jest do [gluteus maximus] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 to ciekawe podejscie.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _Azazel_ Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 lepiej rozkrecic wziac na wacik jakis alkohol :lol: i przeleciec soczewke :) jak tak czyszcze i wszystko piknie smiga a moja wypalara ma 5 lat:) dvd tez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 tyle, ze niech mi ktos powie jak rozebrac liteszita x16 (dvd) ? zdejmuje obudowe przykrecona srobkami, ale nie moge dostac sie do lasera :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _Azazel_ Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 a podczepiales wszystkie te plastikowe zaczepy ?? moze gdzies jakas sruba trzyma... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 poodczepialem wlasnie i nic :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _Azazel_ Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 hmm dziwne:) zapodaj jakies fotki.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...