Skocz do zawartości
Hora_Faza

NeoTEC X3800 380W

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo dobrze trzyma napięcia. Maja też doskonałe warunki gwararancji. Przerabiałem jakiś czas temu ten model u kumpla poprzez wmontowanie wentyla Arcitca - jest teraz niesłyszalny za dnia i bardzo cichutki w nocy - na prawdę - za tą kasę jest to super zasilacz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej zmontowany model NeoTECa(BO NAJMŁODSZY), duzo części z wersji V4200. Gdyby nie ten wiatrak rodem z FSP to wszystko było by ok. Proponuję wymienić na cichszy, ale nie mniej wydajny zważając na małe radiatory. Najlepszy byłby papst jak cię stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej zmontowany model NeoTECa(BO NAJMŁODSZY), duzo części z wersji V4200. Gdyby nie ten wiatrak rodem z FSP to wszystko było by ok. Proponuję wymienić na cichszy, ale nie mniej wydajny zważając na małe radiatory. Najlepszy byłby papst jak cię stać.

znalazłem dwa takie papsty na allegro, jeden za 30zł a drugi dwa razy droższy, przy czym tylko ten drugi ma podana specyfikacje Przepływ powietrza: 19,4 CFM / 33 m3/h:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=37464589

Kto wie jak wydajny będzie ten za 30zetow :?: :

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=37645976

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam! Zaraz po świ8ętach kupuje zasilacz i powiem szczerze że zatanawiam się nad tym z opisy postu a nad Chiftekiem 360w dual fan. cana w zasadzia taka sama , ale który z nich trzyma lepiej napięcia. chodzi o podkręcanie. który bardziej się nada??

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a nie mozna było fabrycznie większych radiatorków dać do tego neoteca i wsadzić cichszego wentyla od razu? przecież po podliczeniu kosztów samodzielnego montażu fanmate i innego wentylka to zasilacz ten zaczyna kosztować tyle samo lub więcej co inne - równie dobre a za do cichsze modele innych producentów?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepszy będzie NeoTec x3800 mam i chwale sobie zmieniłem z Chifteka przedtem miałem codeshita i żaden nie wytrzymywał tylko NeoTec idzie jak burza................No i ten ślinik odrzutowy ( czytaj wiatrak ) psuje wrażenie......Ale jest to dobry zasilacz.......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na poczatku zaznaczam ze jestem dosc poczatkujacym "przerabiaczem" swojego kompa... Wymienilem wiatraka na Neoteku x3800 na Arctic Fan Pro TC (cholera w proline robia to bez utraty gwarancji sie stad dowiedzialem :? ). Jak otworzylem obudowe to sie przerazilem wielkoscia radiatorow, ale zaryzykowalem. W ogole srodek brzydki jest i balagan moim zdaniem. Przewiercilem obudowe i wyprowadzilem kabel do plyty glownej- nie chcialem grzebac przy tym dwupinowym wyprowadzeniu na zasilaczu.

Oczywiscie po skreceniu i wlaczeniu wszystko zadzialalo - i tu kolejny minus (w moim przypadku plus...) - wydaje mi sie za jak jest jakas technologia smart fan czy cus to powinno zabezpieczac przed uruchomieniem zasilacza bez wentylatora...

Tylko ze po tym wszystkim 2 razy mi sie komp zrestartowal bez ostrzezenia i czasem Vcore spada do 1.46v - niestety na sofcie, miernikiem jeszcze nie mierzylem. Ale WYDAJE mi sie ze zasilka sie nie przegrzewa, z tylu wydmuciach!e powietrze o nie za wysokiej temperaturze. I tu pytanka - wiecie czy ten neotec ma jakies zabezpieczenie przed przegrzewaniem i czy ew. przegrzewanie moze powodowac obnizenie napieć? I czy nie wyciac tego termistora na wentylatorze zeby chodzil na max. obrotach?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi