Hora_Faza Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 Witam! Mam zamiar kupic ten zasilacz ale nie wiem czy jest dobry :/ Jakei jest wasze zdanie ?? Warty jest zakupu?? Pelna nazwa NeoTEC X3800 380W No-Noise Series 22dB Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 ladnie trzyma napiecia ale z tego co ludziska mowia na forum to wcale NO-NOICE nie jest ... wrecz ponoc jest glosny ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hora_Faza Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 to luzzzzzzzz jak trzyma napiecie . A glosny chyba nie bedzie od mojego megabajta :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noster Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 Bardzo dobrze trzyma napięcia. Maja też doskonałe warunki gwararancji. Przerabiałem jakiś czas temu ten model u kumpla poprzez wmontowanie wentyla Arcitca - jest teraz niesłyszalny za dnia i bardzo cichutki w nocy - na prawdę - za tą kasę jest to super zasilacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hora_Faza Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 no to pomysle nad zmiana wentylka :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackdragon Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 Też go mam i go pochwalę ... za napięcia. Wiatrak do wymiany/fanmate. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_Gizmo Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 a po wymianie wentyla to sięgwary nie traci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hora_Faza Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 aj zapytam sie kolezki w serwisie czy nie wymieni mi na miejscu, ale nie wiem na jaki ;) zeby nie byl glosniejszy od seryjnego neoteca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackdragon Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 a po wymianie wentyla to sięgwary nie traci? http://forum.neotec.pl/viewtopic.php?t=173&start=0 http://forum.neotec.pl/viewtopic.php?t=161&start=0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 Najlepiej zmontowany model NeoTECa(BO NAJMŁODSZY), duzo części z wersji V4200. Gdyby nie ten wiatrak rodem z FSP to wszystko było by ok. Proponuję wymienić na cichszy, ale nie mniej wydajny zważając na małe radiatory. Najlepszy byłby papst jak cię stać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hora_Faza Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 mozesz mi podac pelna nazwe tego wentyla :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackdragon Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 Najlepiej zmontowany model NeoTECa(BO NAJMŁODSZY), duzo części z wersji V4200. Gdyby nie ten wiatrak rodem z FSP to wszystko było by ok. Proponuję wymienić na cichszy, ale nie mniej wydajny zważając na małe radiatory. Najlepszy byłby papst jak cię stać. znalazłem dwa takie papsty na allegro, jeden za 30zł a drugi dwa razy droższy, przy czym tylko ten drugi ma podana specyfikacje Przepływ powietrza: 19,4 CFM / 33 m3/h: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=37464589 Kto wie jak wydajny będzie ten za 30zetow :?: : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=37645976 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geodeta Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 Witam! Zaraz po świ8ętach kupuje zasilacz i powiem szczerze że zatanawiam się nad tym z opisy postu a nad Chiftekiem 360w dual fan. cana w zasadzia taka sama , ale który z nich trzyma lepiej napięcia. chodzi o podkręcanie. który bardziej się nada?? pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 Lepszym wyborem bedzie ten neotec :wink: Ale jest troche glosny podobno :wink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_Gizmo Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 a nie mozna było fabrycznie większych radiatorków dać do tego neoteca i wsadzić cichszego wentyla od razu? przecież po podliczeniu kosztów samodzielnego montażu fanmate i innego wentylka to zasilacz ten zaczyna kosztować tyle samo lub więcej co inne - równie dobre a za do cichsze modele innych producentów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hora_Faza Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 Jesli masz X3800 to serwis NeoTEC lub sklep (w moim przypadku proline) wymienia wentyla na artic coolera TC czy cos takiego :) wiec bedzie cichy, a wymieniaja za free Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maczeta10 Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 Najlepszy będzie NeoTec x3800 mam i chwale sobie zmieniłem z Chifteka przedtem miałem codeshita i żaden nie wytrzymywał tylko NeoTec idzie jak burza................No i ten ślinik odrzutowy ( czytaj wiatrak ) psuje wrażenie......Ale jest to dobry zasilacz....... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GJRR Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 Na poczatku zaznaczam ze jestem dosc poczatkujacym "przerabiaczem" swojego kompa... Wymienilem wiatraka na Neoteku x3800 na Arctic Fan Pro TC (cholera w proline robia to bez utraty gwarancji sie stad dowiedzialem :? ). Jak otworzylem obudowe to sie przerazilem wielkoscia radiatorow, ale zaryzykowalem. W ogole srodek brzydki jest i balagan moim zdaniem. Przewiercilem obudowe i wyprowadzilem kabel do plyty glownej- nie chcialem grzebac przy tym dwupinowym wyprowadzeniu na zasilaczu. Oczywiscie po skreceniu i wlaczeniu wszystko zadzialalo - i tu kolejny minus (w moim przypadku plus...) - wydaje mi sie za jak jest jakas technologia smart fan czy cus to powinno zabezpieczac przed uruchomieniem zasilacza bez wentylatora... Tylko ze po tym wszystkim 2 razy mi sie komp zrestartowal bez ostrzezenia i czasem Vcore spada do 1.46v - niestety na sofcie, miernikiem jeszcze nie mierzylem. Ale WYDAJE mi sie ze zasilka sie nie przegrzewa, z tylu wydmuciach!e powietrze o nie za wysokiej temperaturze. I tu pytanka - wiecie czy ten neotec ma jakies zabezpieczenie przed przegrzewaniem i czy ew. przegrzewanie moze powodowac obnizenie napieć? I czy nie wyciac tego termistora na wentylatorze zeby chodzil na max. obrotach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...