Szymek Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 Chciałem przebudować sobie ewentualnei chłodzenie na Uriela multitop bo wskakuje na AMD64 i na stronce mcs widziałem że do Uriela można sobie zarzyczyć kilka rodziajów złączek : - choinkowe wtykane - jakieś szybkozłączki z gwintem (nakręcane ?) - drugi rodzaj szybkozłączek bez gwintu Jak działają takie szybkozłączki bo nei mogę sobie tego wyobrazić ? Czy na węzu tez musi być jakaś końcówka ? O co w tym biega :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 naciskasz węża na gwint, a później dokręcasz to jeszcze taką śmieszną obrączką - proste :D wąż się wtyka normalny, bez dodatkowych końcówek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 1 2 A tak dokładniej dla tych dwóch opcji :) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 w pierwszej opcji zakladasz pierscien na wąż wciskasz w choinke i doktecasz pierscien - to są najpewniejsze połaczenia w tej drugiej opcji wciskasz wąż w dziurę i już :D dzięki specjalnej konstrukcji całość jest 100% szczelna - żeby wyjąc wąż trzeba wcisnąć ten pierscień niestety wąż musi mieć dokładną średnicę podawaną przez producenta - jak za gruby to nie wcisniesz a jak za chudy to będzie nieszczelne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 czyli wg ciebie powinienem wybrać opcję nr 1 ? uzywasz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 bierz 1. - najpewniejsze połączenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 dzięki, jeszcze pytanie czy te węże eheim są warte uwagi ? czy brać "zwykłe" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 jak zalezy ci na kasie to rozejrzyj się w Obi, Castoramie... tam masz zykłe CellFastu albo inne o wiele tańsze, patrz tylko czy nie sa zbyt łamliwe, bo takich nie warto brać ale jeśli chcesz mieć najwyższej jakość systemik to bierz Enheime sam ma węzę z Castoramy i nie narzekam, nie łamią się, są tanie i nawet fajne :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 ja mam takie z obi po 3,5zl/metr 12/16 chyba i po roku użytkowania wyglądają jak szajs brązowe i 'skorodowane' Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
liquidboy Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 Szybkozłączki zakręcane sa de best :) Masz 100% szczelności i nic nie tracisz. Btw1:lepiej <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> PowerX bo jest po prostu lepszy :] Btw2: Pit, Thorn nie jestem mściwy :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 liquid można bliżej apropo tych btw ? chodzi o blok pod amd64 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 ja mam takie z obi po 3,5zl/metr 12/16 chyba i po roku użytkowania wyglądają jak szajs brązowe i 'skorodowane' a jakiej wody używasz w systemie? ja mam demineralizowaną i woda jest czyściutka, a na wężach nic się nie osadza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 kranówa lol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 no widzisz :wink: lej demineralizowaną = masz po kłopocie z kamieniem, glonami, robalami, korozją... a kosztuje nie wiele, na każdym CPN'ie dostaniesz bez problemu ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 no ale moje obecne chłodzenie to jest tak tylko aby było... węże już brązowe, za rezerwuar służy mi śmietnik, woda w tym śmietniku jest chyba gorszego wyglądu jak szambo, nagrzewnica od fiata ledwo ciągnie, stała na dywanie to zaczeła rdzewiec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 No to generalny remont jest konieczny...;) I Ty chcesz nowiutki blok do tego podłączać? Bllleeee...:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 nie, chce właśnie zmienić wszystko myślałem o porzuceniu wc na rzecz porządnego ac ale teraz nie wiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 a nie boisz się zatoru w przewodach? jak ci się coś zatka, to będzie wyciek, albo coś gorszego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 czyli wg ciebie powinienem wybrać opcję nr 1 ? uzywasz ? nooo ja to używam nr 2 ale to z zupelnie innych powodów... do węży nr 1 jet najwygodniejszy, na pewno warto używać porządnych węży (cellfasty to syf) i wody demineralizowanej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 chyba zamiast uriela wezme x3m Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 do szybkozloaczek nr 1 dobre beda weze crystallo http://allegro.pl/show_item.php?item=37884509 , szukaj ich w obi lub lerła :P , dla mnie szybkozlaczki skrecane czyli nr 1 to troszke male srednice maja jak dla mnie , mialem orbitala na takich i ciezko bylo z wezami gdy mialem podpiac kadeta ktory ma srednice 15mm zew , ale dalem rade i bylo git (teraz mam sam weze ehaima i jestem zadowolony z nich) http://www.members.lycos.co.uk/verbpl/abit/index.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 ale masz te węze gigantyczne - genialne rozwiazanie z twoją chłodnicą i rezerwuarem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 http://www.allegro.pl/search.php?string=CR...TALLO&country=1 jest tez wąż na allegro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ogr22 Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 male porownanie : http://www.realitynet.pl/forum_viewtopic.php?16.3098 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 świetny art ! dzięki !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ogr22 Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 nie no doskonaly to on nie jest, ale jakis tam obraz przedstawia tego wszysstkiego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...