MAGIC Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 :( mam nagrywarke SAMSUNGA SW-240B i nie wiem czemu cos się z nią stało wczoraj nagrywałem coś na płytke i było wszystko dobrze, dziś się coś zrobiło nie wiem nawet z jakiego powodu :cry: w programach pokazuje mi coś takiego : a powinno pokazywać normalnie "SAMSUNG SW-240B" ściągnołem nowego biosa tylko że nie chce się wgrać bo jest błąd w nazwie urządzenia jakim programem moge wgrać biosa do nagrywarki żeby pominąc tą błędną nazwe bo to niewiedzieć czemu posypał się bios w nagrywarce taśmy sprawdzane i na każdej jest to samo a dvd-rom działa na tej co nagrywarka i nic się nie dzieje a nagrywarka na tym co dvd-rom i też pokazuje tą błędną nazwe prosze dajcie jakiś program który wgra tego biosa i się nie będzie czepiał o nazwe PROSZE :cry: :cry: :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 cos sie ewidentnie pokielbasilo :? poszukaj eeprom'a do tego napedu...po wgraniu aktualizacja biosu powinna przejsc ...ale bardzo prawdopodobne ze palnik zdechl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAGIC Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 właśnie o to chodzi że jak odpale jakiś program do aktualizacji to wyskakuje błąd że nazwa urządzenia jest niepoprawna albo że nie może załadować pliku *.bin do tego urządzenia biosik ściągałem z cdrinfo http://www.cdrinfo.pl/software/stronaspw.p...neid=2080222624 _________________________________________________________________ WESOŁYCH ŚWIĄT http://kartki.onet.pl/_i/d/Aniolki.swf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 zeby wgrac bios musisz najpierw wgrac eeprom bo cos masz nakopane z identyfikacja napedu,a te informacje zapisane sa w eepromie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAGIC Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 ooo siet :? a skąd to wytrzasnąć ??? i jak to wgrać ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 do litka znam kupe softu tego typu..gorzej z samsungiem,ale poszukam...jak cos znajde to bede krzyczal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAGIC Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 OK dzieki ja też szukam tylko nie wiem zabardzo gdzie jak narazie to same strony z krzaczkami (chińszczyzna) poznajdywało :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 jest jeszcze jedno wyjscie.....wgraj najnowszy bios z dos'a poprzez mtkflash'a tu masz wszystko na temat dosowej aktualizacji i prosty generator polecen - http://dhc014.rpc1.org/howto.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAGIC Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 właśnie to znalazłem http://seba.wsm.wielun.pl/ratowanie.htm i spróbuje DZIĘKI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAGIC Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 przez dos`a też nie moge :cry: :( :cry: czepia się o jakiś port170 mam podpiętą nagrywarke do Sekundery Master i wpisuje mtkflash 3 w /b /m r403.bin i wyskakuje błąd (Port: 170, Master/Slave: a0) :? ________ edit : teraz resetowałem kompa i zobaczyłem na starcie normalna nazwe Samsung SW-240B i wersje biosu R403 a na windowsie dalej jest nieprawidłowa nazwa i bios R402 :? :cry: :( . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 usyn z systemu ten naped i niech go wykryje raz jeszcze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAGIC Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 już tak robiłem i dalej wykrywa jakąś dziwną nazwe :? trudno taka dobra była 8MB buffor nie zepsóła mi żadnej płytki szkoda :( ale że akurat na święta taki prezent mi walneła :? . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAGIC Opublikowano 7 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2005 :sad: POMOCY PROSZE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armadon Opublikowano 7 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2005 Masz spieprzony kontroler/taśmę a nie nagrywarkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darksoul Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 Masz spieprzony kontroler/taśmę a nie nagrywarkę. 1206664[/snapback] Mozliwe! Mi sie ostatnio rozpadła wtyczka (chyba za mocno ostatnio za ną pociągnołem) i sie dziwilem czemu mi "znika" napęd. A jak to nie pomoze... jak masz gware idz wymien... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAGIC Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 to nie taśma sprawdzałem na trzech innych i jest to samo a gwarancji niestety już nie mam :( tak jak _Vip_ pisał to eeprom się coś postypał tylo nie moge nigdzie go znaleźć żeby wgrać na nowo :( . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...