sl1p Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 słuchajcie.... wczoraj mi sie zjarał zasilacz od kompa... grałem w sobie akurat wczoraj w LOTR BATTLE OF MIDDLE EARTH (już od jakichś 2 dni bez żadnych problemów) Dzisiaj pozyczyłem zasilacz od kumpla taki sam 230W I dzisiaj jak wlaczam gierke pochodzi z minute i nagle gasnie monitor ( włącza sie zółta lampka) odgłosy z gry nadal słychać i nagle komp restartuje sie po jakichs 10 sekundach czy to moze byc spowodowane tym nowym zasilaczem czy coś ? Albo czy mogły sie przy tym zjarac jakieś inne części skoro komputer w windowsie i wszędzie smiga normalnie bez błedów i problemów. moja grafika to radeon 8500 LE a procek to Celeron 1.2 Z góry dzięki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$McFly$ Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 ten zasialcz to sie nadaje ale do celerona 400MHz i rivy tnt ZMIEN ZASIALCZ ! MASZ MALO PRADOZERNEGO KOMPA ! ALE NAWET TEN 230W BEDZIE ZA SLABY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sl1p Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 ale na moim starym zsilaczu (tym co sie spalił) wczesniej bylo wszystko ok a nowy - 300 będzie starczyć ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trovao Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 spowodowane jest to brakiem mocy ... podczas obciazenia nie wystarcza "pałera" :) i sie karta wyłącza , siedzisz na tykającej bombie. teoretycznie 300w starczy pod warunkiem ze bedzie to firmowy zasilacz ... a nie taki z nalepką 300w ;) przyzwoite minimum to na dzien dzisiejszy np: to - http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=9592 lub to - http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=11083 albo dolozyc jeszcze troszke do wersji HPC-360-302DF Na zasilaczu naprawde nie warto oszczedzac ( no w granicach rozsądku ofkoz :) ) Wszystkie wymienione zasilacze bezproblemowo obsluza nawet dość prądożerne systemy... ps. miales 230w , spalił ci sie zasilacz ( cale szczescie ze tylko on ) i nadal eksperymentujesz z podobnym ... 8O :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_madi_ Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 Najlepiej nie siedz juz na kompie z tym zasilaczem, bo niedlugo nie bedziesz mial polowy kompa, kupuj tego modecoma jak pisal poprzednik i bedzie spokoj, nie warto ryzykowac, nowy zasilacz to 100zl a odnowa kompa moze cie kosztowac jedno zero wiecej czyli 1000zl :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 bez jaj ;-) jak przyszlosciowo to ponizej chiefa 350W bym nie zjeżdzał ale jak szukasz czegoś na teraz - dobra 300W załatwi sprawę, starczył by i feel ale jak juz kupować to warto doloży ckilka zeta na pewny sprzęt,,, modecom 300 powinien byc okej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$McFly$ Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 bez jaj ;-) jak przyszlosciowo to ponizej chiefa 350W bym nie zjeżdzał ale jak szukasz czegoś na teraz - dobra 300W załatwi sprawę, starczył by i feel ale jak juz kupować to warto doloży ckilka zeta na pewny sprzęt,,, modecom 300 powinien byc okej przyszlosciowo to trzeba by w mala elektrownie sie zaopatrzec :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 No niestety taka prawda że od czasu Pentium moc w zasilaczach wzrosła o 100W (czytaj że większość firm zmieniła nalepki :) ) a taktowanie procka poszło w górę 10x. Do tego jeszcze prądożerne grafy, więc trudno się dziwić, że jest jak jest. Poza tym użyj opcji SZUKAJ a znajdziesz kupę tematów pod tytułem "Zasilacz mi zjarał pół kompa...". Temat chyba już do zamknięcia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...