Oles07 Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 Wszyscy sie tak napalają na ram w dualu, a czy jest on naprawde aż tak dużo bardziej wydajny niż zwykły? Może jestem nie w temacie, ale czy wyjaśni mi ktoś czemu niektóre kości w dualu chodzą a inne nie? I czemu np kości kingstona chodza w dualu wszystkie? Podobno to kwestia tego, aby kolejno z taśmy zjechały... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$McFly$ Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 ram w dualu to taki sam zwykly ram jak kazdy inny :) chodzi o sposob obslugi pamieci przez mobo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_madi_ Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 Nie jest duzo bardziej wydajny od single, bywa ze jest to 5% a bywa ze 30%. To zalezy od kostek i mobo. A z tym kingstonem to sie nie zgodze, po prostu do duala zaleca sie by obie kostki byly takie same, sprzedaja w sklepach 2 takie same kostki w opakowaniu z napisalem dual ddr, ale kazdy ram bedzie dzialal w dualu jesli wlozysz kosci w odpowiednie sloty na mobo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyr Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 Dual na nforce2 daje tyle co nic , fajnie wyglada w biosie napis dual channel i tyle wydajnosc wzrasta malo , natomaist na p4 i a64 to juz daje duuuzego kopa. Natomiast to , ze niby musza byc te same kosci to jeden wielki kit przynajmnije u mnie dual chodzi a mam kosci 2xkingston 256 333@400 oraz 1 twinmosa 512 400mhz i wszystko smiga na 400mhz w dualu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 ej no znajdz sobie jakiś art na necie,,, normalnie lenistwo nie zna granic! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...