Kamcio Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 Witam No wlasnie mam taki maly problem. Kupilem sobie nowy dysk 80GB zainstalowalem wszystko co potrzebne. Uruchamiam kompa i po jakims czasie - nawet za barzdo nie wiem przez co - pasek zadań sie zawiesza łącznie z zegarem, ktory staje w miejscu :? Jesli chodzi o ikony na pulpicie itp to moge uruchamiac rozne rzeczy itp w tym czasie no pasek zadan caly czas jest zablokowany. Restarty nic nie daja bo chwile pochodzi dobrze, by znowu zlapac zwieche. Moze juz z czyms takim sie spotkaliscie. HELP :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 Może zrób formata jeszcze raz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 No bez przesady. Watpie, zeby to byla jedyna mozliwosc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aludan Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 Rozumiem ze spr. najpierw antywirem/ad aware itp., pozatym jaki to win ? Jak z serii NT to powinno dzialac ctrl+alt+del i zobacz procesy - moze jakis programik uzywa dziwnie duzo %cpu ... Mozesz takze spr. odlaczyc ten dysk i zobaczyc co sie stanie, choc to bardzo dziwna sprawa ... Mam nadzieje, ze ktos ci pomoze :) Wesołych świąt !! 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srocciano Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 To samo zwiecha paska zadan nie wiem jak to rozwiazac.... pomocy na poprzednim systemie nie dzialo mi sie nic takiego ! Moze to modem Sagem Fast 800 to tak zawiesza albo polaczenie dial-up ktorym sie lacze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davster Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 stary mam identyczny problem !! robilem cala mase formatow i nic :[ doszedlem do wniosku ze to cos z modemem albo plytka od neo :P tez mam sagem,a jak go nie podlacze i nie zainstaluje tego sufu od nich to jest spox a jak podlacze i zainstaluje to muli, pasek wisi etc... mozna jakos inaczej sie laczyc z neo ? czy tylko ten denny program od neoshitu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4Ti Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Ja mam identyczny problem... w temacie http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=151122 rowniez jest mowa o tym samym. Obawy takie same i chyba ta sama przyczyna. Wczesniej, przed zainstalowaniem/zalozeniem neostrady i instalacji modemu Sagem 800fast wszystko bylo ok z moja winda xp + sp1. Jednak zaraz po zainstalowaniu sterow i programu od neo (autoconnect) mam problemy takie jakie zostaly wyzej opisane. Czy wie ktos jak mozna ten problem rozwiazac? Imao format nic nie da bo jak juz zostalo napisane w http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=151122 po kilku formatach dalej problem sie powtarzal... Wiec albo nalezy zmienic sterowniki lub kupic router lol... Jesli ktos ma jakies pomysly, ktore moglyby ten problem rozwiazac bylbym wdzieczny. @davster Ja i tak uzywam Autoconnecta :), a dalej mam taki sam problem :/ . Greetz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davster Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 (edytowane) tez jade na AutoConnecie :D ale nie wiem jak sie pozbyc tego przymulania, to jakas epidemia ? moze sciagnac stery z neta bo moze te na CD są jakies lewe ~~ ? neostrada.info http://forum.neostrada.info/viewtopic.php?t=6382 heh ale typowi pomogli :/ Edytowane 30 Sierpnia 2005 przez davster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davster Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 poszperałem troche w necie [ glowie forum.neostrada.info ] i znalazlem kilka sposobow, moze jakis pomoze: 1- nalezy wlaczyc zapore w ustawieniach polaczenia 2- wywalic wszystko od neostrady i zainstalowac same sterowniki i ustawic polaczaczenieu dial-up 3- zasłaby zasliacz 4- wylaczyc oszczedzanie energi nie wiem ile w tym prawdy ale szukam dalej moze wkoncu cos znajde :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4Ti Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Po pierwsze, jak narazie nei decyduje sie na kupno routeru bo szkoda mi wydawac ~300zl na 2 miesiace korzystania z neo :P (czekam az bedzie dostepne u mnie w pelni chello). Po drugie nie wiem jak by mi dzialalo neo za pomoca programu ktory jest na CD, bo tez mi ten program nie dziala :D (wywalilo mi blad aplikacji etc.) i musialem meczyc sie z zastepczymi programami i rejestracja bez programu od tp. Po trzecie testuje sposoby ktore napisal davster i zobaczymy co to da... :) Jesli ktos ma jakies pomysly to chetnie wyproboje :] . Greetz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srocciano Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 No ja sie lacze dial-upem non stop i problem ten sam, tylko ze ja mam broadband z Tiscali 2 Mb( Anglia ) myslalem , ze to moze jakis inny program wiesza, ale widze ,ze to modem bo innej opcji nie widze :( . Chyba wymienie modem :wink: na Thomsona :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4Ti Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Mysle ze musi byc jakis inny sposob niz kupno nowego modemu :) . @davster Wczoraj troche sie pobawilem za udzialem twoich rad: 1- nalezy wlaczyc zapore w ustawieniach polaczenia Z tym sie niestety jeszcze tak dokladnie nie bawilem... ale dzis wieczorem moze uda mi sie to sprawdzic. 2- wywalic wszystko od neostrady i zainstalowac same sterowniki i ustawic polaczaczenieu dial-up To napewno nie, bo ja odrazu zrezygnowalem z oprogramowania od neo. <_< 3- zasłaby zasliacz Hmm... wydaje mi sie ze to tez nie jest to :( . Chieftec 400W chyba by wyrabial ;) . 4- wylaczyc oszczedzanie energi ? :blink: Greetz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davster Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 dobra u mnie dziala ta 1 opcja, kumplowi też więc i wam powinno zadziałać :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srocciano Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 rzeczywisciewlaczenie zapory we wlasciwosciach polaczenia pomaga! dzieki :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4Ti Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 No tak, ale teraz powiedzcie jak ustawic aby zapora pozwalala mi na laczenie sie przez ssl :/ ... Daje w parmetrach aby nie blokowal uslugi uzywajacej portu 7000 (irc + ssl), ale dalej nie moge sie laczyc <_< ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...