Spawacz Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 Siemka ziomy :) kolega dał mi za zadanie odświerzyć trochę jego kompa niedużym kosztem. Jego konfiguracja to celeron 1200, 128MB ramu, geforce 2mx 200 :) Jego wynik w 3dmarku 2001 to 1300 punktów, a że gościu jest miłośnikiem pykania w gierki trochę mu to wadzi. :P Postanowiłem że najlepiej zainwestować w grafe albo już cały komp wymienić , ale to drugie raczej niewchodzi w rachubę. Problem pojawił się w momencie gdy odkryłem ze ma agp x2 :/ 1. heh i teraz pierwsze pytano Czy http://sklep.tweak.pl/index2.php?id2=menu_...L650&kat=&pkat= ta karta pujdzie na agp x2 ??? 2. Ile może mieć punktów w 3dmark2001se na niepodkręconym sprzecie własnie z tym gainwardem 4 ti 4200, pytam się o tego marka bo to jest dla niego wykładnikiem szybkosci. A i oczywiście wiem ze wróżkami niejesteście :), więc podajcie pi razy drzwi czego można sie spodziewać. 3. Czy warto ?? 4. Może macie jakeś inne propozycje?? Z góry thx ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cga Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 ja pomyslalbym o dwoch kartach - wlasnie jakims 4ti lub radeonie 9100. i wzialbym raczej cos uzywanego - za 200 cos trafisz jak nic. z nowych to chyba 9550/xt bym myslal o ile pojdzie na jego plycie. co do osiagow mam podobna platforme - celek 1100 na BX, agp x2, 256 ramu i mialem z radeonem 9100 ok 6,5-7k. juz dokaldnie nie pamietam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 Czy karta pojdzie ne tej plycie to nie wiem :oops: A jesli odpali to kolega moze sie spodziewac wyniku ok 5000-6000 markow :wink: Czy warto :roll: Imho tak ,ale ramu troche malutko :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawacz Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 To tak jeden kolega twierdzi że może być 6.5k - 7 nastepny 5- 6 k hmm średnio 6 wychodzi i chyba tego można sie spodziewać :P. To teraz pytanie czy ktś z was wie napewno czy to pujdzie na agp x2 ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mastah-Lamia Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 mój wypasiony* FX 5600 poszedł na agp 2x wiec chyba... ten GF tez pójdzie ale głowy nie dam *wszystko mi na niej chodzi :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawacz Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 OO no to stary niema gitary msi pujść. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hora_Faza Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 Ja mam 4ti i kiedys cos kombinowalem i przez przypadek wlaczylem agp 2x i chodzilo dobrze przez ok 4 dni :D wiec bez problemu pojdzie. I na takim sprzecie jak mam w podpisie to mam ok 6500 pk w 3k2SE :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 Witam All. Polecam coś taniego a za razem dobrego. Herculesa Radeona 8500 LE lub 9100, 128 Bitów koniecznie, ja bez podkręcania tej grafy osiągam około 9500 pkt we 3dmark 2001 SE(na swoim sprzęcie, taki jak w podpisie). Za 230 zł można taką na allegro kupić.Na Agp x2 napewno powinna pójść, sprawdziłem w książce od grafy. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...