gregosnl Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 ok skladam sobie kompa i kupilem juz sobie procka taki jak w temacie (athlon64 3400+ socket 754) teraz szukam jakiejs dobrej mobo do tego czytalem juz chyba z tysiac recenzji ikazda muwi cos innego, wiec postanowilem zapytac o porade na forum, pomuzcie mi z gury wielkie dziekii a jeszcze jedno mieszkam w usa to mam dostep do prawue wszystkich plyt glownych jakie sa na rynku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 DFI Lan Party UT nF3 250 GB. Jest topic na jej tematwarto zajzec... Gdy juz kupisz wszystko, zparaszam do dzialu extremalne podkrecanie do SuperPi CHallange... pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregosnl Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 ok wlasnie slyszalem ze on jest bardzo dobra, ja jestem noobzor w podkrecaniu wiec nie mam zaduzo doswiadczenia ale czytam duzo na ten temat i mam ochote sprobowac swoich mozliwosci,cena nie ma znaczenia jesli chodzi o mobo, szukam czegos co sie latwo podkreca nie ma za duzo problemow , czegos stabilnego, ja myslalem o abicie kv8-max3 z chipsetem via slyszalem ze tez dobry i latwy w oc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gent Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 bierz jak mowil Zulusman DFI Lan Party NF3 czytaj FAQ i forum... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hamil_Hamster Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 Co tu dużo pisać...DFI, i nie ma mocnych ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregosnl Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 z tego co czytalem to wypasiona mobo teraz jak znacie jakiesdobre RAMki do tego kture sa kompatybilne z ta motherboard Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 na soc A jest najlpesza i na A64:) FDI cizko ja dostac ale jest zabojcza! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 Jeśli abit to nie KV8-max3 bo na nim nie pokręcisz (brak blokady PCI/AGP), ale wyposażenie ma boskie. Jak abit to KV8Pro 3rdEye. Ale skłaniaj sie ku DFI. Co do pamięci to do wyboru do koloru (FSB 300 gwarantowane); Confirmed Samsung TCCD Adata PC4500 Vitesta Adata PC4800 Vitesta Apacer PC4000 Centon Advanced DDR Corsair PC3200XL Corsair XMS PC3200C2 Rev4.1 2-3-3-6-1T Geil UltraX pc3200 ~ Brainpower PCB Gskill PC4400 (various) ~ Brainpower PCB ~ Not in UK (15/10/04) Kingston HyperX PC 3200ULK2 ~ Not in UK (15/10/04) Mushkin PC3200 Rev.2 OCZ PC3200 Rev.2 ~ Brainpower PCB OCZ PC3700 Platinum Patriot Extreme Performance PDC5123200+XBLK ~ Brainpower PCB PQI 3200 Turbo 2-2-2-5 ~ Brainpower PCB Samsung PC4000 CL3 ~ Not in UK (15/10/04) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gent Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 Jeśli abit to nie KV8-max3 bo na nim nie pokręcisz (brak blokady PCI/AGP), ale wyposażenie ma boskie. Jak abit to KV8Pro 3rdEye. Ale skłaniaj sie ku DFI. Co do pamięci to do wyboru do koloru (FSB 300 gwarantowane); Confirmed Samsung TCCD Adata PC4500 Vitesta Adata PC4800 Vitesta Apacer PC4000 Centon Advanced DDR Corsair PC3200XL Corsair XMS PC3200C2 Rev4.1 2-3-3-6-1T Geil UltraX pc3200 ~ Brainpower PCB Gskill PC4400 (various) ~ Brainpower PCB ~ Not in UK (15/10/04) Kingston HyperX PC 3200ULK2 ~ Not in UK (15/10/04) Mushkin PC3200 Rev.2 OCZ PC3200 Rev.2 ~ Brainpower PCB OCZ PC3700 Platinum Patriot Extreme Performance PDC5123200+XBLK ~ Brainpower PCB PQI 3200 Turbo 2-2-2-5 ~ Brainpower PCB Samsung PC4000 CL3 ~ Not in UK (15/10/04) uf dobre info... :) Pamietasz moze ktore najtansze ? thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregosnl Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 szukam takiej mobo co bede mogl walnnac oc do codzuiennego uzytku, nie potrzebuje ekstremalnych szybkosci , potrzebuje czegos takiego co bedzie mi chodzilo przez pare dni dnie bez zadnych bledow, cos do codziennego uzytku nie tylkol do oc,bomja glownie to lubie w gierki pykac jestem w tym the besciak i potrzebuje dobrego systemu do tego, to sa moje wymagania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregosnl Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 z gury dziekuje za informacje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mastah-Lamia Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 Jestes Debeściak ale nie wiesz na czym najelepiej sie gra ?? :D 2 płyty masz do wyboru DFI lub ABIT ... powiem ci w sekrecie ze DFI lepsze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hamil_Hamster Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 Lepiej zainwestuj w SŁOWNIK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregosnl Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 Lepiej zainwestuj w SŁOWNIK. sorry stary ale wspomnialem na poczatku ze niemieszkam w polandzie dawno w polsce nie bylem a swoja edukacje skonczylemna 6 klasie w polsce wybacz mi za bledy ale i tak mi niezkle idzie franek :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neonn Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 Ile kosztuje ta DFI? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 DFI jakieś 450, Abit 400. Jak nie chcesz ekstremalnie kręcić i w miare prosto bez komplikacji to bierz Abita, on spoko chodzi, a DFI ma tyle funkcji w biosie, że zanim sie połapiesz co do czego to pół roku minie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregosnl Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 acoto jest tablokada pci:agp ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 gregosnl zaparszamy do faq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neonn Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 DFI jakieś 450, Abit 400. Jak nie chcesz ekstremalnie kręcić i w miare prosto bez komplikacji to bierz Abita, on spoko chodzi, a DFI ma tyle funkcji w biosie, że zanim sie połapiesz co do czego to pół roku minie Ok, a w ktorym dobrym netowym sklepie mozna ja kupic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoctorPulse Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 DFI Lan Party UT nF3 250 GB!!! ja na taką chce zmienić nie długo i tą ci polecam, cena koło 450zł...nie zawiedziesz sie na niej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba52 Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 Na DFI masz mozliwosc osiagnac najwieksze FSB z obecnie dostepnych plyt. Moze zapowiedzi plyt z nForce 4 Ultra sprawia, ze pojawia sie jej godni konlurenci, wyposazeni dodatkowo w PCI-e. Warto tez zainwestowac w lepsze pamieci. @Majkel84 Mam pytanko, zauwazylem iz udzielasz sie w topicach o pamieciach - po czym poznac PCB Brainpower, szukalem http://forum.purepc.pl/search.php i tu i nie znalazlem odpowiedzi, byc moze wina tu mojego kulawego angielskiego. Bylbym zainteresowany kupnem GoodRAM z tym PCB, nie wiem jak odroznic, a boje sie kupic knota. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoctorPulse Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 Seba52 a widziałeś zapowiedzi DFI z NF4?? Ta płyta też zmiażdży konkurencje do tego SLI, to będzie przebuj według mnie,teraz bynajmniej wiem, że nie zmienie tej marki na inną,za nic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregosnl Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 a tak wogule to ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ktury chipset leopszy via czy nfroce????????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba52 Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 Seba52 a widziałeś zapowiedzi DFI z NF4?? Ta płyta też zmiażdży konkurencje do tego SLI, to będzie przebuj według mnie,teraz bynajmniej wiem, że nie zmienie tej marki na inną,za nic... Na razie taka platforma jest w sferze marzen, to ok. 300 PLN roznicy pomiedzy platforma 939 a 754 jest dla mnie nie do przeskoczenia, ale mam nadzieje iz w krotce koszty przynajmniej procesorow sie wyrownaja, wyjda nowe stepingi Winchesterow to na Wielkanoc :( zajaczek przyniesie nowy sprzet. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hamil_Hamster Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 Gregosnl -Wybacz, nie doczytałem :) Majkel84 - Sądząc po relacjach użytkowinków to na Abicie nie ma żadnego OC :)) (ale to chyba dotyczyło abita na s939) Tak czy siak, chyba jedyne firmy które powinny być teraz brane pod uwage to MSI i DFI ,oczywiście to drugie miażdży konkurencje, ale to pierwsze jest łatwiej dostępne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labe Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 No pewnie epox juz wogule sie nie liczy :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba52 Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 Epoxowi ostatnia plytka jaka wyszla byla KHA+ na KT266a, pozniej to juz nedza, sam mam 8RDA+ rev 2.2, niby miala byc dobra do OC, ale powyzej 220 MHz na FSB siada :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hamil_Hamster Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 No pewnie epox juz wogule sie nie liczy :wink:Wsadź w tego Epoxa trzy kostki pamięci i sam zobacz ;) Pozatym wyposażenie marne, koszty duże, ogólnie dno :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoctorPulse Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 słaby serwis, a co do cen to już powoli zaczynają spadać dla tego ja też zaczynam myśleć o przejściu na A64 s754 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 hmmm, niełatwo wytłumaczyc co to jest brainpower PCB, ale wiadomo, że pamięci z nim mają lepsze możliwości oc. Chodzi chyba o opóźnienia przesyłania sygnału i długośc ścieżek. Najłatwiej poznać takie PCB po tym, że chip pamięci kończy się prawie idealnie na tej samej wysokości co PCB, czyli sama płytka drukowana nie jest wyższa od chipów (przykład poniżej); Ludki mówią że abit zszedł na psy ale ja tam nie widze problemu (HT 282). Jakos nigdy nie przepadałem za epoxem- czemu? Nie wiem. Wada wrodzona (na początku zreszta za abitem też) :P Biorąc pod uwagę, że 280 to max dla chipsetów VIA to nie mam zastrzeżeń do Abita. Abit ma też jeden ogromny plus- 3rdEye- kto ma to wie co to jest, a kto nie miał to mysli że mu to nie potrzebne, a ja go nie rzekonam że tak nie jest. DFI to firma legenda, a MSI od czzasów KT600 robi już coraz lepsze płytki, zarówno do o/c jak i dla zwykłych userów. Asusa odradzam, a gigabyte tyko jak masz mało kasy i lubisz bawić się w mody. Z chipseów to wedle uznania- ja mam VIa i jest super stabilny i wogóle super. NF też mi nigdy nie leżał, ale jakoś czyje że NF4 nie unikne :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...