Skocz do zawartości
gregosnl

najlepsze mobo do amd 64 3400+ sckt 754 ??????

Rekomendowane odpowiedzi

ok skladam sobie kompa i kupilem juz sobie procka taki jak w temacie (athlon64 3400+ socket 754) teraz szukam jakiejs dobrej mobo do tego czytalem juz chyba z tysiac recenzji ikazda muwi cos innego, wiec postanowilem zapytac o porade na forum, pomuzcie mi z gury wielkie dziekii

a jeszcze jedno mieszkam w usa to mam dostep do prawue wszystkich plyt glownych jakie sa na rynku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok wlasnie slyszalem ze on jest bardzo dobra, ja jestem noobzor w podkrecaniu wiec nie mam zaduzo doswiadczenia ale czytam duzo na ten temat i mam ochote sprobowac swoich mozliwosci,cena nie ma znaczenia jesli chodzi o mobo, szukam czegos co sie latwo podkreca nie ma za duzo problemow , czegos stabilnego, ja myslalem o abicie kv8-max3 z chipsetem via slyszalem ze tez dobry i latwy w oc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli abit to nie KV8-max3 bo na nim nie pokręcisz (brak blokady PCI/AGP), ale wyposażenie ma boskie. Jak abit to KV8Pro 3rdEye. Ale skłaniaj sie ku DFI.

Co do pamięci to do wyboru do koloru (FSB 300 gwarantowane);

Confirmed Samsung TCCD

Adata PC4500 Vitesta

Adata PC4800 Vitesta

Apacer PC4000

Centon Advanced DDR

Corsair PC3200XL

Corsair XMS PC3200C2 Rev4.1 2-3-3-6-1T

Geil UltraX pc3200 ~ Brainpower PCB

Gskill PC4400 (various) ~ Brainpower PCB ~ Not in UK (15/10/04)

Kingston HyperX PC 3200ULK2 ~ Not in UK (15/10/04)

Mushkin PC3200 Rev.2

OCZ PC3200 Rev.2 ~ Brainpower PCB

OCZ PC3700 Platinum

Patriot Extreme Performance PDC5123200+XBLK ~ Brainpower PCB

PQI 3200 Turbo 2-2-2-5 ~ Brainpower PCB

Samsung PC4000 CL3 ~ Not in UK (15/10/04)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli abit to nie KV8-max3 bo na nim nie pokręcisz (brak blokady PCI/AGP), ale wyposażenie ma boskie. Jak abit to KV8Pro 3rdEye. Ale skłaniaj sie ku DFI.

Co do pamięci to do wyboru do koloru (FSB 300 gwarantowane);

Confirmed Samsung TCCD  

Adata PC4500 Vitesta  

Adata PC4800 Vitesta  

Apacer PC4000  

Centon Advanced DDR  

Corsair PC3200XL  

Corsair XMS PC3200C2 Rev4.1 2-3-3-6-1T  

Geil UltraX pc3200 ~ Brainpower PCB  

Gskill PC4400 (various) ~ Brainpower PCB ~ Not in UK (15/10/04)  

Kingston HyperX PC 3200ULK2 ~ Not in UK (15/10/04)  

Mushkin PC3200 Rev.2  

OCZ PC3200 Rev.2 ~ Brainpower PCB  

OCZ PC3700 Platinum  

Patriot Extreme Performance PDC5123200+XBLK ~ Brainpower PCB  

PQI 3200 Turbo 2-2-2-5 ~ Brainpower PCB  

Samsung PC4000 CL3 ~ Not in UK (15/10/04)

uf dobre info... :)

Pamietasz moze ktore najtansze ?

thx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szukam takiej mobo co bede mogl walnnac oc do codzuiennego uzytku, nie potrzebuje ekstremalnych szybkosci , potrzebuje czegos takiego co bedzie mi chodzilo przez pare dni dnie bez zadnych bledow, cos do codziennego uzytku nie tylkol do oc,bomja glownie to lubie w gierki pykac jestem w tym the besciak i potrzebuje dobrego systemu do tego, to sa moje wymagania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DFI jakieś 450, Abit 400.

Jak nie chcesz ekstremalnie kręcić i w miare prosto bez komplikacji to bierz Abita, on spoko chodzi, a DFI ma tyle funkcji w biosie, że zanim sie połapiesz co do czego to pół roku minie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DFI jakieś 450, Abit 400.

Jak nie chcesz ekstremalnie kręcić i w miare prosto bez komplikacji to bierz Abita, on spoko chodzi, a DFI ma tyle funkcji w biosie, że zanim sie połapiesz co do czego to pół roku minie

Ok, a w ktorym dobrym netowym sklepie mozna ja kupic?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na DFI masz mozliwosc osiagnac najwieksze FSB z obecnie dostepnych plyt. Moze zapowiedzi plyt z nForce 4 Ultra sprawia, ze pojawia sie jej godni konlurenci, wyposazeni dodatkowo w PCI-e. Warto tez zainwestowac w lepsze pamieci.

@Majkel84

Mam pytanko, zauwazylem iz udzielasz sie w topicach o pamieciach - po czym poznac PCB Brainpower, szukalem http://forum.purepc.pl/search.php i tu i nie znalazlem odpowiedzi, byc moze wina tu mojego kulawego angielskiego. Bylbym zainteresowany kupnem GoodRAM z tym PCB, nie wiem jak odroznic, a boje sie kupic knota.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Seba52 a widziałeś zapowiedzi DFI z NF4?? Ta płyta też zmiażdży konkurencje do tego SLI, to będzie przebuj według mnie,teraz bynajmniej wiem, że nie zmienie tej marki na inną,za nic...

Na razie taka platforma jest w sferze marzen, to ok. 300 PLN roznicy pomiedzy platforma 939 a 754 jest dla mnie nie do przeskoczenia, ale mam nadzieje iz w krotce koszty przynajmniej procesorow sie wyrownaja, wyjda nowe stepingi Winchesterow to na Wielkanoc :( zajaczek przyniesie nowy sprzet.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gregosnl -Wybacz, nie doczytałem :)

Majkel84 - Sądząc po relacjach użytkowinków to na Abicie nie ma żadnego OC :))

(ale to chyba dotyczyło abita na s939)

Tak czy siak, chyba jedyne firmy które powinny być teraz brane pod uwage to MSI i DFI ,oczywiście to drugie miażdży konkurencje, ale to pierwsze jest łatwiej dostępne :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm, niełatwo wytłumaczyc co to jest brainpower PCB, ale wiadomo, że pamięci z nim mają lepsze możliwości oc. Chodzi chyba o opóźnienia przesyłania sygnału i długośc ścieżek. Najłatwiej poznać takie PCB po tym, że chip pamięci kończy się prawie idealnie na tej samej wysokości co PCB, czyli sama płytka drukowana nie jest wyższa od chipów (przykład poniżej);

Dołączona grafika

Ludki mówią że abit zszedł na psy ale ja tam nie widze problemu (HT 282). Jakos nigdy nie przepadałem za epoxem- czemu? Nie wiem. Wada wrodzona (na początku zreszta za abitem też) :P Biorąc pod uwagę, że 280 to max dla chipsetów VIA to nie mam zastrzeżeń do Abita. Abit ma też jeden ogromny plus- 3rdEye- kto ma to wie co to jest, a kto nie miał to mysli że mu to nie potrzebne, a ja go nie rzekonam że tak nie jest.

DFI to firma legenda, a MSI od czzasów KT600 robi już coraz lepsze płytki, zarówno do o/c jak i dla zwykłych userów. Asusa odradzam, a gigabyte tyko jak masz mało kasy i lubisz bawić się w mody.

Z chipseów to wedle uznania- ja mam VIa i jest super stabilny i wogóle super. NF też mi nigdy nie leżał, ale jakoś czyje że NF4 nie unikne :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi