Skocz do zawartości
Gość rafifeo

Co mam wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Hej!

Mam mały problem. Posiadam pamiec ram o nazwie modulu: Nanya M2U51264DS8HB3G-6K. Rozmiar modulu to: 512 MB (2 rows, 4 banks). Typ mojej pamieci to DDR SDRAM. Pisalo cos tam jeszcze DIMM1: Nanya M2U51264DS8HB3G-6K. Chcielbym dolaczyc albo drugi modul takiego samego typu tylko nie wiem gdzie go kupic. A moze kupic caly 1024? Powiedzcie gdie moge kupic model pamieci taki jak opisuje.

Athlon Xp 2000+, 512 Mb Ram,nVIDIA GeForce4 MX 440 with AGP8X Video Adapter, plyta k7vt2

series (asrock).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego co się orientuję to twoja pamięć to tzw "no name" z nazwą :D sprzedaj to i kup coś lepszego. info o pamięciach znajdziesz na forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odsyłam do cenników. Przecież pełno tego w internecie. Z twoim konfigiem nie opłaca się kupować żadnych lepszych pamiatek. Na twoim miejscu dołożył bym 2 512 MB, a jeżeli chcesz zmian to zaczoł bym od płyty :evil: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiesz co, mysle ze 3 kosci nie sa tak potrzebne, strata pieniedzy, bo wydajnosci to nie poprawia, jedynie mozliwosc pracy wiekszej ilosci aplikacji, ale ta mozna osiagnac ustawiajac w windowsie odpowiednia ilosc pamieci wirtualnej, co do twisterow to jak tyle kasy i chcesz to kup, ale leprzym zakupem sa np hynixy badz kingstony, a w rezultacie mozna osiagnac takie same timeingi, no i pytanie jaka masz plyte, jezeli abita, to w opisie tych kosci nie nalezy ich stosowac z tymi plytami. Poczytaj jeszcze na forum :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi