Gość Komar89 Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 Witam was wszystkich. Pomóżcie mi. Mam 400zł (wiem że niezbyt dużo) i chciałbym kupić procek z płytą głowną aby do sibie pasowały. Poradźcie mi co wybrać. Z góry dziękuje.[/b] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 Poszukaj coś na Allegro. Jakiś Sempron + płytka na Kt600 może. Ale jeśli myślisz o OC to ta kwota to mało trochę. Poczekaj i dozbieraj coś przez święta. Taki ładny zestaw OC po minimalnych cenach (ceny sklepowe, moze znajdziesz taniej): Abit NF7 to około 275PLN Sempron 2200+ to 185PLN Do tego musisz mieć jakiś wentylek Pentagram Freezone QC 92CU 95PLN Całość to 555PLN i na twoim miejscu na to bym się uparł :) A poza tym to opcja SZUKAJ istnieje, bo moderatorzy Cię ugotują :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Komar89 Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 Dziekuje, ale mam pytanie czy Semptron jest wydajny? Chciałbym poszuć różnice pomiedzy moim prockiem (AMD Duron 1300) a tym co teraz kupie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 Sempron jest wydajny jak go troche o/c :wink: Sempron 2200 ma zegar 1,5GHz w porownaniu z Twoim durniem troche malo :roll: Ale semprony sa fajne bo dobrze sie kreca i bez podnoszenia napiecia rdzenia mozesz mu dac szyne 200MHz... To da Ci jakies 1,8GHz a to juz bedzie roznica a to dopiero poczatek zabawy w o/c z tym prockiem :twisted: A co tam bede gadal poczytaj tutaj :wink: Oczywiscie nie ma rozy bez kolcow do o/c jest potrzebny dobry zasilacz,solidna plyta...tutaj NF7 zalatwia sprawe i w przypadku sempa sa potrzebne pamieci chodzace z dosc wysoka czestotliwoscia :? Te sprawy skutecznie podnosza koszty zabawy w o/c :roll: Ale na Twoim miejscu bralbym sempa lepiej miec proca z zapasem mocy...czasem niewykorzystanej ale zawsze :wink: pozdrawiam[/url] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Komar89 Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 Dzieki, dzieki... Czyli waszym zdaniem opłaca się semptrona. Niebawiłem sie nigdy w podkręcanie procków, ale chyba znajde ludzi co sie na tym znają. Narazie będe przebierał w semptronach chciałbym go jakoś korzystnie kupić. Narazie mam SDRamy. Będą one działać na tej płycie z tym prockiem? Oczywiście wymienie je odrazu jak będą fundusze następne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gent Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 Narazie mam SDRamy. Będą one działać na tej płycie z tym prockiem? Oczywiście wymienie je odrazu jak będą fundusze następne.Niestety nie :( Musisz kupic DDR'ki :) Ale koledzy dobrze Ci radza sempron 2200 + NF7 + OC to naprawde dobry sprzet :wink: ale zawsze mozesz sprzedac Twoje mobo, proc i ramki - wtedy bedziesz mnial kase (nie wiem ile) ale napewno wystarczy na DDR'ki :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 @Komar89 Już za ok. 125 zł kupisz na allegro GoodRamy 256 DDR 400, które powinny spoko chodzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Komar89 Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 Aha. A DDR'ki to jakie? Z tego co wiem to są różne. To tak Semptron 2.2 + NF7 + OC ( tojest podkręcenie?) + 512DDR = ?? zl? OC to jakies podkrecienie czy co? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 Aha. A DDR'ki to jakie? Z tego co wiem to są różne. To tak Semptron 2.2 + NF7 + OC ( tojest podkręcenie?) + 512DDR = ?? zl? OC to jakies podkrecienie czy co? OC - overclocking co w wolnym tłumaczeniu podkręcanie :D Druga sprawa nie "Semptron" tylko Sempron :!: 170 zł + 270 zł + 300 zł (Hynix D43) = 740 zł Chyba jeszcze zapomniałeś o chłodzeniu, a to już kolejne 100 zł... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Komar89 Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 E ja pisałem do 400zl a tu 740 juz wychodzi :P. Dzieki za tamten zestawek... jak coś to poczekam i uzbieram se na niego. A jeśli możecie to podajcie taki przykład żebym się smieścił w 400zł. Pamiętajcie że mam AMD duron 1300, 384 SDram, płyte głowną Elitegroud KA7S5A, i musze tak wykombinować, że naprzykład jak kupie procek to mój sprzedam... i wten sposób musze sie zmieścić w 400zl. Czekam na propozycje... A i pamietajcie że chcę kupić procek i płyte. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 E ja pisałem do 400zl a tu 740 juz wychodzi :P. Dzieki za tamten zestawek... jak coś to poczekam i uzbieram se na niego. A jeśli możecie to podajcie taki przykład żebym się smieścił w 400zł. Pamiętajcie że mam AMD duron 1300, 384 SDram, płyte głowną Elitegroud KA7S5A, i musze tak wykombinować, że naprzykład jak kupie procek to mój sprzedam... i wten sposób musze sie zmieścić w 400zl. Czekam na propozycje... A i pamietajcie że chcę kupić procek i płyte.Sempron 2200+ - 170 zł ASRock - KT880 Upgrade - 175 zł DDR 256 400 GoodRam - 125 zł PS: No chyba taniej się nie da coś sensownego złożyć... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gent Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 zobacz na allegro ile mniej wiecej dostaniesz za Twoj komp :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Komar89 Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 Dzieki. To bedzie z 500zł. Za mój procek i płyte główną dostane gdzies z 100zł? To już 400zł. Jeszce ramy swoje opyle za jakieś 170zł? To będzie 240. Dobrze mówie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Komar89 Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 No mam nadzieje że za 200zl moje ramy razem z prockiem i plyta zejda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Komar89 Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 Na allegro schodzi w licytacji Duron 1200 za 120 zl. A 256 SDram schodzi za 110, czyli moje 384 za jakies 140zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gent Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 Na allegro schodzi w licytacji Duron 1200 za 120 zl. A 256 SDram schodzi za 110, czyli moje 384 za jakies 140zl.+ Twoja plyta tez troszke kosztuje :) Czyli juz masz 630 zl + plytka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Komar89 Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 Niemogłem znaleść mojej plyty na allegro. Czyli uważasz że dostane za moj procek, ramy i plyte? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Komar89 Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 Sempron 2200+ - 170 zł ASRock - KT880 Upgrade - 175 zł DDR 256 400 GoodRam - 125 zł Dodatkowo sprzedam moje... to myślicie że ile gdzieś okołozaplace? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Komar89 Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 Teraz juz mam dośc inne pytanie. Powiedzcie jak byście wybrali... Mam do dyspozycji Sempron 2.2 +, Płyty głowne GIGABYTE GA-7NF RZ NForce 2 socket A, ASRock - KT880 Upgrade, Gigabyte 7VT600-1394 socket A i Ramy DDR 256 400 GoodRam, Kingston 256 DDR 400. Wypowiadajcie się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gent Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 GIGABYTE GA-7NF RZ NForce 2 socket A, ASRock - KT880 Upgrade, Gigabyte 7VT600-1394 socket A ASRock - KT880 Upgrade mysle :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 Teraz juz mam dośc inne pytanie. Powiedzcie jak byście wybrali... Mam do dyspozycji Sempron 2.2 +, Płyty głowne GIGABYTE GA-7NF RZ NForce 2 socket A, ASRock - KT880 Upgrade, Gigabyte 7VT600-1394 socket A i Ramy DDR 256 400 GoodRam, Kingston 256 DDR 400. Wypowiadajcie się. ASRock KT880 Upgrade i GoodRam gdyż słyszałem, że te najtańsze Kingstony mają problemy z kompatybilnością na tańszych płytach chociaż osobiście nie narzekam :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 Proc moze byc. Co do plytki to lepiej wez jakiegos abita,asusa lub epoxa cena bedzie podobna jak ten gigabyte :roll: Co do ramow moze 256Mb hynix cena podobna jak kingston tak mi sie wydaje :wink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 Proc moze byc. Co do plytki to lepiej wez jakiegos abita,asusa lub epoxa cena bedzie podobna jak ten gigabyte :roll: Co do ramow moze 256Mb hynix cena podobna jak kingston tak mi sie wydaje :wink: pozdrawiam Też bym tak kupił, ale widać gość niskie ma fundusze więc trzeba w miarę najtaniej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gent Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 @chemiczny_ali jakie mobo "abita, asusa lub epoxa" proponujesz za 170 zl :lol: najlepsze co sie dostanie :) Sempron 2200+ - 170 zł ASRock - KT880 Upgrade - 175 zł DDR 256 400 GoodRam - 125 zł 470 zl (jak sprzedasz swoje czesci to jeszcze zostanie) PS: jaki zasilacz masz :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 (...) PS: jaki zasilacz masz :?:Bardzo dobre pytanie :) Komar89 - Zasiłka też ważna więc napisz jakiego złomka 3masz w budzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gent Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 i jeszcze coolerek :wink: ide spac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Komar89 Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 Mam zaliczacz 300W.Niewiem czy to nazwa ale pisze (niewidze pierwszych kilku liter) ...odegen 300XA. Czyli Sempron 2.2 , Płyta główna EPOX 8KRAI VIA KT600 socket A lub ASRock KT880 Upgrade i DDR 256 400 GoodRam czy kingstony? Gdy sprzedam moje części to do tych pieniędzy z nich moge dołożyć góra 300zl. Ile cooler kosztuje mniej więcej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szklak Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zdecydowanie powinienes zmienic zasilacz. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Komar89 Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zaliczacz musze zmienić? Nie będzie działać na nim to co mam zamiar kupić? Jak tak to na jaki powinienem go zamienić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szklak Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 Tzn. dzialac bedzie, ale ja nie lubie zyc w niepewnosci ze sie caly komp zjara :P Polecam Chiefteca, a moze jakis Modecom? Zajrzyj TU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...