piwczan Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 Witam, z góry dziękuję wszystkim, posiadam taki problem, Mianowicie wczoraj podkręciłem procka do 2653mhz(11*241) , na vcore 2,05v, i wszystkie testy itp poszły ładnie temp. nie przekroczyła 40stopni (WC) testy robiłem na moim zasilaczu Chieftecu 420W, i jednej kostce 512ddr hynix d43 od gutexa. I co się okazuje po testach powróciłem do konfiguracji 11*200 a tu zonk, komp się zawiesza w 3dm01, i grach 3d, wcześniej wszystko chodziło spoko prime też, wszystkie ustawienia tak jak przedtem ( zapisałem sobie na kartce), proszę o pomoc , testy robiłem na jednej kości a na 200*11 jadę na 2*512ddr single(hynixy), bios posiadam od Merlina d27 ten nowy cpc off, winde dzisaij wgrałem na nowo za wszystkimi sterownikami i dalej jest to samo czyli zwiech tak jak by na "twardo". Proszę was o pomoc ... Reszta sprzętu tak jak w podpisie ... Możliwe że go uszkodziłęm ?? Albo pamięci .. Ale jak włożę tą jedną która nie była w testach to jest dalej to samo ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwczan Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 Hej no co jest ?? Ale to forum ma speeda ... ;-D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hamil_Hamster Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 Hmm..wróć do FSB 241? :) Pozatym nie puszczaj pamięci w single bo to samobójstwo ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwczan Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 Po pierwsze w singlu jest stabilnie, a jak na niższym fsb jest źle to na wyzszym co dopiero bęzdzie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hamil_Hamster Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 Abit to taka kapryśna płyta :) W singlu jet mneij stabilnie i sypie błędami, wiem z doświadczenia praktycznego :) Single możesz sobie mieć na jednej kostce, ale na dwóch 512mb to lepiej niet. Podobnie jak wyłączy się CPU Interface to płyta potrafi być mniej stabilna niż z włączonym :D A niestabilnośc w FSB 200 może się jeszcze wiązać z tym, że zapomniałeś ustawić chipsetowi niższe napięcie (pewnie jak miałeś FSB 240 to ustawiłeś mu 1,7V i tak zostawiłeś). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...