Skocz do zawartości
piwczan

AThloN 2500+ barton, hynix d43 proszę o pomoc ... spadek oc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, z góry dziękuję wszystkim, posiadam taki problem, Mianowicie wczoraj podkręciłem procka do 2653mhz(11*241) , na vcore 2,05v, i wszystkie testy itp poszły ładnie temp. nie przekroczyła 40stopni (WC) testy robiłem na moim zasilaczu Chieftecu 420W, i jednej kostce 512ddr hynix d43 od gutexa. I co się okazuje po testach powróciłem do konfiguracji 11*200 a tu zonk, komp się zawiesza w 3dm01, i grach 3d, wcześniej wszystko chodziło spoko prime też, wszystkie ustawienia tak jak przedtem ( zapisałem sobie na kartce), proszę o pomoc , testy robiłem na jednej kości a na 200*11 jadę na 2*512ddr single(hynixy), bios posiadam od Merlina d27 ten nowy cpc off, winde dzisaij wgrałem na nowo za wszystkimi sterownikami i dalej jest to samo czyli zwiech tak jak by na "twardo". Proszę was o pomoc ... Reszta sprzętu tak jak w podpisie ... Możliwe że go uszkodziłęm ?? Albo pamięci .. Ale jak włożę tą jedną która nie była w testach to jest dalej to samo ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Abit to taka kapryśna płyta :)

W singlu jet mneij stabilnie i sypie błędami, wiem z doświadczenia praktycznego :)

Single możesz sobie mieć na jednej kostce, ale na dwóch 512mb to lepiej niet.

Podobnie jak wyłączy się CPU Interface to płyta potrafi być mniej stabilna niż z włączonym :D

A niestabilnośc w FSB 200 może się jeszcze wiązać z tym, że zapomniałeś ustawić chipsetowi niższe napięcie (pewnie jak miałeś FSB 240 to ustawiłeś mu 1,7V i tak zostawiłeś).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...