Skocz do zawartości
crow82

ktory zestaw glosnikow 7.1 wybrac??

Rekomendowane odpowiedzi

witam

czy ktos moze mi powiedziec czym rozni sie zestaw glosnikow creative inspire T7700 od inspire T7900?? ktore sa lepsze i dlaczego??roznica w cenie wynosi ok 50zl... i nie wiem ktore ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span>?? pomozcie!!!

pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SNR 80db loool nawet jak na komputerowe głośniki to coś słabo... Jedyną różnicę jaką widzę jest środkowy głośnik - w T7900 wydaje się być troche lepszy.

Nie mogę znaleźć jakim kabelkiem się je podłącza - bo w sumie dziwi mnie, że Creative zrobił prawie identyczne zestawy - może właśnie tu jest różnica.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok, a moze jakies inne sugestie... co jest najlepsze do karty SB Audigy 2 ZS max do 500zl (nie mam wiecej ;-()?? chcialbym jak najbardziej wykorzystac ta karte. wszedzie pisza ze wlasnie creative inspire T7700 lub T7900 najlepiej sie do niej nadaja. nie mam nie wiadomo jakich wymagan, nie jestem audiofilem... ;-) podobno te zestawy bardzo dobrze sprawuja sie w grach i w filmach, natomiast nie wiem jak z muza...

pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po co ci 7 kiepskich głośników - ja kupiłłem zestaw 5.1 - Megaworksy 550THX i mimo, że był bardzo drogi, to wyminiełem satelitki na drewniane, bo tamte totalnie nie radziły sobie z wysokimi tonami.

To fakt, w grach będziesz miał fajnie, ale w filmach, to już nie wiem - napewno cię basy nie powalą, a filmy w dolby surround jakoś nie wydają mi się wyraźnie lepsze od stereo - no np. w LOTR słcyhać strzały lecące za plecami - nawet fajnie. Jak nie bedziesz ichg słuchał na max głośność, to filmy będa ładnie brzmieć...

Jak nie jestes audiofilem, to to są zestawy dla ciebie, ale nie licz na dobrą muzykę z tego...

Jak chcesz mocnego zestawu za te pieniądze, to masz Megaworksy 2.1 - basy są tam przynajmniej na akceptowalnym poziomie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hi!

Jestem posiadaczem SB Audigy 2 ZS + T7900 i powiem ze jesli chodzi o głośniki to jestem zawiedziony.

Wczesniej miałem głośniki Creativa Sound Worksy Cambrige 4.1 i brzmiały duzo lepiej. Niby satelitki sa wieksze i sprawiaja wrazenie masywniejszych, to jednak to nie to. Oczywiscie brzmia rewelacyjnie ale nie tego sie spodziewalem.

Coś mi sie wydaje ze z modelu na model jakść dzwięku w zestawach Creativa spada- szkoda.

Jak ktos ma pytania co do tego zestawu piszcie.

Ziemniaq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi