grygiel Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 Witam .Moze ktoś mi udzieli odpowiedzi bo sam niewiem o co chodzi. Otóż do tej pory używałem do testownia procka Prime95 (ustawiony na blend)który bardzo ładnie po około dwóch minutach wkręcał procesor na 100% obciążenie. Dołożyłem do posiadanych 512MB ramu kolejne 512MB i zaczeły się problemy. Procesor za cholere nie chce się wkręcić na pełne obciążenie nawet po 3 godzinach pracy, pokazuje góra do 20% obciążenia, mysle że to chodzi o tą dołożoną pamięć , najpierw może ją dłużej testuje ,ale sam już nie wiem , mam czekać 10 godzin zanim mi procesor zacznie testować? Może ktoś bedzie wiedział o co tu chodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grygiel Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 To może wypowiedzcie się czy wy tez tak macie , bo co mi z programu który sprawdza stabilność procka i pamięci teoretycznie a w praktyce po trzech godzinach nie mozna się doczekać obciążenia procesora. Kiedys lubiłem tem program :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bl4ck Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 Wez sobie zapodaj CPU Burn on obciaza na 100% i wtedy zobaczysz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sabat Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 Witam .Moze ktoś mi udzieli odpowiedzi bo sam niewiem o co chodzi. Otóż do tej pory używałem do testownia procka Prime95 (ustawiony na blend)który bardzo ładnie po około dwóch minutach wkręcał procesor na 100% obciążenie. Dołożyłem do posiadanych 512MB ramu kolejne 512MB i zaczeły się problemy. Procesor za cholere nie chce się wkręcić na pełne obciążenie nawet po 3 godzinach pracy, pokazuje góra do 20% obciążenia, mysle że to chodzi o tą dołożoną pamięć , najpierw może ją dłużej testuje ,ale sam już nie wiem , mam czekać 10 godzin zanim mi procesor zacznie testować? Może ktoś bedzie wiedział o co tu chodzi? W nowym Prime95 masz różne opcje do testu torture. jezeli pracujesz pod Winxp uruchom Menadżera zadań i zmień priorytet Prima na powyżej normalny. Dodatkowo zapuść sobie 3dmarka Obciążenie cpu loguj w monitorze systemowym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grygiel Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 Ok, spróbuje tak jak mówisz ,a co to znaczy Obciążenie cpu loguj w monitorze systemowym bo niewiem za bardzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_RAZOR_ Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 Jak masz HT wlaczone to w primie nie bedzie ci pokazywal 100% obciazenia. najelpiej wlaczyc 2 progamy testujace ja np. uzywam prime95 i Heat up z MBM. Zauważyłem także, że proc lepiej sie kreci bez HT o jakies 100mhz wiecej. Tak samo dual spowalnia rasowanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Informatoł Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 prima można puścić w jednej inntancji na Jednostke logiczną "0" a drugą na jednostke logiczną "1" I wtedy "oba" procesory z HT pracują. W Prime 95 w menu Advanced masz opcje Affinity tam odznaczasz "Let.. on any CPU" i jak to wyłączysz to możez wpisać numer CPU dla każdej odpalpnej instancji Prime. Numery kolejnych CPU w systemie to 0,1,2,3,4.. itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...