gregos Opublikowano 3 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2002 Moge wymienic moja karte na takiego Radeona (Built by ATI) nie doplacajac nic, tylko ze jak sie bawilem nia i chcialem podkrecac to miala taktowanie 235/235.. i na standartowym chlodzeniu poszla 250/250, powyzej pojawialy sie przeklamania w obrazie... ktos wie czemu takie niskie taktowanie.. wydawalo mi sie ze normalne wersje le maja 250/250 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 3 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2002 Zobacz jakie ma pamieci. Jeżeli 3.6ns to bierz, jeżeli nie to IMHO nie. Jeżeli ma 3.6ns to zmienisz BIOS, maźniesz ołówkiem i będzie miał 275/275 najmniej. Niskie taktowanie może wynikać z bardzo wczesnej serii albo słabych pamięci 4ns albo wolniejsze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 3 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2002 Gr00bY Mazur"]Zobacz jakie ma pamieci. Jeżeli 3.6ns to bierz, jeżeli nie to IMHO nie. Jeżeli ma 3.6ns to zmienisz BIOS, maźniesz ołówkiem i będzie miał 275/275 najmniej. Niskie taktowanie może wynikać z bardzo wczesnej serii albo słabych pamięci 4ns albo wolniejsze.Jezeli to jest BBA i juz nie chca isc stabilnie na jakas wartosc to nie pomoze bios. Faktycznie jedynym lekarstwem moze byc vmod. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 3 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2002 kurde, chcialbym znac sposob na zrobienie vmod'a w moim radku gigabyte'a, meczy mnie fakt ze ma tylko 315/310 max (na chlodzeniu powietrzem, pasywny radiator + 80mm wentyl @ 5V) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregos Opublikowano 3 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2002 Gr00bY Mazur"]Zobacz jakie ma pamieci. Jeżeli 3.6ns to bierz, jeżeli nie to IMHO nie. Jeżeli ma 3.6ns to zmienisz BIOS, maźniesz ołówkiem i będzie miał 275/275 najmniej. Niskie taktowanie może wynikać z bardzo wczesnej serii albo słabych pamięci 4ns albo wolniejsze. Pamieci ma 4ns, ale i tak ta karta jest lepsza od mojego winfasta.. a nic nie musze doplacac do niej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 3 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2002 Gr00bY Mazur"]Zobacz jakie ma pamieci. Jeżeli 3.6ns to bierz, jeżeli nie to IMHO nie. Jeżeli ma 3.6ns to zmienisz BIOS, maźniesz ołówkiem i będzie miał 275/275 najmniej. Niskie taktowanie może wynikać z bardzo wczesnej serii albo słabych pamięci 4ns albo wolniejsze. Pamieci ma 4ns, ale i tak ta karta jest lepsza od mojego winfasta.. a nic nie musze doplacac do niej to jakies dziwne built by ati Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 3 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2002 Jezeli to jest BBA i juz nie chca isc stabilnie na jakas wartosc to nie pomoze bios. Faktycznie jedynym lekarstwem moze byc vmod. Po pierwsze nie BBA tylko BGA, a po drugie v-mode może mieć dwie postacie - albo jak pisałem maźnięcie ołówkiem albo lutowanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 4 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2002 To byla (jest) taka dziwna seria sprzedawana tylko jako OEM - widzialem ja w jednym z maluch sklepow internetowych w USA. Z tego co tu czytalem (sam jestem na kupnie R8500LE) to wystarczy przeflashowac bios na wersje retail (nie jestem pewien ale pewnie bedzie na stronie ati) i karta powinna chodzic domyslnie na 250/250, z mozliwoscia krecenia do co najmniej 275/275 - choc to zalezy podobno od modelu. No i sa dwie wersje jedna z kosciami Hynix 3,6 ns a druga z czyms innym na 4 ns. BTW. Czy ta karta ma DVI - bo tu strasznie kreca w opisie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eclipse Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 No wlasnie i ja sie tego obawiam bo zamowilem sobie u brata tez radeona 8500 LE ale nigdzie nie ma opisu taktowania a jest ona pod tym, linkiem http://www.allstarshop.com/shop/product.as...=4168&ad=pwatch pamieci ma 3,6 a co to bedzie to sie okaze w sobote 11 albo 12 juz nawet nie wim aha i cena jak na radka 84 $ nie jest zawygurowana chccialem ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> heculesa ale juz niegdzie nie moglem znalezc ok pozdraiwam i oby to nie bylo 235/235 no ale to juz nieistonte Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregos Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 To byla (jest) taka dziwna seria sprzedawana tylko jako OEM - widzialem ja w jednym z maluch sklepow internetowych w USA. Z tego co tu czytalem (sam jestem na kupnie R8500LE) to wystarczy przeflashowac bios na wersje retail (nie jestem pewien ale pewnie bedzie na stronie ati) i karta powinna chodzic domyslnie na 250/250, z mozliwoscia krecenia do co najmniej 275/275 - choc to zalezy podobno od modelu. No i sa dwie wersje jedna z kosciami Hynix 3,6 ns a druga z czyms innym na 4 ns. BTW. Czy ta karta ma DVI - bo tu strasznie kreca w opisie No to wlasnie ja mam taka... nie pamietasz gdzie czytales o tej zmianie biosu ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregos Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 No wlasnie i ja sie tego obawiam bo zamowilem sobie u brata tez radeona 8500 LE ale nigdzie nie ma opisu taktowania a jest ona pod tym, linkiem http://www.allstarshop.com/shop/product.as...=4168&ad=pwatch pamieci ma 3,6 a co to bedzie to sie okaze w sobote 11 albo 12 juz nawet nie wim aha i cena jak na radka 84 $ nie jest zawygurowana chccialem ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> heculesa ale juz niegdzie nie moglem znalezc ok pozdraiwam i oby to nie bylo 235/235 no ale to juz nieistonte Moja ma pamieci 4ns i wyglada tak samo, tylko ze wyjscie z tv-out ma wlasnie ntsc... nie mozna tego jakos zmienic ?? A z tego sklepu mozna zamawiac do Polski ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 Gdzie trzeba maznac tym olowkiem i co to konkretnie daje? Jakie napiecie i do czego te napiecia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregos Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 Jak dobrze pamietam to bylo zwiekszenie napiecia dla pamieci.. a jak wiadomo to ulatwi jej podkrecanie :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 czy to aby na pewno karta wyprodukowana przez ATI?? Cos podejrzanie tania :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregos Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 czy to aby na pewno karta wyprodukowana przez ATI?? Cos podejrzanie tania :? Nie jestem 100% pewien ale mam taka sama.. przywieziona ze stanow. To jest orginal ATI tylko te taktowanie jakos niskie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 Gr00bY Mazur"] Jezeli to jest BBA i juz nie chca isc stabilnie na jakas wartosc to nie pomoze bios. Faktycznie jedynym lekarstwem moze byc vmod. Po pierwsze nie BBA tylko BGA, a po drugie v-mode może mieć dwie postacie - albo jak pisałem maźnięcie ołówkiem albo lutowanie. Mowilem o karcie nie o pamieciach :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eclipse Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 A dla czego to nie moze byc orgynial sugerujesz sie niska cena ale zobac sobiue na www.pricewatch.com i zobaczysz ze stany to nie polska tam wszystko jest tansze dla przykladu 4200 ti kosztuje juz 120 baksow a niejak u nas duzo wiecej w co do pytania czy mozna zamawiac do polski to moze i mozna ale tzw. shiping czyli koszty przesylki przerosna wartos produktu moj brat mi przywiezie ja ze stanow bo za tydzien przylatuje do polski i on ja zamowil do siebiue do domu czyli NY Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 10 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2002 A dla czego to nie moze byc orgynial sugerujesz sie niska cena ale zobac sobiue na www.pricewatch.com i zobaczysz ze stany to nie polska tam wszystko jest tansze dla przykladu 4200 ti kosztuje juz 120 baksow a niejak u nas duzo wiecej w co do pytania czy mozna zamawiac do polski to moze i mozna ale tzw. shiping czyli koszty przesylki przerosna wartos produktu moj brat mi przywiezie ja ze stanow bo za tydzien przylatuje do polski i on ja zamowil do siebiue do domu czyli NY Pricewatch rulez!! Tylko tam sprawdzam ceny. Na stronie Compaqa 128 mb ramu do mojego laptopa stoi za 119$, w zwyklych sklepach okolo 60$ a przez pricewatcha dostalem za 19$ z darmowa przesylka 8) Jesli chodzi o przesylke do Polski to czy jest ona mozliwa i jej ewentualne koszty zaleza od poszczegolnych sklepow. gregos: czytalem o tym w recenzjach tej karty w jednym ze sklepikow internetowych. Wejdz na pricewatch.com wybierz radeon 8500 i to byl ktorys z pierwszych 5-7, dokladniej nie pamietam :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 10 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2002 To byla (jest) taka dziwna seria sprzedawana tylko jako OEM - widzialem ja w jednym z maluch sklepow internetowych w USA. Z tego co tu czytalem (sam jestem na kupnie R8500LE) to wystarczy przeflashowac bios na wersje retail (nie jestem pewien ale pewnie bedzie na stronie ati) i karta powinna chodzic domyslnie na 250/250, z mozliwoscia krecenia do co najmniej 275/275 - choc to zalezy podobno od modelu. No i sa dwie wersje jedna z kosciami Hynix 3,6 ns a druga z czyms innym na 4 ns. BTW. Czy ta karta ma DVI - bo tu strasznie kreca w opisie No to wlasnie ja mam taka... nie pamietasz gdzie czytales o tej zmianie biosu ?? Heh znalazlem -> www.newegg.com. Znajdz sobie karte i poczytaj reviews. Ponawiam pytanie - czy ma DVI :?: :?: :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...