Wojtek@oo Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 (edytowane) Mam tą samą karte z tego sklepu na Asusie P4P 8000 -E Delux. 0 obrazu przy starcie karta nie daje sygnału do monitora :( jak juz załapie za 10 razem to wywala jakies paski, szachownice rdzawe kolory po restarcie jest ok, ale do czasu bo po chwil wywala sie niebieski ekran i ati2dvag cos tam cos tam:(. Gra działa 5 min i kupa zwiecha. O dziwo jak w ustwieniach w rozwiązywaniu problemów przesune suwak z pełnego przyspieszenia sprzetowego na brak wszystko jest ok, tylko wtedy zadna gierka sie nie odpali ale to oczywiste. Karta nie krecona nawet zapodałem radiatoy Zalmana na pamieci w karcie bo myslalem ze sie przegrzewaja i kupa to samo. Setki sterowników instalowałem i nic nie pomogło. Zmiana zasilacza na najmocniejszego neoteca to samo. Chyba pozostaje mi tylko wymiana karty na GF. Bo na GF 4 wszystko jest ok. Szlak mnie trafia na to ATI co mnie podkusiło :mur: Niestety wszedzie gadają o zmianie zasilacza ale to nie tu droga panowie to cos innego. Na zachodnich forach internetowych sa podobne problemy tez nikt nie daje jednoznacznej odpowiedzi tylko zeby eksperymentowac z tym suwakiem itp. ludzie maja to nawet w laptopach :) np. IBM nie sadze zeby podzespoły były nie komtatybilne :). 1298352[/snapback] miałem identyczne jazdy - uruchamiała sie srednio po 5 resecie kompa, czasem stawala na czarnym ekranie, ale najczesciej na niebieskim+kursor myszy i nie chciala wyswietlic ekranu logowania, no i ten ati2vag też był czesto. Działo sie to zawsze po dograniu hyperionow - wczesniej troche chodzila, ale strasznie kulawo, bo agp dzialao w jakims wolnym trybie (x1?) Pomogla zmiana biosu płyty głównej (mimo, ze w zmianach nie podawali nic zwiazanego z grafika/agp a jedynie obsluge nowych procesorów) i teraz medionik chodzi bez zarzutu, choć mógłby się lepiej troche kręcić... :? Edytowane 28 Lutego 2005 przez Wojtek@oo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palek Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 Niestety BIOS Radka 9800 NON-PRO broni się mężnie. Próbowałem zmieniać go na 3 różnych kompach - podejrzewałem, że coś do rzeczy ma VGA BIOS SHADOWING ON/OFF = niestety bez powodzenia. Zmieniłem w międzyczasie kompa na Winchestera A3000@3500XP, 1024mb D43 etc. i Radek jakoś gorzej się kręci. Mam na nim radiatorki coolermastera. Myślę, że to BIOS NON-PRO zaniża napięcie na pamięciach i stąd problemy z OC. Czy ktoś wie jak obejść tą nieszczęsną blokade? Prosiłbym o kontakt chociażby na GG 1974888. java script:emoticon(':mur:') Witam Niestety nie moge zmienic biosu na moim radeonie 9800NP 256 bit zaden z tych ktore podales nie pasuje caly czas wyskakuje cos takiego "ERROR Data rom not erased" probowalem zarowno atiflashem jak i flashromem bez rezultatow rowiez te ze strony techpower do pamieci samsung 2,8 nie wchodza wszystkie proby przeprowadzalem z parametrem -f moze tam jest jakas blokada poza tym zauwwazylem ze te biosy posiadaja rozne timingi dla pamieci mimo tego ze wszystkie sa przeznaczone do kart z pamieciami samsung 2,8 Czy komus udalo sie zflashowac bios na tej karcie , jak tak to prosze o pomoc? Z gory dziekuje. 1212667[/snapback] :mur: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rysiub1 Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 Probowałes tym sposobem co napisałem??????? Działa na 10000% bo ja nim zmieniłem bios na pro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palek Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 Probowałes tym sposobem co napisałem??????? Działa na 10000% bo ja nim zmieniłem bios na pro 1323083[/snapback] Szacunek RYSIUB1 - Dziaaaaaaaaała. Dzięki za pomoc. W podpisie już Radeon PRO. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rysiub1 Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 Cieszę się ze ci pomogłem, widze ze masz podobny zestaw do mojego, miłej zabawy. B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...