Skocz do zawartości
dzieciol4

Jaka wydajność "odgrzewanego" 9800 ??

Rekomendowane odpowiedzi

Mam tą samą karte z tego sklepu  na Asusie P4P 8000 -E Delux. 0 obrazu przy starcie karta nie daje sygnału do monitora :( jak juz załapie za 10 razem to wywala jakies paski, szachownice rdzawe kolory po restarcie jest ok, ale do czasu bo po chwil wywala sie niebieski ekran i  ati2dvag cos tam cos tam:(. Gra działa 5 min i kupa zwiecha. O dziwo jak w ustwieniach w rozwiązywaniu problemów przesune suwak z pełnego przyspieszenia sprzetowego na brak wszystko jest ok, tylko wtedy zadna gierka sie nie odpali ale to oczywiste. Karta nie krecona nawet zapodałem radiatoy Zalmana na pamieci  w karcie bo myslalem ze sie przegrzewaja i kupa to samo. Setki sterowników instalowałem i nic nie pomogło. Zmiana zasilacza na najmocniejszego neoteca  to samo. Chyba pozostaje mi tylko wymiana karty na GF. Bo na GF 4 wszystko jest ok. Szlak mnie trafia na to ATI co mnie podkusiło  :mur: Niestety wszedzie gadają o zmianie zasilacza ale to nie tu droga panowie to cos innego. Na zachodnich forach internetowych sa podobne problemy tez nikt nie daje jednoznacznej odpowiedzi tylko zeby eksperymentowac z tym suwakiem itp. ludzie maja to nawet w laptopach :) np. IBM nie sadze zeby podzespoły były nie komtatybilne :).

1298352[/snapback]

miałem identyczne jazdy - uruchamiała sie srednio po 5 resecie kompa, czasem stawala na czarnym ekranie, ale najczesciej na niebieskim+kursor myszy i nie chciala wyswietlic ekranu logowania, no i ten ati2vag też był czesto. Działo sie to zawsze po dograniu hyperionow - wczesniej troche chodzila, ale strasznie kulawo, bo agp dzialao w jakims wolnym trybie (x1?)

Pomogla zmiana biosu płyty głównej (mimo, ze w zmianach nie podawali nic zwiazanego z grafika/agp a jedynie obsluge nowych procesorów) i teraz medionik chodzi bez zarzutu, choć mógłby się lepiej troche kręcić... :?

Edytowane przez Wojtek@oo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety BIOS Radka 9800 NON-PRO broni się mężnie. Próbowałem zmieniać go na 3 różnych kompach - podejrzewałem, że coś do rzeczy ma VGA BIOS SHADOWING ON/OFF = niestety bez powodzenia.

Zmieniłem w międzyczasie kompa na Winchestera A3000@3500XP, 1024mb D43 etc. i Radek jakoś gorzej się kręci. Mam na nim radiatorki coolermastera. Myślę, że to BIOS NON-PRO zaniża napięcie na pamięciach i stąd problemy z OC.

Czy ktoś wie jak obejść tą nieszczęsną blokade? Prosiłbym o kontakt chociażby na GG 1974888.

java script:emoticon(':mur:')

Witam

Niestety nie moge zmienic biosu na moim radeonie 9800NP 256 bit zaden z tych ktore podales nie pasuje caly czas wyskakuje cos takiego  "ERROR Data rom not erased" probowalem 

zarowno atiflashem jak i flashromem bez rezultatow rowiez te ze strony techpower do pamieci samsung 2,8 nie wchodza

wszystkie proby przeprowadzalem z parametrem -f

moze tam jest jakas blokada

poza tym zauwwazylem ze te biosy posiadaja rozne timingi dla pamieci mimo tego ze wszystkie sa przeznaczone do kart z pamieciami samsung 2,8

Czy komus  udalo sie zflashowac bios na tej karcie , jak tak to prosze o pomoc?

Z gory dziekuje.

1212667[/snapback]

:mur: :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi