Bulsky Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 Moze tu mi ktos odpisze... Oplaca sie kupowac tego Radeona do kompa : Pentium 4 2.4 z HT, 256 mb ram ?? Czy bedzie dobrze chodzic... Narazie mam radeona 9200SE :( najlepiej to kupic 9800pro lub cos na poziomie 6600gt / 6800 (drozsza) ale oczywiscie, ps. malo ramu (zalecane 512) i bedzie chulac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klmn Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 EEE tam wszystko zalezy od ilosci gotowki. Jak dla mnie to ten Radek za niecale 600 pln w Arest to wysmienita propozycja. Jeszcze rdzen na pewno sie sporo podkreci, z pamieciami to moze byc roznie (tak plotka glosi). A wybaczcie roznica miedzy 9800 a 9800pro w fps'ach bedzie naprawde niewielka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 Ciekawe skąd mają te radki i kto jest ich producentem. Coś ta cena troszkę niska. 585 złociszy za pełnego 9800, podczas gdy 9800pro nadal są w cenie około i ponad 900 zł ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milan655 Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 ja chyba też kupie sobie tego radka i będe próbował kręcić, byłem o krok od kupienia GF6600GT ale niestety kasa kasa kasa 8) za dużo jak narazie dla mnie! wiec może narazie zdecyduje się na tego radka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiBeR Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 Z tego co mnie doszly sluchy to producentem tych radkow 9800 jest OCTEK ;/ Jesli ktos ma mozliwosc sprawdzenia i potwierdzenia tego to byloby git;] BTW: 9800pro 256bit znowu potanialo, juz ok 850zl :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 Jednak zostaje mi tylko zbierać kase i czekać :) mam nadzieje ze wszystkich nie wykupicie hehe ciekawe jak osiagi tych radków Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOman22 Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 dzwonil do mnie pan z arestu i powidzial ze nie ma juz tych radkow ... kiedy sie pojawia nie ma pojecia, mam zagladac co jakis czas na stronke :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 jeszcze sa w barwkompie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOman22 Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 jeszcze sa w barwkompie eee teraz jak widzialem ze sa za 585 to nie kupie za 650 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_Gizmo Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 może tego radka 9700 PRO 128 bit (czyli 9500Pro) dałoby się przerobić na pełnego 9700Pro? jak tam jest z magistralą? moze tez ma coś zablokowane jak w innych kartach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milan655 Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 a nie wiecie czy w kraku jest gdzieś ten 9800 bo szukałem ale się nie doszukałem:) w sumie to może być dobra karta po przekręceniu jej ale żeby się ona przekręciła ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_TVS Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 może tego radka 9700 PRO 128 bit (czyli 9500Pro) dałoby się przerobić na pełnego 9700Pro? jak tam jest z magistralą? moze tez ma coś zablokowane jak w innych kartach?Z tego co mi się zdaje to magistrali nie można zmienić bo jest ona związana z budową karty bodajże :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klmn Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 No dobrze. Przyszla do mnie karta z komputronika. Oczywiscie mam niesmak co do ceny bo nie wiedzialem ze w arescie mozna je kupic tak tanio. Natomiast co do OC to wogole nie mam niesmaku. Po zamontowaniu silencera rdzen poszedl na 460MHz Pamieci na 380. Dodatkowo pamieci sa ZIMNE. W zyciu nie dotykalem tak chlodnych pamieci na grafie. Testowalem w markach ati tray tools nfsu2 i tym kilernym demku z kulkami. Jedyne co mnie dziwi to to ze w 3dmarku 03 mam tylko 6200pkt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 No dobrze. Przyszla do mnie karta z komputronika. Oczywiscie mam niesmak co do ceny bo nie wiedzialem ze w arescie mozna je kupic tak tanio. Natomiast co do OC to wogole nie mam niesmaku. Po zamontowaniu silencera rdzen poszedl na 460MHz Pamieci na 380. Dodatkowo pamieci sa ZIMNE. W zyciu nie dotykalem tak chlodnych pamieci na grafie. Testowalem w markach ati tray tools nfsu2 i tym kilernym demku z kulkami. Jedyne co mnie dziwi to to ze w 3dmarku 03 mam tylko 6200pkt.kurde zebym mogl powiedziec w roku 05 ze 6200 pkt to tylko ! bo narazie to moge powiedziec 1.5 k to tylko . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klmn Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 Hmmm no to mala poprawka. Troche gorzej sie kreci :-( 440/375. Podnioslem proca (nie wiem czy spadek Oc grafy nie jest tym spowodowany) bo nie zauwazylem ze byl jakos nisko dramatycznie i w 3dmarku03 6650pkt. Jakby lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukecz Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 Ehh ten Radzio za 585zl (z arest.pl) to naprawde dobry wybor w cenie <600. Jeszcze nie zdecydowanym umieszczam obrazki (fotograf ze mnie kiepski) ;) Pudelko w ktorym dostalem karte to "poskladane" na druga strone pudelko od modemu :). Do karty dodano, tylko plytke ze sterownikami, kabel svideo i przejsciowke zasilania (bieda, ale nie o to przeciez chodzi) Na moim sprzecie (jak w podpisie) na takim radku mam 11600 w 3Dmark01 (nieduzo, ale w porownaniu z max 6000 z poprzednia karta,czyli gf4mx440se, to jednak dla mnie duzo :)) Nic, zabieram sie za sprawdzenie jej mozliwosci... UPDATE: Widze ze karta nie jest juz dostepna w arest.pl... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrX Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 Czesc wam. Mam tą samą karte ale kupowalem u siebie w miescie (troche przeplacilem :( ) w kazdym razie mam 24 miesieczna gwarancje. Narazie psuzczalem na def chlodzeniu bez radiatorow na pamiatkach na 400 /700 :D bez artow ida wszystkie testy (3d marki 2k1, 2k3, 2k5) wyzej nie sprawdzalem. Po nowym roku zakladam radiatorki i daje wentyla (12 cm srednicy) nawiewu na bok karty i wpsuruje na wyzej :D. Te karty to miood brać poki mozna. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klmn Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 Hmmm grzeja wam sie pamieci? Jest sens dawac radiatorki? U mnie sa poprostu zimne Edit: Probowal ktos zmienic bios w tej karcie? Dalo sie ? U mnie jakis error wyskakuje. Probowalem zmienic atiflashem czy jakos tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzieciol4 Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 wyniki poprosze :) najbardziej mnie interesuje HL2 i CS:S :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palek Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 Kupiłem tego Radeona 9800 Non-PRO 256 bit w arest. Muszę przyznać, że mój egzemplarz kręci się lepiej niż wcześniej opisane: pamięci bez radiatorków doszły bez artefaktów do 722 (DDR) przy rdzeniu 420. Testowałem kartę na tych ustawieniach w grach - pamięci rozgrzewały się ale nie parzyły :D Jak kupię radiatorki - czuję że będzie lepiej. Mam problem z wgraniem biosu od 9800 PRO. Pojawia mi się komunikat "Block protect not disabled" - ERROR 0fl01. Bios ze stronki http://www.techpowerup.com/bios/ Pomóżcie. :oops: :oops: :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrX Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 Palek - No to ci ladnie poszedl ja psuzczalem dzisiaj 430 /730 i arty juz w peirwszym tescie 3dmarka 2k3 nie sprawdzalem wartosic posrednich powiem tyle ze przy 400 / 700 radiatorki ogolnie letnie ale rozgrzewaja sie i to mocno przy grach / markach mocno wykorzystujacych ps 2.0 (chociaz na def ustawieniach w doomie 3 tez mocno gorace byly). poczekma na radiatory i mysle ze na xt pojda bez problemu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 hmm widze ze wszedzie juz ta karta znika, i w barkompie i komputroniku, arescie Wszędzie a na allegro sobie jeszcze drozej licza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palek Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 Ja próbowałem zmieniać bios przez boot CD - też error. 3 różne biosy i to samo. Może jest jakaś blokada? Czy ktoś już to rozwiązał jakoś? Hmmm grzeja wam sie pamieci? Jest sens dawac radiatorki? U mnie sa poprostu zimne Edit: Probowal ktos zmienic bios w tej karcie? Dalo sie ? U mnie jakis error wyskakuje. Probowalem zmienic atiflashem czy jakos tak :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anomandarist Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 HMm panowie ja mam takie pytanko jak mam na pamieciach napisane samsung 331 to jakie to sa pamięci??? tzn ile ns? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milan655 Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 kart praktycznie nie da się już dostać... nigdzie juz nie ma... więc chyba skusze nie się R9700pro 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 kart praktycznie nie da się już dostać... nigdzie juz nie ma... więc chyba skusze nie się R9700pro 8)tylko gdzie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milan655 Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 na allegro koleś ma 41 sztuk jeszcze po 499! http://www.allegro.pl/show_item.php?item=37944751 więc chyba kupie taką bo nigdzie już nie ma... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klmn Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 Tylko ona jest 128 bit. Czyli tak naprawde to jest radeon 9500pro A co do 9800 to tu probowales: http://www.icomp.pl/produkty.php?action=po...graficzne&id=96 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milan655 Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 ale mi sie to dziwne wydaje patrząc na ułożenie pamięci i na stronie OCTECA pisze że karta jest 256bit więc nie wiem jak to jest, nie opłaca się kupować tego radka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukecz Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 @milan655 Karta ktora podales napewno jest 128bit, ale i tak jest to oplacalny wybor. Ale mozna jednak zaczekac na nowa dostawe tych R9800 256bit (w icompie mowia ze bedzie...) Czy komus udalo sie ominac blokade biosu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...