rafu19 Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 Takie pytanie już padło, ale nie znalazłem odpowiedzi rozwiązującej mój problem. Mam Xp Home Edition, Asrock p4vx4,ze zintegrowaną kartą dźwiękową(sterowniki C-media) procek Celereon 2.0 GHz Gdy wyłączam Winampa, włączam lub wyłączam kartę tv, czy wyłączam jakąkolwiek grę(Nba, NFS), komputer samoczynnie się restartuje. Nie wiem co zrobić, pomóżcie coś... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawacz Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zasilacz do wymiany! Prawie na Bank to jego wina! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek_del Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 jaki zasilacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grygiel Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 U mnie dzieje się tak przy uruchamianiu programu do tv jtv i to niezawsze ale czasami powoduje to restart komputera ,stało się tak po wymianie płyty głównej na inną w moim przypadku to napewno nie wina zasilacza , wszystko chodzi super oprócz tego programu, stawiam na jakiś konflikt w sprzęcie, natomiast w twoim przypadku faktycznie zapuść może jakiś prime95 niech obciąży Ci na pare godzin kompa , jeżeli sie bedzie restartował to faktycznie albo zasilacz albo może pamięć jest walnięta , jezeli masz dwie kości to sprawdz pojedynczo czy problem się powtarza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafu19 Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 Wiem prawie na 100%, że to wina sterowników dźwięku.Niegdyś było wszystko okej.Ale zrobiłem formata, zainstalowałem je na nowo i lipa...ciągle restarty.Szukałem jakisch innych wersji driverów pod moja płyte główną, ale nic nie ma.Więc w końcu zainstalowałem drivery dźwięku od innego Asrocka....i to podziałało na 2 dni, wszystko bylo juz w porządku.Aż do dziś......gdy Winamp stwierdził :"Bad sound driver...".Pomóżcie.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grygiel Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 Wyłącz karte w biosie i kup sobie za 100zł jakiegoś sound blastera live i po kłopocie ,jeżeli tak jak mówisz to karta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafu19 Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 O to chodzi ze chcialbym rozwiazac ten problem jakos inaczej.Tzn. bez wymiany żadnych sprzętów, bo krucho stoje z kasą.Musi być jakiś sposób...Kiedyś działało dobrze, nagle przestało Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Informatoł Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 Kiedyś działało dobrze, nagle przestało No i wtedy własnie mówimy że "zepsuło sie".. a to co napisałeś nie jest żadnym argumentem. Jeżeli stawiasz poprawnie Windows, jeżli wgrywasz sterowniki do tej płyty, potem audio (ze strony www albo z załączonego CD) a na stronie producenta lub inecie nie ma śladu po tym żeby problem mieli wszyscy - albo dużo - użytkowników tej płyty.. to zacznij kombinować że może płyta zaczeła sie psuć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k!dman Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 Sprobuj pokombinowac z IRQ, karty TV zazwyczaj nie lubia dzielic jednego IRQ z innymi urzadzeniami. Sprobuj zmienic gniazdo PCI w ktorym siedzi karta TV, ewentualnie w BIOS'ie zmienic przydzielanie IRQ. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...