Gość Opublikowano 2 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2002 Ostatnio się bardzo ociepliło i już widać tego skutki - przynajmniej ja poczułem na własnej skórze. Dziś temp u mnie w centrum przekroczyła 30 kresek w cieniu i mój kochany Duron oczywiście zoverclocingowany zawiesił mi system juz 5 razy podczas gry w THPS3. Temp z 42-43 fullload teraz wynosi po 50-51C! to straszne, jak tak dalej pójdzie bede musiał troche go underclockować. Zaczynam doceniać zime :). U was też się takie rzeczy dzieją? Czy tylko ja padłem ofiarą? :) Pozdrofffka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 2 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2002 No u mnie temp. tez wysoka, ale nie na procu tylko za oknem :) Temp systemu moze wzrosla o 1-2 stopnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 2 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2002 A ja mam V7+ otwartą obudowe i temperatura nie przekroczyła 45*C (XP 1600+@1630) :D :D :D :D :D :D :D :) :) :D :D :D pozdr 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOala Opublikowano 2 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2002 Ja mam słabego coolerka i na D1000 około 48 st. C przy max obciążeniu proca- system 100% stabilny. Zimą rzeczywiście było 2 st. mniej!!! Ale cóż tam zawsze można odkręcić boczek obudowy i temp. spada o jakieś 4 st.C! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
(D)jur(on) Opublikowano 2 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2002 a ja własnie miałem pisac posta o tym samym. ja zrobilem tak ustawilem zegar na nominalny i opuscilem Vcore do 1.44V na moim duronie i temp na full load w grach itp. nie przrkracza 42C mysle ze to dobrze a komp stabilny mimo ze mu opuscilem............ napiecie :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans Opublikowano 2 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2002 no racja sie cieplej zrobilo i moje P III dobilo magicznej granicy 31 C w fullload to straszne moje tornado zostalo zalaczone na pelne 12 V wiatraki na procu na pelne 12 V :wink: A tak naprawde to rzeczywiscie temp jest niska ale nic zabawy w krecenie nie mam bo mam za duzo dziwnych / starych o ile nie starozytnych kart. :cry: No niestety cos za cos ale w wakacje dolacze do klubiku AMD :) chyba :wink: a wtedy :) .... bedzie ciepelko 8) bede mial co chlodzic po oc :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2002 Ale ja nie chce z 1160 na 850 go robic :). Procesor ma odrobic kase jaka w niego wsadzilem i nawet nie mysle aby dac mu chwile wytchnienia. PS: Dobrze ze sie chlodniej zrobilo to i temp spadla :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ST@LOWY SZCZUR Opublikowano 2 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2002 :lol: :lol: Spox temp: 44 z przeskokami na 45 system stabilny ale nie krece tak jak nie którzy :lol: :lol: :lol: 1700+@1900+ wiecej not thx 8) 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 2 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2002 no umnie temperatura w samym siedzeniu w necie jest taka jak podczas grania w okresie zimniejszym czyli o jakies 4-5 stopni poszlo do gory :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 2 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2002 kiedys jak zdjalem obudowe, to temp. o 10* spadla!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 2 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2002 a u mnie tylko o 1 stopien podskoczyla do 43 z wlaczonym seti@home proc to A1000@1330 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 2 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2002 U mnie sie nic nie zmienila temp. Wcale a wcale, nadal jest 36-38 st C przy nie podkreconym C1.2 i V7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boyco Opublikowano 3 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2002 To looknijcie sobie na mój wątek "Celeron 433 i 87,5" Na tego to dopiero ocieplenie podziałało :lol: I to nie jest AMD :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuckyLuke Opublikowano 3 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2002 Masakrycznie sie porobilo... z 42*C na Idle zrobilo mi sie 48*C :( ale temperatura otoczenia wzrosla z 24*C na 30*C. Jestem ciekaw co to bedzie latem. Jestem jednak zadowolony ze stabilnosci komputera...odpukac :) Jak narazie chodzi nonstop 19 dni i 2h... i to na WinXP :) Jednym slowem overclocking jest COOL :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 3 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2002 to chyba logiczne ze jak jest ocieplenie to temperatura idzie w gore! a ty kaeres mi tu nie mów smutków bo to niemozliwe ze ci temperatura nie wzrosla jak mamy lato. chyba ze tam u ciebie na wsi jest zimno jak w ******.znowu udowadniasz ze jestes lamuskiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol Opublikowano 3 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2002 NIE PRZEKRACZA 40*C D-1000 NIE KRĘCONY A SZKODA POZDRAWIAM ------------------- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZOh1w2 Opublikowano 3 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2002 Hehe no u mnie to skoczyła i to aż o 3'C. Obecnie przy wł. UD mam ok. 45-47'C wcześniej miałem temp. na poziomie 43'-47' ( w spoczynku było ok. 39-40'C). Posiadam Spire z miedzianą wkładką, wymieniłem jedynie na nim wiatraczek na inny bo ten oryginalny był strasznie głośny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymoon Opublikowano 3 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2002 Masakrycznie sie porobilo... z 42*C na Idle zrobilo mi sie 48*C :( ale temperatura otoczenia wzrosla z 24*C na 30*C. Jestem ciekaw co to bedzie latem. Jestem jednak zadowolony ze stabilnosci komputera...odpukac :) Jak narazie chodzi nonstop 19 dni i 2h... i to na WinXP :) Jednym slowem overclocking jest COOL :) Czekaj czekaj, dla ciebie lato to dopiero 35C ? Serio masz w pokoju 30C ? A ile sie placi za jeden bilet do twojej sauny ? :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2002 u mnie jest normalnie 38 a tera mam 45 szok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 3 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2002 u mnie looz, przestawilem peltiery na wyzsze napiecie (z 5 na 12V), tera jak proc nie pracuje mam ponizej 0C a podczas full load cos kolo 10 , musze zmierzyc :) dodam ze moje peltierki to 2x120W, jednak narazie nie przemeczam kompa za bardzo, robie tera nowy blok na chipset i proc (ah ta izolacja....) proc chwilowo jest chyba na 1.4ghz nastawiony nie pamietam =) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuckyLuke Opublikowano 3 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2002 Czekaj czekaj, dla ciebie lato to dopiero 35C ? Serio masz w pokoju 30C ? A ile sie placi za jeden bilet do twojej sauny ? :lol: Gdybys mieszkal na ostatnim pietrze tez moze bys mial saune :) Jest prawie godzina 20:00 a ja mam w pokoiku 27*C :) Jednym slowem ciepelko :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 3 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2002 A ja pracuje w pomieszczeniach biurowych i niestety z klimatyzacją krucho :oops: U mnie np. na Athlonach 1-1,3 GHz 45-49C na Celeronie 850 @ 1020 36C Kompy pracują po 12 godzin Spoko, ile w pomieszczeniu? nie wiem, ale gotuje się... Uwaga, zakładać coolery na... jajka :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 3 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2002 Jak podkrecilem troche zagar to odrazu temperatura poszla w gore... chyba kompa teraz bede uruchamial tylko w nocy :))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CeglA Opublikowano 3 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2002 Ja musialem zalozyc dodatkowy wentylator na procka ,inaczej zaczely sie zwisy co godzine ,tera jest na 5 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2002 Ja chyba tez bede musial cos z chlodzeniem zrobic bo w dzien sa co 2h zwisy systemu poprostu koszmar :). Ale co to dla overclockera wc na proca i no problemo :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2002 u mnie tez temp wzrosla!!! ale tylko na coolerku przetsal chodzic 7,5x133 i Vcore 1,8V . Zalozylem WC i dalej jest @1100 wypas!!!. PS.szykuje sie selekcjonowany Morgan! i GF2ti Leadteka :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2002 Tristan oplaca ci sie tego Durona brac??? Ja bym wziol na twoim miejscu Athlona 1GHz. Na Allegro sa 2 ladne sztuki jedna juz sprzedana i z dobrej serii Axia goscio z overclockers.com wyciagnol na 1,85 1466MHz!! Drugi tez jakis spox, wiec ja bym sie zastanowil! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@Xio Opublikowano 4 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2002 u mnie skoczylo o 1 C ale w lato puszcze wentyle na chlodnicy na 7V (tera 5V) i po sprawie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Asten Opublikowano 4 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2002 U mnie skoczyła jakieś 3 stopnie. Teraz mam 34 - w full load rośnie gdzieś o 2 st.(1 GHz @1,3 Volta) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
millor Opublikowano 4 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2002 tez skoczyła teraz zamiast 1.29 to jest 1.26 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...