Skocz do zawartości
Gość

AMDekowcy jak jest u was???

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio się bardzo ociepliło i już widać tego skutki - przynajmniej ja poczułem na własnej skórze. Dziś temp u mnie w centrum przekroczyła 30 kresek w cieniu i mój kochany Duron oczywiście zoverclocingowany zawiesił mi system juz 5 razy podczas gry w THPS3. Temp z 42-43 fullload teraz wynosi po 50-51C! to straszne, jak tak dalej pójdzie bede musiał troche go underclockować. Zaczynam doceniać zime :).

U was też się takie rzeczy dzieją? Czy tylko ja padłem ofiarą? :)

Pozdrofffka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam słabego coolerka i na D1000 około 48 st. C przy max obciążeniu proca- system 100% stabilny. Zimą rzeczywiście było 2 st. mniej!!! Ale cóż tam zawsze można odkręcić boczek obudowy i temp. spada o jakieś 4 st.C!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja własnie miałem pisac posta o tym samym. ja zrobilem tak ustawilem zegar na nominalny i opuscilem Vcore do 1.44V na moim duronie i temp na full load w grach itp. nie przrkracza 42C mysle ze to dobrze a komp stabilny mimo ze mu opuscilem............ napiecie :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no racja sie cieplej zrobilo i moje P III dobilo magicznej granicy 31 C w fullload to straszne moje tornado zostalo zalaczone na pelne 12 V wiatraki na procu na pelne 12 V :wink:

A tak naprawde to rzeczywiscie temp jest niska ale nic zabawy w krecenie nie mam bo mam za duzo dziwnych / starych o ile nie starozytnych kart. :cry: No niestety cos za cos ale w wakacje dolacze do klubiku AMD :) chyba :wink: a wtedy :) .... bedzie ciepelko 8) bede mial co chlodzic po oc :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale ja nie chce z 1160 na 850 go robic :). Procesor ma odrobic kase jaka w niego wsadzilem i nawet nie mysle aby dac mu chwile wytchnienia. PS: Dobrze ze sie chlodniej zrobilo to i temp spadla :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masakrycznie sie porobilo... z 42*C na Idle zrobilo mi sie 48*C :( ale temperatura otoczenia wzrosla z 24*C na 30*C. Jestem ciekaw co to bedzie latem.

Jestem jednak zadowolony ze stabilnosci komputera...odpukac :) Jak narazie chodzi nonstop 19 dni i 2h... i to na WinXP :) Jednym slowem overclocking jest COOL :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to chyba logiczne ze jak jest ocieplenie to temperatura idzie w gore!

a ty kaeres mi tu nie mów smutków bo to niemozliwe ze ci temperatura nie wzrosla jak mamy lato. chyba ze tam u ciebie na wsi jest zimno jak w ******.znowu udowadniasz ze jestes lamuskiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe no u mnie to skoczyła i to aż o 3'C. Obecnie przy wł. UD mam ok. 45-47'C wcześniej miałem temp. na poziomie 43'-47' ( w spoczynku było ok. 39-40'C). Posiadam Spire z miedzianą wkładką, wymieniłem jedynie na nim wiatraczek na inny bo ten oryginalny był strasznie głośny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masakrycznie sie porobilo... z 42*C na Idle zrobilo mi sie 48*C :( ale temperatura otoczenia wzrosla z 24*C na 30*C. Jestem ciekaw co to bedzie latem. 

Jestem jednak zadowolony ze stabilnosci komputera...odpukac :) Jak narazie chodzi nonstop 19 dni i 2h... i to na WinXP :) Jednym slowem overclocking jest COOL :)

Czekaj czekaj, dla ciebie lato to dopiero 35C ?

Serio masz w pokoju 30C ? A ile sie placi za jeden bilet do twojej sauny ? :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie looz, przestawilem peltiery na wyzsze napiecie (z 5 na 12V), tera jak proc nie pracuje mam ponizej 0C a podczas full load cos kolo 10 , musze zmierzyc :)

dodam ze moje peltierki to 2x120W, jednak narazie nie przemeczam kompa za bardzo, robie tera nowy blok na chipset i proc (ah ta izolacja....)

proc chwilowo jest chyba na 1.4ghz nastawiony nie pamietam =)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czekaj czekaj, dla ciebie lato to dopiero 35C ?

Serio masz w pokoju 30C ? A ile sie placi za jeden bilet do twojej sauny ? :lol:

Gdybys mieszkal na ostatnim pietrze tez moze bys mial saune :) Jest prawie godzina 20:00 a ja mam w pokoiku 27*C :) Jednym slowem ciepelko :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja pracuje w pomieszczeniach biurowych i niestety z klimatyzacją krucho :oops:

U mnie np. na Athlonach 1-1,3 GHz 45-49C

na Celeronie 850 @ 1020 36C

Kompy pracują po 12 godzin

Spoko, ile w pomieszczeniu? nie wiem, ale gotuje się...

Uwaga, zakładać coolery na... jajka

:roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja chyba tez bede musial cos z chlodzeniem zrobic bo w dzien sa co 2h zwisy systemu poprostu koszmar :). Ale co to dla overclockera wc na proca i no problemo :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie tez temp wzrosla!!! ale tylko na coolerku przetsal chodzic 7,5x133 i Vcore 1,8V . Zalozylem WC i dalej jest @1100 wypas!!!. PS.szykuje sie selekcjonowany Morgan! i GF2ti Leadteka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tristan oplaca ci sie tego Durona brac??? Ja bym wziol na twoim miejscu Athlona 1GHz. Na Allegro sa 2 ladne sztuki jedna juz sprzedana i z dobrej serii Axia goscio z overclockers.com wyciagnol na 1,85 1466MHz!! Drugi tez jakis spox, wiec ja bym sie zastanowil!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...