lolo Opublikowano 4 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2002 U mnie sytuacja podobna, tylko jeszcze bardziej tragiczna. Mam jeszcze stare, lekko zmodyfikowane chłodzenie po moim celku 600, które jest na pewno na mój obecny proc za słabe. Sytuacja wygląda tak, że underclockowac musałem 2 dni temu, bo mi temp. do 50 dochodziła (idle w okolicach 47!). Teraz to jest wogóle masakra, na nominalnym i zamkniętej obudowie mam idle 45, i zaliczyłem zwis przy próbie słuchania mp3. Trzeba w jakiś wc zainwestować :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuckyLuke Opublikowano 4 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2002 U mnie sytuacja podobna, tylko jeszcze bardziej tragiczna. Mam jeszcze stare, lekko zmodyfikowane chłodzenie po moim celku 600, które jest na pewno na mój obecny proc za słabe. Sytuacja wygląda tak, że underclockowac musałem 2 dni temu, bo mi temp. do 50 dochodziła (idle w okolicach 47!). Teraz to jest wogóle masakra, na nominalnym i zamkniętej obudowie mam idle 45, i zaliczyłem zwis przy próbie słuchania mp3. Trzeba w jakiś wc zainwestować :) :) a ja mam w tej chwili na idle 49*C :) Komputer chodzi mi od 3 tygodni :) Ciekawe czy dociagne do miesiaca bez zwisu? :) Nie chce i sie zwiakszac napiecia na moim Volcano - jak przekroczy na Idle 50*C wtedy moze sie zastanowie:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@Xio Opublikowano 5 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2002 na letnia pogode pewien gosciu z overclockers.com znalazl wyjscie ! ;) chlodnice wpakowal do lodowki !!! :lol: :lol: sami zbadajcie - tylko troche duzo miejsca zajmuje... http://www.overclockers.com/tips798/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 5 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2002 to chyba logiczne ze jak jest ocieplenie to temperatura idzie w gore! a ty kaeres mi tu nie mów smutków bo to niemozliwe ze ci temperatura nie wzrosla jak mamy lato. chyba ze tam u ciebie na wsi jest zimno jak w ******.znowu udowadniasz ze jestes lamuskiem Hehe, wystarczy miec dobrze izolowany dach od ciepla i zimna w chacie. A ze strony okna nie mam ciepla bo jest na polnocny - wschod i temp. w pokoju sie nie zmienila. Na wsi nie mialbym tak fajnie :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 5 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2002 to chyba logiczne ze jak jest ocieplenie to temperatura idzie w gore! a ty kaeres mi tu nie mów smutków bo to niemozliwe ze ci temperatura nie wzrosla jak mamy lato. chyba ze tam u ciebie na wsi jest zimno jak w ******.znowu udowadniasz ze jestes lamuskiem Hehe, wystarczy miec dobrze izolowany dach od ciepla i zimna w chacie. A ze strony okna nie mam ciepla bo jest na polnocny - wschod i temp. w pokoju sie nie zmienila. Na wsi nie mialbym tak fajnie :P Szczesciaz z Ciebie ! Ja w chacie mialem juz 32*C ! Szlag mnie trafia, bo wentyle na 12V puscilem zeby wydajniej dmuchaly A co bedzie jak przyjda dlugotrwale upaly ? 8O Poki co odkladam powolutku kase na WC, to chyba jedyne sensowne wyjscie ( i ta cisza !!!) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 5 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2002 ano.... celek na 950 mhz i temperaturce powietrza 35C ciezko idzie... pozatym wiesza sie raz na 1 h... wiedz wyciagnalem wiatrak biurkowy... i prosze bardzo.... wiatrak stawiam kolo kompa... otwieram obudowe... "BIG COOLERA" ;) wlaczam na max obroty i temperaturka 20C (powietrza) :) tylko ze wtedy to sie 15 min przy kompie posiedzi bo czlowieka szlak trafia od tej "pralki" :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cana Opublikowano 6 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2002 ? to tak ciepło było/jest/? n zewnątrz w biały dzień mój xp1k6@2k nawet tego nie zauważył a całe dzionki grałem non stop od skacowanego ranka do późnego wieczorka i ZERO zwisów a 50 stopni to nie widziałem od czasów tb na chłodzeniu orbopodobnym tytanem więc nie jest to reguła / a obudowę to ma zamkniętą bo mnie juz ryk wentów denerwujował a i kurz na bebechach pcta stasł sie denerwujący pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 6 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2002 Ja mam teraz 54 C a w środu obudowy jest 41 C. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CeKaeM Opublikowano 6 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2002 He, u mnie czy dzien, czy noc, czy zima, czy lato: 42 C:))) Spire:))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 6 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2002 ? to tak ciepło było/jest/? n zewnątrz w biały dzień mój xp1k6@2k nawet tego nie zauważył a całe dzionki grałem non stop od skacowanego ranka do późnego wieczorka i ZERO zwisów a 50 stopni to nie widziałem od czasów tb na chłodzeniu orbopodobnym tytanem więc nie jest to reguła / a obudowę to ma zamkniętą bo mnie juz ryk wentów denerwujował a i kurz na bebechach pcta stasł sie denerwujący pozdro To kiedy Ty pijesz skoro od rana do wieczora (poznego) grasz ? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...