Skocz do zawartości
makarek

shroud

Rekomendowane odpowiedzi

mam zamontowane dwa wentyle 92mm na shroud

chłodnica jest poziomo wentyle dmuchają od dołu

Przy czytaniu postów znalazłem że wentyle powinny wyciągać powietrze ze shrouda .

Teraz już zgłupiałem jak to mam prawidłowo zamontować.

Dmuchac od dołu czy wyciągać z góry???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wg mnie i mojego mozgu :) najlepiej jest gdy jest wlasnie tak jak u Ciebie, czyli gdy masz wiatraki dmuchajace do gory kilka cm nad ziemia, kilka cm przerwy, nagrzewnica. Konstrukcja z wiatrakiem na gorze, ktory wyciaga powietrze ze shrouda jest po prostu bardziej popularna, chociaz wg mnie mniej skuteczna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak masz zrobionego shrouda??? czy kazdy wentyl ma swoją "komore"?? i czy chlodnice masz w budzie?? Jak masz szczelnego shrouda to jeden i drugi sposób powinien byc dobry, niektórzy nawet piszą że jak im wenttyle wyciagają powietrze to mają mniejsze temp. takze musisz probować i zobaczysz w ktorym przypadku bedzie lepiej,

BTW nie lepiej jeden wentyl 120x120 ?? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie mam osobnej komory na każdy wentyl,chłodnica jest poza budą.zamontowałem dwa 92 bo takie weszły.chodzą na 7 volt.stoi na nózkach 5 cm.Co z tymi komorami ,powinny być dwie??

a co do ciszy to karta i tak teraz wszystko zagłusza

jakoś nie moge przekonać sie do wody na karcie

te rozbieranie jak trzeba wyciągnąć :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi