makarek Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 mam zamontowane dwa wentyle 92mm na shroud chłodnica jest poziomo wentyle dmuchają od dołu Przy czytaniu postów znalazłem że wentyle powinny wyciągać powietrze ze shrouda . Teraz już zgłupiałem jak to mam prawidłowo zamontować. Dmuchac od dołu czy wyciągać z góry??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eq4ever Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 wg mnie i mojego mozgu :) najlepiej jest gdy jest wlasnie tak jak u Ciebie, czyli gdy masz wiatraki dmuchajace do gory kilka cm nad ziemia, kilka cm przerwy, nagrzewnica. Konstrukcja z wiatrakiem na gorze, ktory wyciaga powietrze ze shrouda jest po prostu bardziej popularna, chociaz wg mnie mniej skuteczna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makarek Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 zmieniałem tak jak pisali(wbrew sobie ) i zobacze jaki efekt temperatura proca wzrosła o 1 stopien,wody tak samo w idle Ciekawe jak zapodam prime :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abram Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 A jak masz zrobionego shrouda??? czy kazdy wentyl ma swoją "komore"?? i czy chlodnice masz w budzie?? Jak masz szczelnego shrouda to jeden i drugi sposób powinien byc dobry, niektórzy nawet piszą że jak im wenttyle wyciagają powietrze to mają mniejsze temp. takze musisz probować i zobaczysz w ktorym przypadku bedzie lepiej, BTW nie lepiej jeden wentyl 120x120 ?? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 btw. nie lepiej 2 wentyle 120x120? - cichutko i wydajnie najlepiej dawać jak największe - bo cichsze i przy mniejszym napięciu lepiej dmuchają, niż takie np. 80x80 przy 12V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makarek Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 nie mam osobnej komory na każdy wentyl,chłodnica jest poza budą.zamontowałem dwa 92 bo takie weszły.chodzą na 7 volt.stoi na nózkach 5 cm.Co z tymi komorami ,powinny być dwie?? a co do ciszy to karta i tak teraz wszystko zagłusza jakoś nie moge przekonać sie do wody na karcie te rozbieranie jak trzeba wyciągnąć :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abram Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 .Co z tymi komorami ,powinny być dwie?? No gdzies tak czytalem ze powinny byc dwie zeby wentyle na wzajem ze sobą nie "walczły". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...