Skocz do zawartości
spavatch

TV-out - HELP!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Do mojego MX440 podpialem do 29" Thomsona. Poniewaz obudowa nie pozwolila uzyc zlacza S-Video (zbyt waski otwor, zbyt szeroka obudowa wtyczki) musialem uzyc przejsciowki na "czincz". Wszystko ladnie, nawet kolorek jest (na nowiuskim Grundigu kuzyna bylo czarno-bialo :?) ale...

No wlasnie - takie mam problemy:

- obraz troszke sniezy - niby da sie to zniesc ale wolalbym zeby tak nie bylo...

- gdy odpalam film to w okienku odtwarzacza widze czarny prostokat zamiast obrazu (na monitorze widac film, na TV nie)

Karta to Winfast A170 DDR, sterowniki Det 40.71, wyprobowane odtwarzacze: Media Player, Cinus Player, Best Player, DivX Player 2.0 Alpha - na wszystkich czarne okno zamiast obrazu :(

Pozdr...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledze nie o to chodzilo ze nie ma obrazu wogole na TV tylko ze nie moze ogladac filmu na TV. Zwiazane jest to z tym ze strumien video moze byc przekazywany tylko do jednego RAMDACA na karcie. Tez sie mocno zdziwilem jak po raz pierwszy odpalalem mojego Radka.

Pozdro

Dexter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Caly problem w tym ze wejscie S-Video w TV jest zamontowane w dosyc glebokim okraglym otworze (o takim --> O ;)) a obudowe wtyczki zrobili ni to okragla, ni to kwadratowa (o taka --> D :P) przez co nie chce sie zmiescic w otworze telewizora - wiec jestem zmuszony uzywac zwyklego wejscia... :(

Pozdr...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomogla rada Dextera ;). Hmm, a macie rade na drobne sniezenie? Czy to wina tych przejsciowek z S-Video na "czincz"?

Pozdr...

Jezeli zrobiles tak jak polecal Dexter to znaczy ze nie masz obrazu na TV i monitorze jednoczesnie. Czy dobrze zrozumialem ? Jezeli tak to bardzo zle.

A moja rada dotyczyla wlasnie tego sniezenia. Popraw to zmieniajac w ustawieniach na "wyjscie compositive video". Musi pomoc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zle znowu zrozumiales 8) Kolega nie mial obrazu tylko w okienku odtwarzacza filmow. Znaczy sie mial ale tylko na monitorze a chcial obejrzec film na TV. Co do sniezenia to nie mam pojecia co moze pomoc. Mozliwe ze Twoja rada jest sluszna.

Pozdro

Dexter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm, wiecie, jestem totalny vivo-newbie wiec nie gniwajcie sie ze takie prymitywne pytania :oops: . Narazie nie "rzezbilem" wtyczki, nie wiem czy nie kupic jakiejs przejsciowki albo w ogole nowego kabla... :? Sniezenie nie ustalo po wybraniu Composite Video, nie wiem tylko dlaczego karta wykryla TV jako NTSC-M :?. Probowalem przestawic sygnal na PAL (rozne odmiany), najlepiej jest chyba na chinskim PAL-D (chyba tez i Polska ma wlasnie PAL-D) ale nadal sniezylo tyle ze na gorze i na dole ekranu, w srodku byl wolny od sniezenia pasek :?. Pomozcie!

Pozdr...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No coz wiecej chyba Ci nie pomoge.  

Do Kaeresa: w innym watku sie spierasz ze GF3 jest lepszy, to jest jeden z powodow dla ktorego sie z Toba nie zgodze czyli nedzny TV-out.

Pozdro

Dexter

To jest napewno wina ustawien tej grafiki. Poczekamy az kolega naprawi i bedzie smigac az milo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...