Skocz do zawartości
Varrol

Zamierzam zdradzić Intela - proszę o kilka porad :)

Rekomendowane odpowiedzi

Skoro juz zajrzales na overclockers.com to chyba potrafisz sobie sam odpowiedziec na to pytanie. IMHO chyba obecnie w Polsce nie dostaniesz innej serii jak AGOIA.  

Pozdro  

Dexter

np, action importuje tylko AGOIA (co ciekawe jak ja qpowałem swojego ze sklepu który bierze TYLKO z actiona, to miałem (z zasadze mam) stickera InComa...)

Gdzie ten sklep? Tak w razie jakby w moim nie wyszło.

action to hurtownia jak już Dexter napisał, ale wydaju mi sie że trzeba mieć firme która zajmuje sie kompami, anie po prostu firme. no ale jak zwykle moge sie mylić... dalej - mój sklep - 36km od katowic w sotrne częstochowy, chyba raczej nie wypali...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro juz zajrzales na overclockers.com to chyba potrafisz sobie sam odpowiedziec na to pytanie. IMHO chyba obecnie w Polsce nie dostaniesz innej serii jak AGOIA.  

Pozdro  

Dexter

np, action importuje tylko AGOIA (co ciekawe jak ja qpowałem swojego ze sklepu który bierze TYLKO z actiona, to miałem (z zasadze mam) stickera InComa...)

Gdzie ten sklep? Tak w razie jakby w moim nie wyszło.

action to hurtownia jak już Dexter napisał, ale wydaju mi sie że trzeba mieć firme która zajmuje sie kompami, anie po prostu firme. no ale jak zwykle moge sie mylić... dalej - mój sklep - 36km od katowic w sotrne częstochowy, chyba raczej nie wypali...

Tak myślałem, że miejscowość, którą masz w opisie jest dość daleko od Warszawy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz tutaj bardzo dobry przyklad tego, ze na tym forum nie trzeba duzo czasu aby Cie nazywali debilem (CCC13) :(

Wystarczy preferowac Intela nad AMD i juz masz przejeb......

tu chyba nie chodzi o preferowanie czegokolwiek ale o teksty w stylu :

Kupie slabszego intela w cenie hjakiegos tam AMD podkrece do zegara takiego jak w AMD i mam o wiele szybszy proc od amd za taka samą cene i to stabilny.

:D

No tak, widząc taki tekst ma się wrażenie, że osoba która go napisała ma małe pojęcie o kompach, albo nie wie o czym pisze. To tak, jakby kupić zamiast Athlona XP 1800+ np. Cellerona 1.2GHz i go podkręcić do zegara tego Athlona i mieć wydajniejszy procek.

Tylko to nie jest pretekst zeby wyzywac kogos od debili. :evil:

BTW:

Oj nie ladnie panowie, goscio wyrazil tylko swoje zdanie, nikogo nie obrazajac, a tu wyzwiska od debila. Istne przedszkole. Jednak sprawdze sie, ze jak nie masz Amd to jestes najwiekszy ch** bo cie stac. Ja mam Athlona, ale dla mnie i tak lepszym wyborem jest P4 i jesli mialbym kase to zmienilbym z zamknietymi oczami platforme Amd na Intela - I prosze teraz mozecie mnie zbluzgac, wyzwac, sponiewierac, a mnie to ch** obchodzi. Majdan, ktory tylko bluzgac umie, a sam pamietam jak na P4 chcial zmieniac proca.

A ja zawsze biore to co ma najlepszy stosunek wydajnosc cena (o ile mnie stac na tą cenę ) i biorąc pod uwage to w nawiasach wzialem XP1600+@2100 (mnożnik czeka) [310zl] (wole 1.6A Northwood @ 2.6[680zl - ale ten power :)))) i to o/c :))))) ]) i ati9000 (jak bym mial 680 zł to bym mial ti4200 a tak mam ATI 9000 i i tak mam pixel shadera :)))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie dlaczego wy tak z tym AMD?!

Nie lepiej kupic jakiegos P4? Które są niezniszczalne i do tego dobrze sie podkrecaja. Przynajmniej są elegancko zapakowane BOX-y, porządne ciche cooler-y i gwarancja na 3 latka. Nie ma żadnych problemów za sprzetem itd.

ZGADZAM SIĘ w 100%!Odkąd się przesiadłem na AMD nękają mnie ciągłe problemy gdybym miał kasę lub chętnego na kupno Xp2000+ +AT7(nowa zapakowana nieużywana)

to ten z podpisu :))) ?????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...ale ptroce intela sa niezniszczalne, dobrze sie podkrecaja, solidnie zapakowane, dobry cooler, jakies 2 razy wiecej tranzystorów niz u AMD itd...

NIEZNISZCALNE ROTFL no stary masz rację i jeszcze zapomniałeś dodac że że smakują jak prawdziwa czekolada :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Niezniszczalne bo wykonane są z kevlaru, tytanu i włukien szklanych.

CCC13 wyrazil swoje opinie na tym forum, czy w tym co napisal bylo cos co was obrazalo i pozwalalo wam nazwac go debilem ?

Wyzywanie od debili nie jest rzeczywiście fair ale żeby CCC13 powiedzał jeszcze coś z sensem to może by tak nie było.

ta ... CCC13 a slyszales ze o ile przy w miare hard o/c AMD zyja 5 lat krocej o tyle zywot inteli przy wysokim vcore zmniejsza sie czasem radykalnie do kilku miesiecy ??????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta ... CCC13 a slyszales ze o ile przy w miare hard o/c AMD zyja 5 lat krocej o tyle zywot inteli przy wysokim vcore zmniejsza sie czasem radykalnie do kilku miesiecy ??????

Wysokie vcore (1.8-2.0V) to zawsze jest ryzyko, Northwood to procesor w 0.13 mikrona, a takie 1.9V to 0.4V ponad norme. Cale to padanie p4 to bardziej plotki niz fakty. Nawet jesli procesor kiedys przestanie mi dzialac, niezaleznie czy za pol roku czy za 2 lata, to zostanie od razu wymieniony na nowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam nadzieje ... bo brat wasnie z ameriki wrocil i za jakies 4 tysiaki kompa bedziemy mu kupowac :)))) dam mu mojego bo on jest (nie smiejcie sie ) laik ... sam P41.8 do @ kupie :))))))

a co do wimiany na nowy .... to proc u nie jeszcze ponad rok dawno nie wytrzymal :)))) o/c RULEZZZZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

właśnie opyliłem mojego celka z pł.główną i pamiątkami i mam zamiar kupić athlonaXP 1600+ : pł.gł asus a7v333 : 128 ddr pc 2100 kingston [później jeszcze dokupie 256 ddr pc 2100 kingstona]. Zdecydowałem się na takie coś głównie ze względów finansowych :D bo za taką kasę u intela nie dostane nic o podobnej wydajności 8O :D ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...