Skocz do zawartości
Varrol

Zamierzam zdradzić Intela - proszę o kilka porad :)

Rekomendowane odpowiedzi

No fajni z was ludzie skoro wyzywacie od debili.  

Milo z wami sie gada.  

Tylko nie podaliście ani jednego powaznego powodu aby kupic AMD poza tym ze jest tani i nadaje sie na centralne ogrzewanie.

A ty czy podałeś jakieś konkretne dowody wyższości Intela nad AMD?!

Jakbyś choć trochę czytał prasy czy netu to byś miszczu wiedział, że zegar procesora to nie wszystko.

Przy wydajności Athlon'ów są dużo bardziej opłacalne także pod względem podkręcania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Milo z wami sie gada.

Tylko nie podaliście ani jednego powaznego powodu aby kupic AMD poza tym ze jest tani i nadaje sie na centralne ogrzewanie.

:evil:

Powod jest wlasnie taki ze oferuje podobna wydajnosc za nizsza cene. Czy to tak trudno pojac ze poza Intelem tez sa firmy ktore robia rownie wydajne procesory?? Ja bym nawet powiedzial ze wydajniejsze bo sam procesor jest taktowany mniejszymi czestotliwosciami i komunikuje sie ze wszystkimi komponentami komputera znacznie wolniejszymi szynami a mimo to idzie z Intelem leb w leb. Podkrecenie troche AMD oznacza to samo co duze podkrecenie Intela. Intel tez jest niezlym grzejnikiem tylko dzieki IHS skuteczniej rozprasza cieplo. Najnowszy P4 2,8 wydziela cos lekko ponad 70W a XP 2800+ chyba 68W jezeli dobrze pamietam. Widac ze dales sie zlapac marketingowi Intela na dobre.

Pozdro

Dexter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie, nie kłóćcie się. Jeżeli ktoś ma z AMD problemy to pewnie ma pecha i to się zdarza. A, że jedna osoba ma kłopoty z AMD, to nie znaczy, że Intel jest lepszy.

Ja osobiście mam już dość Intela, jego pustych megaherców i ciągłych zmian gniazd pod procesor, kiedy AMD ciągle ma jedno i to samo (u intela było już - slot1, socket 370 (PPGA, FCPGA, FCPGA2), socket 423, socket 478) - i fajnie, gdyby zmiana podstawki dawała istotny przyrost wydajności, ale gdzieżby tam, byle kupić nową płytę główną.

A co mogę kupić Intela, co jest w cenie A XP 1800+? Celerona 1.7GHz BOX - i może ktoś mi powie, że podkręce go do wydajności tego Athlona?

Poza tym, co jeśli ja nie chcę podkręcać od razu, przecież to wpływa na żywotność procesora.

Co z tego, że Intel daje gwarancję na 3 lata i że jego procki są tak wytrzymałe, skoro jak dotąd jedynym procesorem, którego miałem dłużej niż dwa lata był P120.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Milo z wami sie gada.

Nie znasz Majdana? :lol: On zawsze tak mówi.

A co dla ciebie jest poważnym powodem. Może podasz jakiś poważny powód na korzyść Intela, to może zmienię zdanie i właśnie Intela kupię.

Podaj mi powód, dla kótrego mam wydać 330zł więcej (płyta pod Intela jest droższa o ok. 100zł, a procek o 200zł).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Milo z wami sie gada.

Wydajnosc/cena jelopie...

Kazdy Ci to powie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gr00bY Mazur"]Do mikaleus : co do podkręcania to nie mogę się zgodzić. P4 1.6A i 1.8A  biją wszelkie rekordy podkręcalności - zazwyczaj biegają na A/C w okolicach 2.7-2.9 GHz . AMD niestety nie ma takiego zapasu :( Nawet  AGOIA 1600+ nie poleci na 2700+

Mówię o podobnej klasie cenowej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aaah zapomniałem się spytać o najważniejsze - jaką serie brać? AGOIA, na overclockers najlepsze wyniki są na AGKGA-Y, no i jest jeszcze AGOGA i AROIA.

Czy te serie dotyczą tylko jednego modelu, czy też np. 1600+ (chodzi o możliwości o/c).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CCC13 wyrazil swoje opinie na tym forum, czy w tym co napisal bylo cos co was obrazalo i pozwalalo wam nazwac go debilem ?

Ktos napisze cokolwiek zle na temat amd, lub cokolwiek dobrego o intelu, to od razu jest intelowcem i debilem. Co takie zachowanie mowi o niektorych osobnikach tutaj ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aaah zapomniałem się spytać o najważniejsze - jaką serie brać? AGOIA, na overclockers najlepsze wyniki są na AGKGA-Y, no i jest jeszcze AGOGA i AROIA.

Czy te serie dotyczą tylko jednego modelu, czy też np. 1600+ (chodzi o możliwości o/c).

Ehm, poradźcie mi z tymi seriami zamiast gadać o debilach :wink: , bo jutro musze to w sklepie uzgodnić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ehm, poradźcie mi z tymi seriami zamiast gadać o debilach :wink: , bo jutro musze to w sklepie uzgodnić.

Sugerowalbym szukanie AGOIA, gdyz w tym kraju zadko kto sie interesuje nami overclockerami i sprowadza jakies wyszukane serie, jakie satakie biora...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...ale ptroce intela sa niezniszczalne, dobrze sie podkrecaja, solidnie zapakowane, dobry cooler, jakies 2 razy wiecej tranzystorów niz u AMD itd...

NIEZNISZCALNE ROTFL no stary masz rację i jeszcze zapomniałeś dodac że że smakują jak prawdziwa czekolada :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Niezniszczalne bo wykonane są z kevlaru, tytanu i włukien szklanych.

CCC13 wyrazil swoje opinie na tym forum, czy w tym co napisal bylo cos co was obrazalo i pozwalalo wam nazwac go debilem ?

Wyzywanie od debili nie jest rzeczywiście fair ale żeby CCC13 powiedzał jeszcze coś z sensem to może by tak nie było.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro juz zajrzales na overclockers.com to chyba potrafisz sobie sam odpowiedziec na to pytanie. IMHO chyba obecnie w Polsce nie dostaniesz innej serii jak AGOIA.  

Pozdro  

Dexter

np, action importuje tylko AGOIA (co ciekawe jak ja qpowałem swojego ze sklepu który bierze TYLKO z actiona, to miałem (z zasadze mam) stickera InComa...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro juz zajrzales na overclockers.com to chyba potrafisz sobie sam odpowiedziec na to pytanie. IMHO chyba obecnie w Polsce nie dostaniesz innej serii jak AGOIA.  

Pozdro  

Dexter

np, action importuje tylko AGOIA (co ciekawe jak ja qpowałem swojego ze sklepu który bierze TYLKO z actiona, to miałem (z zasadze mam) stickera InComa...)

Gdzie ten sklep? Tak w razie jakby w moim nie wyszło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jasne tylko w boxowych athlonach jest cooler titana za 30 zl, i obskurnie wykonane. No a co do ceny to zgadza sie ze jest ruznica 200 zl ale ptroce intela sa niezniszczalne, dobrze sie podkrecaja, solidnie zapakowane, dobry cooler, jakies 2 razy wiecej tranzystorów niz u AMD itd. to ja nie rozumiem. Kupie slabszego intela w cenie hjakiegos tam AMD podkrece do zegara takiego jak w AMD i mam o wiele szybszy proc od amd za taka samą cene i to stabilny.

IMHO kolejny debil na forum :lol: .

Jakos mam dziwne uczucie, ze wiem o kim mowisz :?

Dlugo pracowales na taka opinie :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Action to hurtownia. Kupisz tylko jezeli masz firme. Szkoda ze wczesniej nie napisales watka bo pare dni temu mialem okazje sie podlaczyc do zakupow w actionie i pewnie jakos bysmy sie zgadali i mialbys proca po hurtowej cenie.

Pozdro

Dexter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Lodzi tez mozna kupic box'owe Athlony...

No jasne tylko w boxowych athlonach jest cooler titana za 30 zl, i obskurnie wykonane. No a co do ceny to zgadza sie ze jest ruznica 200 zl ale ptroce intela sa niezniszczalne, dobrze sie podkrecaja, solidnie zapakowane, dobry cooler, jakies 2 razy wiecej tranzystorów niz u AMD itd. to ja nie rozumiem. Kupie slabszego intela w cenie hjakiegos tam AMD podkrece do zegara takiego jak w AMD i mam o wiele szybszy proc od amd za taka samą cene i to stabilny.
i zapomniales wspomniec ze do boxa masz 3 lata gwarancji na proca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Action to hurtownia. Kupisz tylko jezeli masz firme. Szkoda ze wczesniej nie napisales watka bo pare dni temu mialem okazje sie podlaczyc do zakupow w actionie i pewnie jakos bysmy sie zgadali i mialbys proca po hurtowej cenie.

Pozdro

Dexter

Tak się składa, że mam firmę, więc pewnie u nich kupię, tylko cennik mi muszą przysłać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMHO kolejny debil na forum :lol: .

Jakos mam dziwne uczucie, ze wiem o kim mowisz :?

Dlugo pracowales na taka opinie :wink:

Masz tutaj bardzo dobry przyklad tego, ze na tym forum nie trzeba duzo czasu aby Cie nazywali debilem (CCC13) :(

Wystarczy preferowac Intela nad AMD i juz masz przejeb......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz tutaj bardzo dobry przyklad tego, ze na tym forum nie trzeba duzo czasu aby Cie nazywali debilem (CCC13) :(

tu chyba nie chodzi o preferowanie czegokolwiek ale o teksty w stylu :

Kupie slabszego intela w cenie hjakiegos tam AMD podkrece do zegara takiego jak w AMD i mam o wiele szybszy proc od amd za taka samą cene i to stabilny.

:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupie slabszego intela w cenie hjakiegos tam AMD podkrece do zegara takiego jak w AMD i mam o wiele szybszy proc od amd za taka samą cene i to stabilny.

No tak, widząc taki tekst ma się wrażenie, że osoba która go napisała ma małe pojęcie o kompach, albo nie wie o czym pisze. To tak, jakby kupić zamiast Athlona XP 1800+ np. Cellerona 1.2GHz i go podkręcić do zegara tego Athlona i mieć wydajniejszy procek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, widząc taki tekst ma się wrażenie, że osoba która go napisała ma małe pojęcie o kompach, albo nie wie o czym pisze. To tak, jakby kupić zamiast Athlona XP 1800+ np. Cellerona 1.2GHz i go podkręcić do zegara tego Athlona i mieć wydajniejszy procek.

Tylko to nie jest pretekst zeby wyzywac kogos od debili. :evil:

BTW:

Oj nie ladnie panowie, goscio wyrazil tylko swoje zdanie, nikogo nie obrazajac, a tu wyzwiska od debila. Istne przedszkole. Jednak sprawdze sie, ze jak nie masz Amd to jestes najwiekszy ch** bo cie stac. Ja mam Athlona, ale dla mnie i tak lepszym wyborem jest P4 i jesli mialbym kase to zmienilbym z zamknietymi oczami platforme Amd na Intela - I prosze teraz mozecie mnie zbluzgac, wyzwac, sponiewierac, a mnie to ch** obchodzi. Majdan, ktory tylko bluzgac umie, a sam pamietam jak na P4 chcial zmieniac proca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...