Sław Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 Witam! Mam od jakiegoś czasu taki wkurzający problem z kompem, siedze sobie w srodowisku windows (XP pro SP2), słucham mp3 z Winampa, mam włączone GG, NAV, Ad-watch i speed fana. Problem występuje w momencie gdy piszę coś z klawiatury, np rozmawiam przez gg albo wpisuje adres strony www. Dźwięk z winampa zacina się na ułamek sekundy po czym leci dalej. Moja konfiguracja: Abit NF7 v2.0 Duron Applebred 1400 @ Athlon XP 2200MHz 2 x 256MB RAM Kingston PC400 dual DDR Maxtor 80GB 8MB cache Radeon 9550 @ 9600pro Hercules Fortissimo III Jeśli ma ktoś jakiś pomysł w czym może byc problem to proszę o sugestie bo moje pomysły się już wyczerpały :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skorpion Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 Hmmmm sproboj tak: - zainstaluj najnowsze sterowniki od plyty glownej,karty muzycznej - pobaw sie z plikiem stronicowania - przeskanuj dysk ad-ware,spy-ware,stingerem (św. trójca ;) niezawodna) - poprostu zrob reinstalke jezeli nic nie skutkuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sław Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 Próbowałem z różnymi sterownikami od płyty, bez różnicy, na każdych to samo, do karty dzwiekowej sa tylko jedne dostepne i sa dobre bo na starym kompie mi działały dobrze. Skanowałem dysk Ad-aware professional, MKSem online, nic nie wykryły. Po reinstalce systemu jest ten sam problem :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skorpion Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 zainstaluj windows 98 aby wykluczyc wine po stronie hardware, wiem ze latwo mi tak mowic ale jak chcesz rozwiazac problem musisz troche nad tym posiedziec.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulv Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 Hm... Mi to bardziej wygląda na dzielone przerwania sprawdź czy masz włączone ACPI w boisie jak masz włączone to wyłącz a jak wyłączone to włącz :) I sprawdz pod windą w menadżeze urządzeń (nie wiem dokładnie gdzie to jest bo z roboty pisze) i usuń. Możliwe ze sound storm działa na 1 przerwaniu z klawiaturą. To tylko moje dywagacje ale możesz sprawdzić. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzimin Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 Jeżeli masz taki problem ... i nieskutkują rady innych, spóbuj zmienić kartę na inne PCI i po kolei wyłączać inne karty rozszerzeń jeżeli nie pomoże to musisz sprawdzić na innej dzwiękówce (najlepiej pożycz od kumpla ) jak to nie pomoże to spróbuj restartnąć bios (albo nawet update) i ustawić tylko główne niezbędne rzeczy w biosie. pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 ustaw sobie buforowqanie na 32 KB, ale watpie zeby to cos pomoglo ;/ mialem taki problem, ze dzwiek tak dziwnie sie znieksztalcal i problemem byla zintegrowana karta dzwiekowa wyminilem na 6 kanalowke za 30 zł no i problem rozwiazany po tym zareklamowalem plyte i od reki dostalem nowa niestety to nie do mego Pecka:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mexes Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 Mialem ten sam problem! Ile tygodni (m-cy) ja z tym walczylem, ile nerwow stracilem... :-) Jak poszukasz to znajdziesz moj topic na ten sam temat. Ale do rzeczy. Mi ktos poradzil (za co jestem tej osobie ogromnie wdzieczny) wlaczenie pewnej opcji i winampie: options -> preferences -> plug-ins -> output -> DirectSound output -> configure -> zaznaczasz "allow hardware acceleration" ->OK U mnie to pomoglo. Jak nie, to > http://forum.pcmaniak.pl/ftopic8589-0-0-asc-.php Jest tam wspomniana podpowiedz i kilka innych sugestii. Mam nadzieje, ze cos Tobie pomoze. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzimin Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 Mialem ten sam problem! Ile tygodni (m-cy) ja z tym walczylem, ile nerwow stracilem... :-) Jak poszukasz to znajdziesz moj topic na ten sam temat. Ale do rzeczy. Mi ktos poradzil (za co jestem tej osobie ogromnie wdzieczny) wlaczenie pewnej opcji i winampie: options -> preferences -> plug-ins -> output -> DirectSound output -> configure -> zaznaczasz "allow hardware acceleration" ->OK U mnie to pomoglo. Jak nie, to > http://forum.pcmaniak.pl/ftopic8589-0-0-asc-.php Jest tam wspomniana podpowiedz i kilka innych sugestii. Mam nadzieje, ze cos Tobie pomoze. Pozdrawiam. właśnie to jest dobry sposób na rozwiązanie problemu... ale jak CI się tnie w jakimś innym odtwarzaczu to szukaj winy w dziwękówce pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sław Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 Przełożyłem karte dźwiękową w każdy slot po kolei i tylko w jednym miała konflikt przerwania z karta graficzną. Dźwiękówka to moje jedyne urzadzenie na PCI. W każdym slocie karta dzieli adres pamieci z "Mostek (bridge)standardu PCI do PCI-do-PCI". Teraz ma kartę w innym porcie niż wcześniej, zobaczę jak będzie się sprawować, jak nadal będą problemy to spróbuje przełączyć te opcje w konfiguracji Winampa. Poinformuję o postepach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 Przewaznie pomaga : Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sław Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 Po całym dniu siedzenia przy kompie i słuchania mp3 ani razu sie nie zahaczył dźwięk, myślę ze mozna to uznać za sukces :) Karta pracuje w innym slocie niż wczesniej ale ani w tym ani w tym nie bylo konfliktu przerwan, widocznie nie podobało jej sie na samym dole :) Dziekuję wszystkim za podpowiedzi. Pozdrawiam!! 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Attractive Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 Mam taki sam problem jak kolega, posiadam płyte ASUS an7 i gdy słucham muzki w winampie i rozmawiam na gg, bądź pisze w Wordzie, dźwięk zatrzymuje się na ułamek sekundy i piosenka idzie dalej, w Windows Media Player taki problem nie występuje, prosze o pomoc... Moja konfiguracja Athlon XP 1800+, Abit an7, 2 razy 256 Kingstone, dysk samsung 80 GB, nagrywarka oraz DVD firmy Liteon :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...