Skocz do zawartości
the_one

Jak poznać jakie są pamięci na radku 9800

Rekomendowane odpowiedzi

No wiec, miałem dzisiaj w ręce, i nie tylko, bo w kompie też:)

Bardzo dziwnego radka 9800 128mb z 256bitową magistrala pamięci i 8potokami taktowanego 330/330 za 585zł!

I wracając do tematu nie wiem jak odczytać opuźnienia z kości pamięci i szukam jakiegoś tutoriala.

Na pamieciach bybło napisaneo Samsung 316 i pod spodem jakiś ciąg cyferek i literek zakończony chyba "2A" , to chyba w systemie szesnastkowym bedzie ta liczba, nie? Jak ktoś ma pod ręką ściągawke jakąś do tego systemu to bym prosił:)

Pamięci wstępnie wykręciły się na 366mhz - efektywnie 732mhz, bez dodatkowego chłodzenia, troche niedużo, dlatego sie zastanawiam co to za kości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GC2A to pamięci o czasie dostępu 2.86ns, umożliwiające max. teoretyczne max. taktowanie w wysokości 350MHz(700MHz DDR)

Dzieki, tak myślałem, szkoda, bo podobno te karty są czasem na 2,5ns. No nic jak na 2,8 to i tak fajnie poszły, jeszcze sie doklei cos metalowego na kości, wrzuci silencera i zobaczymy co z tego będzie. Ale ogólnie polecam tą karte (9800 oem) cena ~600zł a duże możliwości O/C taki 9550 dla rdzenia r350:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi