Skocz do zawartości
przemoo77

spadek wydajnosci gf 6800 winfast A400

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam problem z moim winfastem A400 podczas gier co jakis czas sie resetuje komp. Nie jest to wina zasilki poniewaz mam sprawdzonego chifteca 420, drugi problem to spadek wydajnosci w 3dmarkach .Wczesniej mialem w 3d03 8200 teraz kolo 1 tys ,tak samo w 3d05 bylo 3300 teraz kolo 500!!! ...aha dziwi mnie jeszcze jedna rzecz temperaturka w spoczynku jest kolo 62 st. a w stresie ponad 70 st. po podkreceniu karty spada do 54 st. w spoczynku i wstresie okolo 64st. Z gory dzieki za odp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja osobiście niejestem za chiftecami, ten przypadek cześciowo wskazuje na zasilacz, ale częściowo nie hmm te wysokie temperatury ?? Może zasilacz juz jest tak słaby ze nawet collera na karcie niejest w stanie obsłurzyc :D:D:D:D:D

Jednym słowem jest to bardzo trudna przypadłość :P Choć słyszałem że jak karta ma zamałe napięcie to wydajność strasznie spada.

Czekaj może ktoś z forumowiczów bedzie wiedział co to jest a jak nie to servis :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem cos z systemem a jesli nie system to raczej karta.

Zasilacz powinien sobie radzic chyba ze masz super pc.

Najlepiej ktos z uzytkownikow gf6800 mogl by sie wypowiedziec.

Jeszcze jedno pytania zwiazane z Gf6800 mozesz pisac w temacie o tych kartach.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi