ryba Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 No to tak jak w nazwie topicu, obudowa musi spelniac pare wymagania: - musi to byc big tower, firmowy najlepiej, bez zasilacza - pomiedzy mobo a zasilaczem powinno byc tak z 5-6 cm przerwy Ta przerwa musi bys po to, zebym mogl zalozyc sobie na sp-97, ladnie przez adapter jakis wentylator 120 mm bez zadnych kombinacji. Z gory dzieki, oraz wesolych swiat ludziska :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasek Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 No ja sie przylaczam do pytania... tyle ze w moim przypadku to ew. sp-94 + 120mm wentyl.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 no chieftec big rower chyba spelnia wasze wymagania - tylko nie wiem czy ta poprzeczka cos nie bedzie przeszkadac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 no chieftec big rower chyba spelnia wasze wymagania - tylko nie wiem czy ta poprzeczka cos nie bedzie przeszkadac... w BigATX nie poprzeczka tylko półkeczka :P i bedzie przeszkadzac a caly pic polega na tym ze w FullATX od Chenminga (Chieftec, ANTEC, TT, ...) nie ma juz tej poleczki i tam jest miedzy zasialczem a MoBo okolo 55mm :P IMO zeby miec duzo miejsca to trzeba kupic bude serwerowa i nie trzeba wywalac kupe kasy na jakiegos Enlight'a/IBM'a bo nawet Codegen ma fajne takie budki - np S-201-CA :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 no chieftec big rower chyba spelnia wasze wymagania - tylko nie wiem czy ta poprzeczka cos nie bedzie przeszkadac... w takim razie jutro zapytam sie kolegi co ma szefa bude :P ale cos nie chce mi sie wiezyc w to :/ dalsze prozby mile widziane i ciesze sie ze ktos sie tym zainteresowal :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^BerZerK^ Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 Ta poleczke mozna wyjac - trzyma sie na paru nitach tylko - ja tak zrobilem i buda dalej trzyma sie sztywno Aha- ciekawe czy ktos widzial taka w Polsce :) no bo chief jednak nie jest taki duzy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 no to pogadalem z kolega, buda moze byc (chodzi mi o szefa) tylko jakie beda minusy wyje***ia tej puleczki ?? i oczywiscie jakie macie jeszcze pomysly na podobna bude w rozsadnej cenie, bo chieftec mi sie juz przejadl :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^BerZerK^ Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 ja minusow nie widze - buda dalej sie nie chwieje i jest stabilna, mimo tego ze teraz mam ja na kolkach a nie na tych nozkach Dobrym wyborem byloby tez cos w stylu tego co pokazywal Benek - tylko w polskich sklepach nie widze tego :-/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 ale to jest buda serwerowa :/ takie 2 budy postawione kolo siebie, a ja chcem tylko jedna ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zamiast wywalac ta usztywniajke, mozesz powiekszyc otwor w niej. Na pewno potrzebny Ci BigTower? Midi Chiefa nie ma tej poprzeczki, a nowy dragon ma bardzo ciekawe rozmieszczenie wentyli (tyl-1x120, bok-2x92, przod-2x80) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 bt bo w planach po nowym roku bedzie troszq sprzetu i gdzie to musze zmiescic :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 Przyłącze się do pytania. Poszukuje big tower'a (koniecznie) do upchnięcia dużego WC :) Właściwie odpowiada mi każdy BIG Chieftec ale 310zł to trochę dużo jak na moje możliwości, zwłaszcza że buda będzie cięta więc szkoda ... Może ktoś mi poradzi jakąś tanią (może być używana) z dobrymi blachami ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^KapitaN^ Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 ja mam ta bude: sprawa wyglada tak od plyty do psu jest jakies nie cale 60 mm, poprzeczka ma szerokosc 16mm odleglosc plyty od poprzeczki w poziomie to 147mm. poprzeczke mozna usunac ale wtedy zasilacz wisi tylko na srubach. jak sie ma jakis lekki psu to spoko ,ale muj tagan troche wazy. Buda mnie kosztowala 350zl . Ps z wlasnego doswiadczenia wiem ze lepiej nie wkladac easy clicka pod dyski chyba ze sie przebuduje pudelko albo zmoduje lekko koszyk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...