Skocz do zawartości
zwierz

16000 :/ chyba mało

Rekomendowane odpowiedzi

Mój kumpel ma taki cfg:

gf 6800 16potkow 256bit | Abit NF7 | barton 2500@3200 | 2x512 /400 / 3dmark 2001 i tylko 16000pkt w 3d marku 2001! Czy to normalne?? Jak nie to co moze byc przyczyna takiego wyniku?? Bylo 12 potokow po odblokowaniu przybylo 1000pkt. - chyba mało:/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no niedokońca, jeśłi kolega chce sie przekonac ile jego sprzęt jest warty, to niech uruchamia najnowsze giery z wodotrsykami, bo jednak smarki zawsze pozostaną smarkami, a normalne gry mogą działać lepiej/gorze niż by ty wynikało z punktacji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Garfield ma sporo racji. Karty nie służa do punktowania w markach (choć czasem to miło jest wiedzieć ile sprzęt wyciąga) tylko do grania w gry. I jeśli tam karta się nie sprawdzi to żaden mark nic tu nie pomorze.

A co do wyniku Twojego kolegi. 3dmark01 jest w dużej mierze zależny od procka. Jak podkręci go jeszcze barsziej to i wynik mu podskoczy.

U mnie zmiana z 2,1GHz na 2,5GHz podniosła wynik o jakieś 1500pkt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popieram, zapomnij o starych 3dmarkach tylko testuj taki sprzecior na 2003/2005i na najnowszych grach. no i tak jak napisal ajsi 2001 jest bardzo zalezny od proca u mnie np. na sprzecie z podpisu na celeronie 400mhz mam 500pkt. :lol: a po podkreceniu do 540mhz mam 1000pkt. a wiec wzrost o 100% 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi