Skocz do zawartości
Gość zimny1

Co zrobić ze złym adminem?

Rekomendowane odpowiedzi

Dość niedawno załozyłem sobie radiówke. Wszystko ładnie piękinie chodziło transfer z serwerem mam na poziomi 1MBs , transfery z netem miałem na pozimoie 7-14 kbs byłem zadsowolony, bo wkońcu czego więcej wymagać za 35zł.

pewnego razu spróbowałem sobie zagrac w RtCW enemy terytory i kicha pingi w miare w porzuądku, zjadliwe ale transfer całkowicie do bani na porcir który wykorzystju ta fra. Szukałem informacji w necie jak sobie z tym poradzic, kumple doradzałi mi tunelowanie portów jednak ja chcąc byc uczciwy poszłem do admina żeby z nim o tym porozmawiać. dogadałem sie z nim co do tematu powiedział że przemyśli temat. |Wróciłem pózno do domu (w nocy osiagałem przyzwoite transfery dało sie pograć) a tu całkowita kicha kiedyś o tej porze miałem transfery na poziomie 7 kbs a teraz w granicach 2-1kb/s. zdenerwowałem się i poszłem do niego ale ten nagadał mi a ja niemu i sprawa narazie się na tym zakończyła(jak bym mógł to zerwał bym z nim umowe ale jest ona na 2 lata).,

i tu zaczynają się moje pytania:

czytałem o tunnelowaniu portów wiem że jest to sposub łatwy do wykrycia ale może znacie jakieś programy służące do tego celu?(współpracujące z grami, aj takowych nie znalazłem)

Może znacie jakiś lepszy sposub na moją sytuację(co prawda mógłbym nasłłąć na tego admina paru gośc ale cóż powiedzmy wiele mi z tego nie przyjedzie a przemocy nigdy nie lubiłem :evil: .

a może jednak znacie jakieś dobre tortury które można zastosować a adminach? :lol:

pozdrawaim

z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej jak bys zerwał umowe i takie adminka kopnol w siedzenie.Pozatym nigdy nie mialem przekonaia do radiowek>Kiedys bylem podłaczony w takiej sieci bloki były podłaczone swiatłowodami a net był dostarczany przez radiowke wszystko na poczatku chodziło super a potem sie zaczeło blokowania p2p czeste awarie gdzie sie dzwoniło i nikt teł nie odbierał wiec pozeganłem sie z ta siecia nawet umowy nie rozwiazywałem.Przesiadłem sie na chello cllasic i jestem za dowolony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym powiesil przed blokiem jako przestroga dla przyszlych adminow :P

Mowiac serio, musisz do niego isc i walczyc o swoje. Wkoncu napisales, ze jakas umowe masz (2 letnia), wiec parametry lacza, ktore ty masz do wykorzystania tez powinienes miec podane. Jesli nie ma zadnej wzmianki i blokodzie portow to admim musi ja zdjac, albo umozliwic ci rozwizanie umowy w zwiazku ze zlamaniem tej ostatnie przez admina.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zimny1 - pozostaje Ci tylko zerwanie umowy - trochę potrwa, ale MUSI Ci się udać!!! Przeczytaj uważnie umowę, Admin zobowiązuje się do dostarczania neta i podane powinieneś mieć parametry. Czy daje Ci rachunki? Czy ma wszystkie papiery w porzo? (np czy jest zgłoszony w URtelekomunikacji), czy ma zgodę nadzoru budowlanego na anteny itp...

ja w październiku zerwałam skutecznie, musiał mi jeszcze forsę za sprzęt zwrócić, ale walczyłam 2 miesiące :evil: :evil: :evil: też tel nikt nie odbierał, stacjonarny mu telek. wyłączyła, tylko była komórka, nie odbierał, nie oddzwaniał, wiecznie coś było :evil: :evil: przeszłam na neo128 i jest super

ze świątecznymi pozdrowieniami

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi