Gość zimny1 Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 Dość niedawno załozyłem sobie radiówke. Wszystko ładnie piękinie chodziło transfer z serwerem mam na poziomi 1MBs , transfery z netem miałem na pozimoie 7-14 kbs byłem zadsowolony, bo wkońcu czego więcej wymagać za 35zł. pewnego razu spróbowałem sobie zagrac w RtCW enemy terytory i kicha pingi w miare w porzuądku, zjadliwe ale transfer całkowicie do bani na porcir który wykorzystju ta fra. Szukałem informacji w necie jak sobie z tym poradzic, kumple doradzałi mi tunelowanie portów jednak ja chcąc byc uczciwy poszłem do admina żeby z nim o tym porozmawiać. dogadałem sie z nim co do tematu powiedział że przemyśli temat. |Wróciłem pózno do domu (w nocy osiagałem przyzwoite transfery dało sie pograć) a tu całkowita kicha kiedyś o tej porze miałem transfery na poziomie 7 kbs a teraz w granicach 2-1kb/s. zdenerwowałem się i poszłem do niego ale ten nagadał mi a ja niemu i sprawa narazie się na tym zakończyła(jak bym mógł to zerwał bym z nim umowe ale jest ona na 2 lata)., i tu zaczynają się moje pytania: czytałem o tunnelowaniu portów wiem że jest to sposub łatwy do wykrycia ale może znacie jakieś programy służące do tego celu?(współpracujące z grami, aj takowych nie znalazłem) Może znacie jakiś lepszy sposub na moją sytuację(co prawda mógłbym nasłłąć na tego admina paru gośc ale cóż powiedzmy wiele mi z tego nie przyjedzie a przemocy nigdy nie lubiłem :evil: . a może jednak znacie jakieś dobre tortury które można zastosować a adminach? :lol: pozdrawaim z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwierzak_krak Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 Najlepiej jak bys zerwał umowe i takie adminka kopnol w siedzenie.Pozatym nigdy nie mialem przekonaia do radiowek>Kiedys bylem podłaczony w takiej sieci bloki były podłaczone swiatłowodami a net był dostarczany przez radiowke wszystko na poczatku chodziło super a potem sie zaczeło blokowania p2p czeste awarie gdzie sie dzwoniło i nikt teł nie odbierał wiec pozeganłem sie z ta siecia nawet umowy nie rozwiazywałem.Przesiadłem sie na chello cllasic i jestem za dowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 a ja bym go tak w rogu ciemnej uliczki ciach ciach :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 Ja bym powiesil przed blokiem jako przestroga dla przyszlych adminow :P Mowiac serio, musisz do niego isc i walczyc o swoje. Wkoncu napisales, ze jakas umowe masz (2 letnia), wiec parametry lacza, ktore ty masz do wykorzystania tez powinienes miec podane. Jesli nie ma zadnej wzmianki i blokodzie portow to admim musi ja zdjac, albo umozliwic ci rozwizanie umowy w zwiazku ze zlamaniem tej ostatnie przez admina. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anka Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zimny1 - pozostaje Ci tylko zerwanie umowy - trochę potrwa, ale MUSI Ci się udać!!! Przeczytaj uważnie umowę, Admin zobowiązuje się do dostarczania neta i podane powinieneś mieć parametry. Czy daje Ci rachunki? Czy ma wszystkie papiery w porzo? (np czy jest zgłoszony w URtelekomunikacji), czy ma zgodę nadzoru budowlanego na anteny itp... ja w październiku zerwałam skutecznie, musiał mi jeszcze forsę za sprzęt zwrócić, ale walczyłam 2 miesiące :evil: :evil: :evil: też tel nikt nie odbierał, stacjonarny mu telek. wyłączyła, tylko była komórka, nie odbierał, nie oddzwaniał, wiecznie coś było :evil: :evil: przeszłam na neo128 i jest super ze świątecznymi pozdrowieniami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...