alfa555 Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 Witam ! Mam płytę główną MSI KT6 Delta z prockiem AMD Athlon XP 2800+ i chcialbym zmienic moje oem'owe 512DDR (400) na jakieś Dual Channel 2x512. :D Jakie pamięci bylyby najlepsze ?? Myslałem o GeiL'ach http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=10633 ale przeczytałem w jednej z opini, że pod AMD lepiej Kingstone'y ... i już sam nie wiem :cry: Bardzo proszę o pomoc ! Pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozet22 Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 Cze. Pierwsza sprawa jest taka, że MSI KT6 Delta nie ma obsługi Dual Channel, więc nie ma sensu kupowania do niej pamięci w dualu, a po drugie jeśli chodzi o pamieci to pod AMD lepsze są TwinMOSy niż Kingstony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozet22 Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 Ja poleciłbym Kingmaxy- naprawde dobre pamięci w bardzo atrakcyjnej cenie, a Geile niestety ostatnio różnie z nimi bywa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfa555 Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 aha czyli nawet jakbym wczepil te dual channel'e to nie osiągnął bym pożadanego efektu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozet22 Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 nie, chyba że planujesz w niedalekiej przyszłości zmianę płyty na taką która będzie obsługiwała Duala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 ja moge polecić HYNIXY dobry stosunek jakosci do ceny tylko nie serie CT zaznaczam Na tej płycie to nie poszalejesz z pamięciami więc czy bys kupił jakieś kingstony czy hynixy to nie odczujesz wiekszej różnicy . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 ja moge polecić HYNIXY dobry stosunek jakosci do ceny tylko nie serie CT zaznaczam Na tej płycie to nie poszalejesz z pamięciami więc czy bys kupił jakieś kingstony czy hynixy to nie odczujesz wiekszej różnicy . ja moge polecić HYNIXY dobry stosunek jakosci do ceny tylko nie serie CT zaznaczam Na tej płycie to nie poszalejesz z pamięciami więc czy bys kupił jakieś kingstony czy hynixy to nie odczujesz wiekszej różnicy . Mowa o podkrecaniu .Ja nawet nie moge dojśc do 205 fsb stabilnie mecze sie z tym od kilku dni ale ludzie na tej samej pamieci hynix osiagaja fsb 250 na DFI ,ABIT NF7 i nawet wiecej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...