snoo Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 zaluj ze nie mieszkasz na moim osiedlu siec zamontowala MD4 obiecywali STALY DOSTEP szybkie lacza MONITORING 8O osiedla przy pomocy kamer podlaczonych do sieci wewnetrznej itp. a od 3mies dostep wyglada tak: pn-pt 9-18 dziala potem :evil: sobota 9-15 dziala potem :evil: niedziela :evil: (dzisiaj jestem w niezlym szoku nie wysypalo sie 8O ) a trasfery hmm Najczesciej cos kolo 400 BAJTOW/s ping na bramke do 3000 czesc sieci to kabel reszta radio (mam kabel wiec deszcz mi nie straszny ale koles pare blokow dalej sie troche wscieka ) w sieci z polowa uzytkownikow nie mozna sie polaczyc i pozostaje brykanie z dyskiem albo wypalanie na plytki jeszcze w czerwcu bylo ok moj rekord to transfer 200 pare KILOBAJTOW/s w bialy dzien o 12 w sobote 8O (pewnie polowa sieci lezala wiec u mnie bylo luzniej) a w tym wszystkim najciekawsze jest to ze jak dzwonilem do MD4 to panienka nigdy nic nie wiedziala i byla zdziwiona ze siec nie dziala lub twierdzila ze wlasnie to naprawiaja dopiero jak innymi kanalami dowiedzialem sie co sie dzieje i jej to uswiadomilem to przyznala sie ze to potrwa jeszcze kilka tygodni :evil: Wiec reasumujac malo wazne jest jakie bedziesz mial lacze (u mnie tez 2mb na podobna ilosc osob) wazne jest jaki admin, jaki sprzet no i jego zabezpieczenie przed kradzieza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 Ja tesh się jush nieźle wqurwiam :evil: goście twierdzą, że pozakładali ograniczenia po 256 na osobe a quźwa mam modem :evil: od tygodnia tak działa jutro wpadną zobaczyć co jest... ma ktoś jakiś pomysł jak nie naprawią??? zmiana odpada bo na osiedlu poza ists'em nic nie ma ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snajper_Tango4 Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 Mój kumpel jest adminem sieci na 80 osób - mają łacze 1Mb(po 30 albo 40 zł na osobę). Z tego co wiem to jak przyjdzie z wykładów to ciągle popieprza po mieszkaniach bo: ten formatował dysk i mu sieć nie działa, ten przesuwał meble i kabel przeciął, inny bawił się ustawieniami i coś namieszał - admin nie ma lekkiego życia. Poza tym poustawiał ograniczenia tak więc u nich ten net chodzi naprawdę ładnie (nie jest to może demon szybkości) bez względu na to czy na necie jest 50 czy 10 osób. Dobry admin i dobra konfiguracja sieci to podstawa - wtedy nawet 1Mb na 80 osób starczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...