grzes_k Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 Czesc. kupilem kilka dni temu dysk caviara 200 giga. I mam z nim spore schody :( w Biosie widzi mi go jako 200 giga ale w win XP mam tylko 131 GB do dyspozycji. Za każdym razem przy tworzeniu nowych partycji mam do dyspozycji tylko 131 GB. Probowalem formatowac z poziomu instaliki win Xp i lipa. Zanioslem dysk do serwisu - tam koles w ciagu 10 minut mi wszystko zrobil tak jak ma byc i bylo ponad 190 GB. No a ze qrde chcialem w domu sobie wszystko podzielic tak jak ja chce i skasowalem te partycje to znowu mam magiczna bariere 131 GB :))) i qrde koles to robil partition magic'iem 8.0. Niestety po zainstalowaniu tego programu mam bez zmian - ciagle 131GB i nie mam pojecia jak go zrobic na wiecej :( i mnie juz cholera bierze ;-) help me ;) aaa mam plyte gigabyte - obsluguje takie dyski. Bede wdzieczny za pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DomBros Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 XP robi takie czary. Poza tym stary fdisk sobie nie radzi z pojemnością powyżej 132GB. Musisz mieć Service Packa 2 i wszystko będzie OK, albo łatke z Microsoftu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wdsa Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 JA wgralem SP2 i bez reakcji dopiero jak wklepalem sp1 win wykryl dysk(maxtor 160 Gb + 8 mb cachu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...