Skocz do zawartości
hotkey

Give me some courage:(

Rekomendowane odpowiedzi

O co chodzi?? Jak wielu z Was wi, próbuje qpić kartę(już od śakiś 3miechów:( Właściwie jedną już nawet qpiłem, ale nie działała:( Po prostu mam pecha. Jak już jakąś znajdę, to albo nie działa/nie ma/jest za droga (niepotrzebne skreślić). Wbrew pozorom nie mam jakiś eXtra wymagań. Chodzi mi tylko o to, żeby karta była GF3, Radek 8500, lub GF4 TI i żeby miała dobrą jakość obrazu i kosztowała poniżej 650zł. Nic więc. Szczeże mówiąc to mam już tego dosyć, a więc mam pytanie. Czy opłaca się qpować klony ATI takie jak ART, Power, i inne. Nigdzie nie ma ich opisów, a ceny zachęcające. Please, błagam niech ktoś mi odpowie na to pytanie, bo jak na razie boje się wydać 550zł na jakiś szajs. Z gOry ThX.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gigabyte i his nazwałbym "kulturalną" podróbką. Mnie raczej chodziło o karty firmy firma(vide ART, Power)

mikaelus - jakoś nie mam zaufania od sklepów internetowych(takto dawno kupił bym już tego Herka na siriusie), a pozatym może mi nie działać, tak jak Gainward GF3 450 GS którego qpiłem i musiałem oddać:(:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na tej plycie co w podpisie mam 6028 Markow. Na A7V i podkreconym procku do 1GHz (10x100) mialem 5500 Markow. Karta widac potrzebuje mocniejszego procka zeby pokazac na co ja stac. Moja niestety tak dobrze sie nie kreci jak Berkuta bo "tylko" na 300/600 ale poniewaz nic to w moim przypadku nie daje to chodzi na default.

Pozdro

Dexter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na tej plycie co w podpisie mam 6028 Markow. Na A7V i podkreconym procku do 1GHz (10x100) mialem 5500 Markow. Karta widac potrzebuje mocniejszego procka zeby pokazac na co ja stac. Moja niestety tak dobrze sie nie kreci jak Berkuta bo "tylko" na 300/600 ale poniewaz nic to w moim przypadku nie daje to chodzi na default.  

CZyli mósiał bym mieć mocnego proca, a mego kręce tylko do 1066Mhz:(. Nio z tego cio widzę to ty masz DDR i tio konkretnie podkręcone.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie, jeszcze jedno pytanko . Cio tio może być : ATI-MINT RADEON-8500LE 64MB DDRAM 695zł?? Czy to jest to o czym myśle(ati w pudełku Mint)?? Znalazłem cóś takiego w cenniku pewnego sklepu(nowym cenniku)

Mało prawdopodobne, bo coś takiego zdarzało się w pierwszych partiach kart. Wracając do tego Herca to na www.balta.pl też jest ten LE za 679zł.

Ja bym się nie zastanawiał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CZyli mósiał bym mieć mocnego proca, a mego kręce tylko do 1066Mhz:(. Nio z tego cio widzę to ty masz DDR i tio konkretnie podkręcone.

Sa podkrecone tylko z powodu testowania ich czy sie nadaja wlasnie do konkretnego podkrecania. Asynchroniczne taktowanie ich z moim TB nie daje zadnego przyrostu mocy.

Pozdro

Dexter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mało prawdopodobne, bo coś takiego zdarzało się w pierwszych partiach kart. Wracając do tego Herca to na www.balta.pl też jest ten LE za 679zł.  

Ja bym się nie zastanawiał.

Napisałem Ci, że nie lubię qpować w sklepach netowych. Po pierwsze muszę czekać, po drugie jak uszkodzą cośik w czasie transportu, a nie zauważe, to qpa, a po trzecie, to u mnie nie działa część kart i cio będzie jak nie zadziała??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz, ale w sklepie normalnym sklepie koleś mi to założy, a jak nie będzie działało, to nie będzie chciał $, conajwyżej poproszę, żeby włożył inną kartę. A w netowym tracę kilka dni + kasa za przesyłkę do mnie i spowrotem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cio byście wybrali??

1) Karta ATI Radeon GA MAYA 9000 64MB TV szt. 390.00

2) Karta ATI Radeon GigaByte 9000PRO 64MBTV szt. 540.00

3) Karta ATI Radeon HIS 9000 128MB TV-out szt. 505.00

4) Karta ATI Radeon HIS 9000 64MB DVI/TV szt. 365.00

5) Karta ATI Radeon Super Grace 9000PRO 64M szt. 495.00

Jeśli chodzi o tego Herculeasa, znalazłem w Cracowie za 690 złociszków, więc sorka, że to powiem, ale wolę GF4 4200 Winfasta lub MSi. Kosztują właśnie tyle. Może, a raczej na pewno jakość obrazu nie ta, ale i tak nie zauważe na 17", a jeśli chodzi o wydajność, to GF jest dużo lepszy. Jeśli Radka to za najwyżej 600zeta(dlatego pytanie na górze).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...