Skocz do zawartości
Zabi

Athlon 2500+ Czy się opłaca...

Rekomendowane odpowiedzi

kupuję sprzęt do gier ale nie wiem czy opłaca sie kupić teraz Athlona 2500+ ponieważ wychodzą teraz nowsze już athlony 64..ale muszę <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> też pod uwagę że powoli wyrastam z gier czyli za jakieś 2 latka powinienem już skończyć z graniem :D Czy więc tak mniejwięcej starczy on do nowych gier czy lepiej się wstrzymać z jego kupnem.Oczywiście z tego co wyczytałem Athlon 2500+ bardzo dobrze się kręci dlatego zaraz po kupnie miałbym zamiar podkręcic go do 3200+.I Teraz podsumowanie :]

CZY OPŁACA SIE KUPIĆ ATHLONA XP 2500+@3200+ !!!

Z góry dzięki za odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokladnie, ale kolega sie pyt chyba o zwyklego, poza tym ja nie za bardzo mialem kase i jestem super zadowolony z mojego, mam za free 3200 a nie 2500 :)

mobile oczywiscie jest lepszy, ale czy potem nie 3ba miec super pamieci :?: 3ba... wiec to ciagnie za soba juz dalsze wydatki :) mimo, ze ja ram mam z tych lepszych do o/c to i tak sie nei zdecydowalem na mobile

1 kasa

2 uwazalem, ze az tyle wiecej nie wykrece zeby placic o 1/3 ceny wiecej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale ten Twoj Barton to i tak taki troche kaszaniasty sie trafił - masz 3200+ i napięcie 1.825??? Przypomne że standard to 1.65!! ja napiecia nie podbijam a na drugim nawet obnizalem na 1.625V. Poza tym Mobile dobrze sie kreci mnoznikiem jak ktoś ma slabe RAMy 12.5x200 to dobry wynik :wink:

co do tematu to lepiej kupić A64 - szybsze, przyszłościowsze, na dłuzej starczy - a czy modne jak kolega wyżej napisał?? Barton 2500 przez ponad rok był SUPER modny i jakoś nikomu nie przeszkadzało 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hm delikatnie powiedziane, chyba tylko jeszcze 1 os na tym forum ma takiego gniota :) 1.825 to duuuzo :)

moj jest niestabilny na 210MHz nawet przy 2.1 V ;] wiec wiesz...

tyulko, mowie, u mnie byla kasa a i tak sie super ciesze, ze sie tak dal podkrecic... :)

co do mobile i mnoznika, fakt, cos mi ucieklo :) ale znowuz z nim byly problemy, bo podkrecanie w locie nie dziala na nForce2 tak? wiem, ze jakis problem byl...

A64 - szybsze na pewno, ale jakos ja nie wiem, nie przemawia do mnie sam pomysl emulacji 32 na proku ktory jest 64, to tak jak na piecu emulowac sobie Nintendo 64 :) /hmm a N64 nie bylo jakos 64bit? :P /

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde to już sam nie wiem czy kupować nowego kompa :( Najpierw problem z graficzną bo jeszcze dodatkowy zasilacz bym musiał dokupowywac teraz z prockiem by był ?

Bo kurde bym płytke nForce 2 kupował no a Ramy sĂabe bo w OEM to znaczy że nie podkręce se zwykłego athlona po 39 tygodniu czy co :( bo kurde jak mam jechac na Athlon 2500+ nie podkreconym to ja dziękuje :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zabi - zasilke musisz miec dobra inaczej poleci wszystko, a jak masz oemy no to ni eiwem :) zobacz moze u kogos jak sie rkeca... jak wykrecisz na 3200+ to jest szyna 200 czyli niby normalne pamieci powinny dzialac, ale z oemami to jest roznie

Neonix - racja socket a pada, ja kupowalem z pol roku temu i juz sobie plulem, ze moglem a64, ale kasy nie ma ... zreszta teraz widze, ze zanim to sie na dobre rozpanoszy to jeszcze troche potrwa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak ktos potrzebuje kompa do gier = mocna karta graficzna wiekszosc dzisiaj sprzedawanych radkow gfow zadowoli sie 2ghz bez problemowo procek ma mniejsze znaczenie jak ma odpowiednia ilosc cache i mhz przesiadka z durona na bartona tak ale z xp na bartona roznica juz nie zbyt wielka

czy sie oplaca powiedz co masz teraz :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1.Dzięki za pomoc ale 2500+ już raczej nie kupię :/ bo nie mam tyle pieniedzy.Kupuje teraz nową grafike GF6600GT.Kupił bym procka no ale do grafiki musze dokupic jeszcze nowy markowy zasilacz wiec to też są dodatkowe koszta....no kurde chyba że jakiś używany se znajde niedługo i jakąś płytke główną.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Procek ma coraz wieksze znaczenie w grach , coraz bardziej rozbudowana fizyka np.hl2.

rozbudowana fizyka nie zre proca tak jak dym cienie czy swiatla a za to odpowiedzialna jest grafika i szybki ram procek real 2g na antku spokojnie wystraczy trzeba mu tylko zapewnic odpowiednia przepustowosc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Procek ma coraz wieksze znaczenie w grach , coraz bardziej rozbudowana fizyka np.hl2.

rozbudowana fizyka nie zre proca tak jak dym cienie czy swiatla a za to odpowiedzialna jest grafika i szybki ram procek real 2g na antku spokojnie wystraczy trzeba mu tylko zapewnic odpowiednia przepustowosc
Popieram.

Do gier jak najbardziej wystarcza taki A XP taktowany 2-2,1ghz. Bardziej jest ważne by przy tym procek miał wysokie FSB i dużą przepustowość pamięci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...