lut0 Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 Chciałbym prosic Was o pomoc. Długo myslałem nad tym jak podkręcić moją karte graficzną lecz niewiem jak się do tego zabrać. Pomyslałem więc że wejde na te forum i zapytam się profesjonalistów. Chcę zwiekszyć wydajność mojego GeForce'a 4 MX 440 64mb ponieważ gram w Counter-Strike'a Source i przydałoby mi sie troszkę więcej FPSów. Powiedzcie czy podkręcenie mojej karty coś da, prosiłbym was także o podanie jakiś linków do poradników dla początkujących overclockerów. PS. Proszę o wyrozumiałość ponieważ kiedyś też zaczynaliście od zera :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cinek1991 Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 podkręcenie gf 440 dużo ci nieda... :/ ma szynę pamięci (chyba) 64bity więc strasznie słabo. jeśli masz jakieś drobne fundusze na wymianę grafy to może sprzedałbyś tą a zainwestował w gf 3 200ti ?? a co do o/c to poszukaj na www.benchmark.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cinek1991 Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 a pozatym to podaj dokladny konfig peceta bo nie tylko grafa ma wplyw na jego wydajność Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lut0 Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 Cieszy mnie to że ktos zainteresował się moją sprawą :) A więc oto mój Blaszak: Procesor: AMD Athlon 1700 + Pamięć RAM: 256 DDR Karta Graficzna: Nvidia GeForce 4 MX 440 64 mb Reszta jest zapewne nieistotna Co do karty porozgladam się na Allegro Prosiłbym jednak o kolejne dobre rady Z góry dziękuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zastanawiam się dlaczego ten temat nie został jeszcze zamknięty... Przecież ten temat był wałkoany ent już raz... :roll: Najpierw powinnieneś wejść do TEGO działu.. A dokładniej do TEGO tematu... Jeżeli Ci zwykłe podkęcanie nnie wystarcza to zainteresuj się TYM i TYM tematem... Jeżeli się zdecydujesz się na jedno z powyższych zajrzyj TU i pomyśl nad zmianom chłodzenia... Chcesz więcej o swojej karcie? Wejdz TU i wpisz jej nazwe... Gwarantuje ze znajdziesz dużo materiałów.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zapodaje linka do geforce 3 ti bardzo dobra oferta z pamięciami 3.8ns :P wyżej jest gaiward ale ma pamięci 4.0ns >>>>>>>>>http://www.allegro.pl/show_item.php?item=37845298 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lut0 Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 Mam na oku te aukcje co o nich sądzicie ?? : GeForce 3ti 200 GeForce3 Ti 500 GeForce 5500FX 256 bit 128 MB 128 bit BOX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lut0 Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 aha :) Odpaliłem 3Dmark 2001 SE ... mniejsza o to znalazłem tam to o mojej karcie : Description: Główny sterownik ekranu Manufacturer: NVIDIA Name: NVIDIA GeForce4 MX 440 Total Local Video Memory: 64 MB Total Local Texture Memory: 64 MB Total AGP Memory: 128 MB Display Driver: nv4_disp.dll Display Driver Version: 6.14.10.5672 Driver WHQL Certified: Yes Max Texture Width : 2048 Max Texture Height: 2048 Max User Clipping Planes: 0 Max Active Hardware Lights: 8 Max Texture Blending Stages: 8 Textures In Single Pass: 2 Vertex Shader Version: N/A Pixel Shader Version: N/A Max Vertex Blend Matrices: 0 Max Texture Coordinates: 8 Vendor ID: 0x10de Device ID: 0x0171 Sub-System ID: 0x00000000 Revision: 0xa3 ma szynę pamięci (chyba) 64bity więc strasznie słabo. Chyba jednak ma szynę pamięci 128 bitów, to lepiej ?? :) Total AGP Memory: 128 MB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lut0 Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 Mam jeszcze jedno zapytanie ... gdy odpalam w 3Dmarku 2001 SE opcje Benchmark 1 "filmik" przechodzi bezproblemowo, ale gdy włącza się drugi trwa tylko kilkanaście sekund i się wyłącza nietylko ten filmik ale także sam 3Dmark Czy przypadkiem niewiecie czemu program tak sie zachowuje ?? Z góry THX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...