qqrydza Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 Witam. Sprawa jest następująca: po zmianie grafiki na 6800 zdarzają się restarty komputera(wcześniej 5900xt i wszystko było cacy),rzadko ale jednak.Postanowiłem zrobić update biosa z myślą o poprawie współpracy sprzętu.Nic to nie pomogło. Zawsze fsb ustawione na 200 i przy okazji nowego bios'a chciałem sprzwdzić czy mogę ustawić większą wartość magistrali.Niestety.Komp restartuje się zaraz po starcie.Wróciłem więc do oryginalnego bios'a. I teraz, czy macie jakiś sprawdzony bios odpowiedni do owerclocking'u, który pasowałby do mojej płyty? Może już ktoś spotkał się z podobnym problemem(restarty kompa)? Jeszcze coś na temat temperatury procesora: Wczoraj przewaliłem na tym forum masę tematów związanych z poruszanymi tu zagadnieniami i zauważyłem iż gro użytkowników przyjmuje temp:cpu die za odczyt z socket'u, a absII za odczyt z rdzenia procesora co wydaje mi się błędną interpretacją(oczywiście zapoznałem się z "manual'em" zawartym na stronie producenta) gdyż jak byk tam stoi "absII-external cpu temperature".Oznacza to zewnętrzną temperaturę procesora.Wnikałem w to, ponieważ doszukiwałem się w temp. powodu restartów komputera, ale wszystko wydaje się być w normie. O.k, to chyba tyle. Pozdrawiam i przesyłam życzenia świąteczne z miasta Łodzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choyrack Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 restarty moga byc zwiazane ze slabym zasilaniem. nowa grafa jest sporo wydajniejsza i moze miec wiekszy pobor mocy. Oczywiscie nie musi byc to powodem ale jesli masz mozliwosc przetestowania innego zasilacza( lepszego najlepiej:) ) to probuj. JAkie masz zasilanie obecnie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 chojrak klapki z oczu zdejmij , on ma chifa 360 , 6800 troche zre moze ten chif nie styka , zalatw mocnijszy i sprawdz czy dalej beda resety Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 Też bym obstawiał zasiłkę... Barton GeForce 6800 - jeszcze bierze osobną linię z asilacza... Pewnie za dużo z 12V ciągnie i zasiłka nie wytrzymuje... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[eM] Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 Mam mobila i 6800gt, system jest zasilany chiefem 360W i nie zaobserwowalem jakis restartow :) , ale .....jeden wentyl w budzie wiecej moze wszystko zmienic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 Masz MOBILA, a po za tym zasiłka zasiłce nierówna. Chiefteców nowych się czepiają. A jeżeli ma wachanie na +12V zbyt duże, to się nie dziw. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...