Szary28 Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 Chciałbym do mojej karty graficznej dać radiatory,tylko nie wiem jakie.Na oku mam te nowe zalmany (al) i revolteca bga ram freezery (cu). Które lepiej wybrać ?? Czy moze polecacie cos innego ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crasher Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 Stary radiator od jakiegos procka, potniesz i bedzie super.. No i satysfakcja, ze sam zrobiles.. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elf_ Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 Z tych co wymieniłeś, to bierz miedziane ram freezery. Jakiekolwiek aluminiowe radiatory sobie daruj - oczywiście jeżeli zależy ci na wydajności :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 Pieprzyć satysfakcje... :P ;) Bierz miedziaki.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maltana Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 Bzdura, zrób to co zaproponował Crasher: tniesz jakiś stary radiator od proca na kawałki i przyklejasz tasmą termo-przewodzacą za 5 PLN. Wydawanie 40-50 PLN na kretyńskie radiatory to idotyzm (bez obrazy). Zysk: 3%, nie warty wydatku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szary28 Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 teoretycznie jesli bym pocial jakis stary radiator to by mi wyszly dosyc dlugie radiatory ,ktore chyba bylyby dobre, ale miedz ma wieksza przewodnosc cieplna i te radiatory moglyby sie okazac wydajniejsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 Łącząć: Potnij miedzinay radiator od jakiego coolera.... ;) IMHO nie jest idiotyzmem kupowanie miedziaków - są wiele wydajniejsze niż homemade alu... Porównywałem sam na moich kartach... Tak więc jak masz kase to kupuj a jak nie masz/żal Ci wydawać to tnij radiator... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 ale zapomnieliscie dodac ze miedziane radiatorki potrzebuja przewiew , alu nie ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eVs Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 dlaczego miedziane potrzebują a aluminiowe nie? przecież oba rozprzaszają ciepło, tylko że miedz troche szybciej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 wlansie , o to chidzi ze nie , miedz szybciej je odbiera , ale wolniej oddaje , natomiast aluminium wolniej odbiera ale znacznie szybciej ( w porownaniu do miedzi ) oddaje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oles07 Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 Jak chcesz to moge ci sprzedać 4 revolteki na pamieci bgu. Tzn zależy jaką masz karte... Ja na swoja fx500xt nakleiłem, i nie mam co nazekać. W komplecie było 8, a wykożystalem tylko 4 (po 1 na 2 pamięci). Jak cos to dawaj znać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...