fuxmen Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 mam pytnanie: czy ktoś zna jakieś ćwiczenia na palce zwiększające powierzchnię chwytu, aby było lepiej chwycić pilkę?? chodzi mi o pilke wielkości pilki do siatki bo o pilce do kosza nie marze, teraz chwytam ją bez problemu che chcialbym ją chwytać w locie bez problemu tylko sie nie śmiać :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sou Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 ja bym rozkladal palce na tej pilce i ja sciskal :P cwiczenie czyni mistrza;> proboj ja lapac w locie i powinno ci sie udac kiedys:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 Wnioskuje z tego że dobrze bym może grał w siate :D Bo mam dłuuuugie palce :) A jak to ćwiczyłem? a czy ja wiem? Może od klawiatury mi sie takie zrobiły ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 ludzie weźcie nie żartujcie bo musze to ćiwczyć bo na wiosne chce wsadzić na 3.05 a mam tylko 1.8 narazie wsadzam na 2.87 pilką do siatki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 wszystko cacy ale zapomniales o samym wyskoku. popraw skocznosc a potem baw sie w obejmowanie plki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funfel Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 pilka do siatki bez problemu pakuje na 3,05 a mam problemy z jej utrzymaniem :] (wzrost 1,88) tak jak mowil mib pocwicz wyskok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zastanwaiam Ci po co Ci ta powierzchnia chwytu...jak musisz cwiczyc wysok jak chcesz te 18cm Ci brakuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 zacznij grac na gitarze....tak rozciaga palce, ze.... uhhhh...niewazne....suszy mnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 ludzie weźcie nie żartujcie bo musze to ćiwczyć bo na wiosne chce wsadzić na 3.05 a mam tylko 1.8 narazie wsadzam na 2.87 pilką do siatki :DPrzed choroba, mając 1,8m pakowałem na 3,05, sięgając łapą na 2,35 doskakiwałem do 3,20. Niestety teraz skacze 10cm mniej :(, musiałbym znowu ćwiczyć, ale mniejsza z tym :D. Qbass: Tu nie wystarczy skoczyć 18cm więcej bo on zrobi jak to my mówimy "sprite'a" :), walnie piłką o obręcz, pakując do kosza robisz to od góry, więc musi z 10cm więcej skoczyć. Ps: Wracając do mnie, gdybym miał dłuższe palce to pakowałbym też na 3,05, ale niestety piłka mi wypadała :(. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 ćiwczyć nie mam gdzie zacznę dopiero kolo marca mam juz program treningowy, a co do wypowiedzi jednego kolegi to pakuje od góry a nie po pobręczy pilkę więc mi nie brakuje na tym 2.87 mysle ze na 2.90 wsadzilbym ale musialbym miec normalny kosza a nie na balkonie i jeszcze tak wysoko ze mozna o bako wyrąbać głową i wogóle sciana jest zaraz, tak ze strach nie pozwala, a chce sie uchwytem zająć bo i tak nie mam co robić wiec to bym poćwiczył aha i czy ktos ma jakis program teningowy bo ja mam taki ze nie wiem czy wydole :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bl4ck Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 Do cwiczenia chwytu,sa tzw:"ściskacze",kupisz takie w granicach 15-25 zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 czy tu chodzi tylko siłę?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 @fuxmen a czy tym programem treningowym nie jest przypadkeim Super Dunks lub Air Alert? Bo jesli tak, to sie jeszcze raz zastanow czy naprawde cchesz sie tego podjac. Trudno to czy nie, nie wtym rzecz... Ale potem mozesz miec problemy ze stawami przez dlugo okres czasu, a nawet podobno do konca zycia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 dobra to jest air alert, to jak mam ćwiczyć?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 Jak masz cw. to Ci nie powiem... Ale ja cwieczylem to przez ponad mies. Nawet jakos wytrzymywalem, ale wlasnie bolaly mnie stawy jakos. Wiec postanowilem sie dowiedizec wiecej na ten temat, jak sie okazalo jest cykl ktory b. obciaza stawy i nieraz powoduje dosc grozne urazy. Mam kumpla po tym treningu, skacze z 15cm wyzej, ale nazeka na bole wlasnie. Polecam Ci forum na stronce :arrow: www.siatka.net Tam mozesz znalezc cos ciekawego w dziale trening. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 ok popatrze a co do tego uścisku to oprócz siłuy pasowalo by troche palce rozciągnąć no i zobaczyc jaka pozycja do uscisku jest najlepsza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 Uścisk to mozesz poprawic zwyklym gumowym koleczkiem do sciskania, lub nieco drozsza wersja taka raczka ze sprezyna, tez niezle. Ale jaki sposob na wydluzenie, to juz niewiem. Moze masz jakiegos znajomego lekarza, to bys z nimi mogl pogadac na ile jest to wogole mozliwe i rozsadne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 lekarza tzn, jakiego a nauczycielka biologi wiedzial by coś o tym?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 Jakiego lekarza to niewiem, ale kazdy powinien miec conajmniej podstawowe inf. na ten temat. Nauczyciel biologii to niewiem, nie sadze, ale przeciez psytac nie zaszkodzi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klekot Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 nauczycielka biologii to zawsze moze pomoc ;) :D :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliqe Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 sciskacze to ja mam , ręka wątła ale 100 razy scisne do konca jedna ręką : > . Pozniej 10 minut jakos lekko wszystko sie robi ;D . A co do palcow to mam cholernie dlugie ... : /. Palec tzw. f*u*c*kowy ma 12,5 cm dlugosci : O . Oczywiscie od kosci liczac jak sie zegnie palec; ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 sciskacze to ja mam , ręka wątła ale 100 razy scisne do konca jedna ręką : > . Pozniej 10 minut jakos lekko wszystko sie robi ;D . A co do palcow to mam cholernie dlugie ... : /. Palec tzw. f*u*c*kowy ma 12,5 cm dlugosci : O . Oczywiscie od kosci liczac jak sie zegnie palec; )nie wiem czy tak samo mierze ale mam 9 cm palca czy mozliwe ze masz 3.5 cm dłuższe?? pilke chwyce bez prolemu tylko jak jest czysta to moge machac i mi nie wypadnie, oczywiscie do siatki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyferencjal Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 Kup sobie tą śmieszną kulkę co Michalczewski w TV-Shop kiedyś reklamował. O ile wiem jest na allegro. Wzmacnia ci nadgarstek i palce. A jeśli chodzi o rozciągnięcie palców to baw się z długopisem :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klekot Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 albo graj na klawiszach ;) ja mam w wieku 15 lat na wzrost okolo 175 cm, srodkowy palec o dlugosci 11 cm ;) 9 lat grania na klawiszach ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 dobra nie mam szans grania na klawiszach, a jak wymierzycie te palce? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=37310817 - takie coś?? no i jak rozciagac palce bo w dlugopis nie uwierze :D:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliqe Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 Jak masz dłon wyprostowana , to zegnij palec i mierzysz od strony nadgarstka zgiecie palca. Dokladnie od kosci palca ... kurde niejestem biologiem ^^ a malowac niechce mi sie;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 no to mam kolo 9-10 cm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpektor Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 12,5 cm <lol> To ja jakiś sportowiec powinienem być... wzrostu też ok 190cm, a przed kompem gnije ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 no to raczej tez bym chial takie, a chwicisz se pilke do kosza pewnie z palcem w d... :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliqe Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 no nieprobowalem tak : > i raczej niebede :D . Ale mowia mi ze pianista jestem;x hhyhyhy . A cala dlon od nadgarstka mam jakies 22/23 cm : } masakra :D Podam wymiary : > tylko bez wiadomo czego ^^ Nr buta w/g skali obuwia firmy nike - 47,5/48 Wzrost 185 jakoś tak do 187 :P zalezy jak lezy ~~ Dłoń 22/23 cm I siedze se przed kompem i sie obijam ;D , kiedys za to ze niechcialem grac w " reprezentacji " mojej szkoly wuefista sie czepial przez 3 lata mnie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...