koperek Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 Wiam! W przyszłym tygodniu zamierzam wymienić chłodzenie w moim Pentiumie 4 HT 2,4 . Jak do tej pory procesor pacuje na boxowym wentylatorze intela. Procesor strasznie się grzeje. Chciałbym sobie zakupić PENTAGRAM FREEZONE QVC-120 Cu . I teraz mam parę pytań: 1. Czy procesor będzie bardziej wydajniej chłodzony i będzie nizsza temperatura? 2. Czy pasta termoprzewodząca załączona w zestawie będzie odpowiednie 3. CZy tą pastę można później łatwo zdjąć (wyczyścić) 4. Czy ten duży (bo widziałem na żywo wentyl) zmieści się w mojej obudowie? Zamieszczam poniżej foto obudowy. (sorry za słabą jakość) tutaj duża fotka http://free.of.pl/p/pawciokoperek/7.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 ad.1 Tak... ad.2 Jeżeli nie chcesz wydawać dodatkowej kasy to tak.. ad.3 Tak... ad.4 :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JARBIO1 Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 od środka procesora odmierz sobie miejwięcej 7,5 cm.Jeśli nie dotyka zasilacza to powinien wejść.Istnieje jeszcze wersja 100 mm ,jest też wydajna i ma podobną budowe(kwadratowa podstawa i karbowane finy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koperek Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 jeszcze mam pytanie na temat pasty termoprzewodzącej dołączonej do zestawu. Czy będzie ona wystarczojąca i czy jest zwykła biała czy ze srebrem. Osoby które wiedzą prosze o odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koperek Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 właśnie przydchwilą zrobiłem pomiary odległości od zasilacza. Jak myślicie czy zmieści się ten wentyl? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 nie ma past ze srebrem, bo to metal, który jest przewodnikiem, stosuje się ewentualnie tlenek srebra, który nie przewodzi prądu elektrycznego używaj opcji EDYTUJ ! ! ! :evil: jeśli już pomierzyłeś to sam sobie na to pytanie odpowiedz, jak nie podałeś nam wyników , to skąd mamy wiedzieć? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koperek Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 e... wyniki są na obrazku od środka intel coolera do zasiłki 7 cm. Jak myślicie, chyba będzie bezpieczniej wziąśc PENTAGRAM FREEZONE QVC-100 Cu niż PENTAGRAM FREEZONE QVC-120 Cu? chodzi mi o to żeby się wszystko zmieściło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 Dostałes już odpwoiedz na swoje pytanie... A następnym razem to te wymiary podaj jakimś oczojebynm kolorem i wyraziście to narysuj - sprawdzałem je pod lupą... i napisałes je czerownym kolorem... Zgadłem.? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 mechl!k dopiero po twoim poście skapnąłem się że na tym zdjęciu jest te 7 cm (na czerwono = sic!) jeżeli nie masz jak sprawdzić czy ci się 120-stka zmieści (pożyczyć, wypróbować) - to weź 100-tkę, wydajnosć podobna więc nie stracisz zbytnio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koperek Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 macie racje. Rzeczywiście niewyraźnie było te 7 cm napisane. weznę jednak 100 bo ona chyba napewno się zmieści. Widziałem ostatnio w Media Markt w Szczecinie wszystkie rozaje Pentagram Freezone więc sobie 100 zakupie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 to lepiej przejedź się do Logosa - tam też dostaniesz i taniej pewnie :wink: i jedź do tego na Krzywoustego (na przeciwko Heliosa) - fajne ziomki tam obsługują :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koperek Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 wiem sam tam ten komputer kupowałem i nie miałem żadnych zastrzeżeń. A wiadomo boxowy wentyl to boxowy i logos na to nic nie poradzi w ramach gwaranci nie ma się co ubiegać. :D fajna jest tam obsługa. zawsze doradzą jak trzeba edit: z tego co widze na logos.pl w cennikach aktualnych nie ma 100 tylko 80 więc w media markt chyba kupie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 i zniżki dadzą - :wink: jak brałem kilka części (płyt głównych, procków) to mi gościu zniżkę robił 10-15 zl na jeden komponent - niby nie dużo, ale razem tego prawie 100 zł wyszło :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 kup sobie jakas fajna paste, ja do pentagrama 80Cu dostalem taki silikonowy badziew ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koperek Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 nie wiem ale chyba ten "sylikon" powinien być dobry albo jak zostanie mi kasy to sobie kupie inną. a co do logosa jak kupowałem nowego kompa to w logosie facet dał mi zniżke i dostałem kieszeń na hdd i listwe przepieńciową za 20 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...