MARTiiii Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 Jakiś rpgram do testowania monitorów? Tak żebym mógł szybko bezboleśnie w sklepie sprawdzić monitor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jagular Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 OK jest program Nokia Monitor Test. Jest mały i uruchomi się na każdym kompie z windą. Pamiętaj tylko, żebyś oglądał monitor "wygrzany" - np. 15-30 minut i na jakimś dobrym kablu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARTiiii Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 Czyli jesli nie bedzie rozgrzany bo zwykle w sklepie takie sa, to wyjda glupoty na takim teście? Jest coś na co trzeba najbardziej zwracać uwagę, jakiś jeden test? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyberDe@th Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 MARTiiii - jak monitor bedzie nierozgrzany to nawet geometri dobrze nie ustawisz. Tak jak napisal jagular - musisz sprawdzac na cieplym monitorze, bo w domu moga Ci wyjsc calkiem ciekawe rzeczy :/ Na co zwracac uwage??? Coz... Ja nie mialem mozliwosci sprawdzenia monitora przed zakupem i po 5 dniach oddalem go do sklepu, gdzie wymienili mi na inny (starszy) egzemplarz. Na szczescie te drugi okazal sie znacznie lepszy i jest u mnie do dzisiaj :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARTiiii Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 Najbardziej mnie cieakwi ten efekt moiry. Jak na to patrzeć? Czy robienie się krzywych, falistych lini to zły omen. Miejsce robienia się ich ma znaczenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 na http://www.magi.pl/test.php jest test monitorów i podane jest tam na co w tym teście zwracać uwagę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...