Klimer Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 witam stałem sie nowym posiadaczem kompa z windom xp sp2. od dawna posiadam tez stałke. modem zew podłanczam pod kompa do kary sieciowej i xp łądnie wykrywał wszystko tak ze trza było jedynie reboota strzelic i było ok. zadnych sterownikow itp bo takowych zreszta nie widziałem nigdy na oczach. teraz jednak posiadam wejscie sieciowe w płycie głównej (Asus P5GDC deluxe) i gdy pod wspomnianym wczesniej winem podłanczam to na trayu wywala mi ikonke połaczenia z informacja "pobieranie adresu sieciowego". a następnie przechodzi to w "połaczenie ograniczone lub cos tam..." nie mam pojecia co z tym zrobic. teraz jestem na innym kompie z xp i wszystko ładnie działa wiec to nie wina modemu czy kabla co wcale nie ułatwia sprawy byłbym wdzieczny za szybką odpowiedz podzrawiam wesołych świat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylu_pl Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 a czy porobiles dobre ustawienia do karty sieciowej bo mi sie wydaje ze nie wpisales skad on ma pobierac auto.pac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klimer Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 eeee... w zyciu nie musiałem niczego podobnego konfigurowac. patrzac na instrukcje konfiguracji na sronie domowej providera tez nic nie ma ( www.multimedia.pl ). nadal ten sam problem :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRo Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 Klimer ja wnioskuje ze zmienila ci sie sieciowka a z nia MAC karty i dlatego nie chce przydzielic IP itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 a może zapora internetowa windowsowa ci zablokowała dostep? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klimer Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 dodam jeszcze iz przed chwila wpisujac w uruchom cmd a nastepnie ipconfig /renew otrzymalem komunikat: Wystąpił błąd podczas odnawiania interfejsu Połączenie lokalne : nie można skontaktować się z serwerem DHCP. Upłynął limit czasu żądania najłatwiej by było sie poprostu z nimi skontaktowac ale teraz święta wiec nikogo nie ma :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...