soska66 Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 Od pewnego czasu, zdarza się, że nagrana na tej nagrywarce płyta zawiera błędy w sektorach. Od długiego czasu nagrywam na TITANUM i ESPERANZACH i nigdy jeszcze nie miałem takich kłopotów. Zaczęło się miesiąć temu. Wtedy to nagrywarka nie wypaliła mi 3 z 5 płyt (nagrywanych jedna po drugiej). Za każdym razem nagrywanie zatrzymywało się na 96% i pomagał tylko reset kompa (raz nawet wyszedłem z pokoju i jak wróciłem to upływała 20 !!! minuta nagrywania). Potem płyty nagrywały się, ale w 3 przypadkach pojawiły się błędy w sektorach (płyty nagrałem koledze i to on zaobserwował te błędy na swoim napędzie). Mnie te przykrości dopadły dziś. Kupiłem sobie partię płyt DATEX (zielone), na które nigdy ani ja ani żaden z moich znajomych nie narzekali, wręcz przeciwnie - chwalili je. Nagrałem 5 płytek. na 3 są błędne sektory. Dodatkowo komp lubi się powiesić na "eksplorowaniu" ich. W czym może tkwić problem. I tak pójdę w pon. do serwisu, ale może ktoś się z tym zetknął. Może to konflikt softwarowy, wirus czy cokolwiek innego (choć wątpie w te 3 opcje) A może po prostu to kwestia zabrudzenia lub zużycia (nagrywarę mam 1,5 roku). Przez te 1,5 roku nagrałem masę płyt, na różnych nośnikach (od esperanz, przez datexy,mediastory itd.) i wszystkie działają bez zarzutu do tej pory. Dlatego nie przyjmuje rad krytykująych wyżej wymienione nośniki danych, gdyż niczym nie "zalazły mi za skórę" :wink: Chyba,że istnieje absolutnie pewny dowód na to, że 1,5 roczna nagrywarka ma problemy z nagraniem płyty gorszej marki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bl4ck Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 Kwestia zuzycia,jak sam piszesz ze nagrales mase plyt no to zuzyles laser,idz do serwisu tam zapewne wezma sprzet na 21 dni i oddadza w stanie nie lepszym niz przed serwisem :D ( ja tak mialem <rotfl>) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soska66 Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 no mogłem nagrać z 500-600 płyt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...