Hans15336 Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 Dostałem na gwiazdkę takie zestawik , podłączyłem , zalałem destylką , odpowietrzyłem , odpaliłem kompa ATHLON 2400+ na ustawieniach 150X15 czyli 2,250GHz i ku mojemu zdziwieniu w biosie w czasie spoczynku jest 57stopni a po testach N-BENCH 3 , ma ponad 65stopni , co ja źle zrobiłem , wcześniej miałem cały miedziany radiatr i went 2800/4900RPM i było max 62stopnie !!! Druga sprawa to głośna pompka niby miała byc cisza i awet jak dam wentylator na 3000RPM od tego zestawu to pompa jest słyszlana dwukrotnie !!!! Czy ten zestaw jest jakoś zdupczony czy jak , a blok posmarowałem pastą srebną TITANA TTG-S104 !! ( a może posmarować ta pastą co była w zestawie ?? ) Może za dużo go dałem albo blok nie styka dokładnie do rdzenia ?? A co najdźiwniejsze w biosie pokazuje np 65stopni a w czujnikach z ATLANTISA 45stopni , a z obudowy ( TRACER DAVINICI ) 38 mimo iż oba czujniki są doklejone do bloku obok siebie i 1 cm od rdzenia czy jest mołżiwa taka rozbieżnośc ???? Pomocy bo już mi ręce opadają tyle wydało się kasy na to cudo a tu kicha , tylko prosze bez komentarzy a rzeba było sobie złożyć i miałbyś lepiej za mniejszą kwotę :-(((( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 Nieznam tego zestawu więc napisze tylko kilka ogólników. Wysoka temp proca może byc spowodowana złym przyleganiem bloku do rdzenia (oczywiście zakładając że to nie wina niskiej wydajności zestawu). Różnica w wskazaniach czujników oznacza że jeden lub więcej jest do d... (zakładając taką samą odległość od rdzenia i taki sam stopien przylegania). Różnica między temp w biosie a czujnikami jest możliwa, jak sam napisałeś czujniki są oddalone o 1cm a bios bierze temp z czujki która jest pod rdzeniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 To jest ten zestaw z tego testu http://tweak.pl/artykul/porownanie_wc Przy chłodzeniu PENTIUMA na całkiem dobre wyniki a u mnie kicha totalna !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 Z tego zestawu już dużo więcej nie osiągniesz, to jest poprostu takie upiększone CPC niestety, można by to poprzerabiać ale czy jest sens Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 I tu kolego jesteś w błędzie !!! POczytałem instrukcję okazało się żę blok był przygotowany pod P4 a nie AMD i trzeba było odkręcić blaszkę i odwrócić blok o 180stopni , teraz w stresie ma max 56-58 stopni i to 150x15 takie ustawienia jak przedtem miałem :-))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRC Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 4 stopnie roznicy? rzeczywiscie...wielkie polepszenie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zawsze coś , no i jest ciszej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 Nie chce cie martwić ale to jest wydajność na poziomie średnio dobrego AC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 Podaj przykład który schłodzi w takiej ciszy i przy przetaktowaniu procka na 2,250GHz ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRC Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 prosze bardzo: thermaltake sp-97+cichy wentyl typu papst lub arctic. jest na tym forum uzytkownik takiego cuda (Niemiec) i przy napieciu ponad 1,9V ma temperatury nizsze od twoich... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 Miałem ten zetaw w domu, był bardoz przyjemny jesli chodzi o użytkowanie. Tylko należało go bardzo, bardzo dobrze odpowierzyć. Robiłem to z 30minut :/ Po tym zabiegu pompka była już całkowicie niesłyszalna :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 prosze bardzo: thermaltake sp-97+cichy wentyl typu papst lub arctic. jest na tym forum uzytkownik takiego cuda (Niemiec) i przy napieciu ponad 1,9V ma temperatury nizsze od twoich... jestem rowniez i jak, moj barton puszczony na 235x10 1.85V i w stresie mam 51 stopni, wiec nie wiem czy ten boski zestaw jest taki wspanialy :P Niemiec mial 12x200 ~1.95 w stresie mial ~53 na duronku wiec mimo wszystko ac jest bardzo dobre Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 luks__pl u mnie brzęczy ta pomkpa niemiłosiernie , jak to dobrze odpowietrzyć ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...