Skocz do zawartości
Hans15336

Co źle WC ANTLANTIS WAVE-wysoka temp 65 stopni,głośna pompka

Rekomendowane odpowiedzi

Dostałem na gwiazdkę takie zestawik , podłączyłem , zalałem destylką , odpowietrzyłem , odpaliłem kompa ATHLON 2400+ na ustawieniach 150X15 czyli 2,250GHz i ku mojemu zdziwieniu w biosie w czasie spoczynku jest 57stopni a po testach N-BENCH 3 , ma ponad 65stopni , co ja źle zrobiłem , wcześniej miałem cały miedziany radiatr i went 2800/4900RPM i było max 62stopnie !!!

Druga sprawa to głośna pompka niby miała byc cisza i awet jak dam wentylator na 3000RPM od tego zestawu to pompa jest słyszlana dwukrotnie !!!!

Czy ten zestaw jest jakoś zdupczony czy jak , a blok posmarowałem pastą srebną TITANA TTG-S104 !!

( a może posmarować ta pastą co była w zestawie ?? )

Może za dużo go dałem albo blok nie styka dokładnie do rdzenia ??

A co najdźiwniejsze w biosie pokazuje np 65stopni a w czujnikach z ATLANTISA 45stopni , a z obudowy ( TRACER DAVINICI ) 38 mimo iż oba czujniki są doklejone do bloku obok siebie i 1 cm od rdzenia czy jest mołżiwa taka rozbieżnośc ????

Pomocy bo już mi ręce opadają tyle wydało się kasy na to cudo a tu kicha , tylko prosze bez komentarzy a rzeba było sobie złożyć i miałbyś lepiej za mniejszą kwotę :-((((

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nieznam tego zestawu więc napisze tylko kilka ogólników.

Wysoka temp proca może byc spowodowana złym przyleganiem bloku do rdzenia (oczywiście zakładając że to nie wina niskiej wydajności zestawu).

Różnica w wskazaniach czujników oznacza że jeden lub więcej jest do d... (zakładając taką samą odległość od rdzenia i taki sam stopien przylegania). Różnica między temp w biosie a czujnikami jest możliwa, jak sam napisałeś czujniki są oddalone o 1cm a bios bierze temp z czujki która jest pod rdzeniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tu kolego jesteś w błędzie !!! POczytałem instrukcję okazało się żę blok był przygotowany pod P4 a nie AMD i trzeba było odkręcić blaszkę i odwrócić blok o 180stopni , teraz w stresie ma max 56-58 stopni i to 150x15 takie ustawienia jak przedtem miałem :-)))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

prosze bardzo:

thermaltake sp-97+cichy wentyl typu papst lub arctic.

jest na tym forum uzytkownik takiego cuda (Niemiec) i przy napieciu ponad 1,9V ma temperatury nizsze od twoich...

jestem rowniez i jak, moj barton puszczony na 235x10 1.85V i w stresie mam 51 stopni, wiec nie wiem czy ten boski zestaw jest taki wspanialy :P

Niemiec mial 12x200 ~1.95 w stresie mial ~53 na duronku wiec mimo wszystko ac jest bardzo dobre

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi