dem Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 Witam! Chcialbym zmienic moj BOX-owy coller na A64(podpis). I raczej wybiorę pomiedzy tymi dwoma tytulowymi coolerami : Zalman CNPS7000B-AlCu vs QC-80CU. Czy oplaca sie doplacac do Zalmana, czy lepszym wyborem będzie Pentagram. Codzi mi o to, aby cooler mial jak najwieksza wydajnosc, oraz by byl cichy. A moze mam wybrac cos innegro, oczywiscie musi sie zmiescic do mojego MOBO. Kwota - 120 zł. Tylko nie pisac takich rzeczy: Dołóż 100 zł i kup .... . 120 zł to dla mnie absolutne maximum Tak więc: co wybrac? Pozdrawiam 1323430[/snapback] Arcting cooling Freezer 64. Nic lepszego nie znajdziesz, a juz napewno za te pieniadze - 89 zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subon Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 Dzieki za odpowiedz Cena bardzo mi odpowiada, czy mozna powiedziec ze ten Arctic jest lepszym chlodzeniem niz QC-80 i CNPS7000B-AlCu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 Dzieki za odpowiedz Cena bardzo mi odpowiada, czy mozna powiedziec ze ten Arctic jest lepszym chlodzeniem niz QC-80 i CNPS7000B-AlCu? 1323617[/snapback] Tak jest wydajniejszy od obu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subon Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 Niestety, mam watpliwosci czy wejdzie na moją płytę główną... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 A dlaczego mialby nie wejsc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 ktos ma juz tego Arcting cooling Freezer 64 ?? moze napisac jakie ma tempy, i ile dB wydziela? thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boryna Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 (edytowane) Dexter, napisales, ze masz to: http://www.4max.com.pl/default.asp?g=24&produkt=1043 Jakie masz temperaturki? Chcialbym kupic jakies chlodzonko do mojego A643000 @ 2400MHz tak do 200 zeta, co mozecie polecic?? Najlepiej zebym mogl jeszcze troche proca podkrecic bez slyszenia wentyli :). Ktory stad: http://www.4max.com.pl/pgrupa.asp?gg=19&g=24 byscie polecali?? Czy te urządzonka bezwentylatorowe zdaja egzamin? Ma ktos ktores z nich, albo moze ktos to gdzies testował??? A moze by takiego Peltierka dorzucic: http://www.4max.com.pl/default.asp?g=127&gg=19&produkt=202?? Ktory cooler jest w stanie wystarczajaco schlodzic to ogniwo? Edytowane 13 Marca 2005 przez boryna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubotka Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 TAk ja mam Frezerka 64 W tej chwili przy podkręconym kompie temp. (ściąganie z netu, przeglądanie słuchanie muzy) 26-28 stopni , stress ( jak wyżej + granie bez słychania muzy ) 30-34 stopnie zależnie od temp w pokoju :) Mam puszczony na 2100 rpm i jedyne co słysze to Zalman VF700 i HD :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grass Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 jutro kupuje a64 3000 (754) i Abita KV8-Pro ... i motam sie przy chlodzeniu kurcze juz niewiem co brac ... chce miec ciche wydajne niezawodne chlodzenie rozmyslam nad zalmanem 7000 cu , Pentagramem ( obojetnie jaki byle wszedl na plyte , i tym nowym chlodzeniem Arctic Freezer 64 ... doradzcie cos w sumie bylem juz zdecydowany na pentagrama ale w testach kazdy przegrywa z zalmanem i na dokladke pojawil sie Arctic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Ja wygląda zapinka pod socket 939? Chcę sprzedać kolesiowi Pentagrama Q-80AlCu i nei wiem czy wejdzie... Jest to coś podobnego jak socket A? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Ja wygląda zapinka pod socket 939? Chcę sprzedać kolesiowi Pentagrama Q-80AlCu i nei wiem czy wejdzie... Jest to coś podobnego jak socket A? 1341322[/snapback] Pentagrama pod socket 939 przykreca sie dwoma srubkami. Trzeba zdemontowac koszyczek z plyty najpierw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Czyli bez problemu wejdzie na s939? Masz na myśli taki koszyczek jak pod socket A? Zakłada się koszyczek potem do tego koszyczka przykręca się Q-80? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Masz na myśli taki koszyczek jak pod socket A? Zakłada się koszyczek potem do tego koszyczka przykręca się Q-80? 1341544[/snapback] NIE. Koszyczek jest na kazdej plycie pod AMD s939 i s754. Zeby zamontowac Pentagrama, nalezy go zdemontowac. To żółte dookoła socketu: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proximus Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 ja mam u siebia zalozony wentyl Gigabyte 3D Cooler Pro (temp 33 stopnie a w stresie 41), ale koledze skladalem kompa i u niego zalozylem Thermaltake® eXtreme Venus 12 K8 wentyl rewelacja. Roznica pomiedzy gigabytem a THERmaltake to czasaami okolo 8 stopni. Polecam Thermaltake® eXtreme Venus 12 K8 w niemczech koszt okolo 30-35 Eur.... swietny wentyl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...