KWS89 Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 Greetz! Mam pytanie, moglibyście poradzić jakiś program do produkcji filmów? Nie chodzi mnie o jakieś badziewne Movie makery(tym zgrywam z kamery a potem progzem TMPGE konwertuje na mpg). Zaczynałem bawić się z Movie Makerem w winXP ale dorwałem w łapki Adobe Premiere6.5 i chodzi oto że progz nie spełnia moich oczekiwań(albo nie umiem go obsługiwać :wink: ) Program którego szukam powinien mieć: -mozliwosć wrzucenia muzy -wycinania niepotrzebnych scen -przejśćie obrazów(transition :? ) -mozliwość wyciszenia na chwile muzy aby usłyszeć tekst -opcjonalnie możliwość tworzenia napisów(w filmie[np jako przerywnik albo pod koniec/poczatek] a nie jako oddzielny plik) -i możliwość zgrywania z wejścia TV na k. graficznej(sprawdzane ale progz musi mieć opcje przestawienia systemu z NTSC na PAL) W sumie Premiere jest ok. ale to nie dla mnie(eksportowanie samego obrazu a audio odzzielnie, blee...) i jeszcze na dodatek skacze jak konik polny na Celku 2,6 +256MB 333MHz DDR Ram(yyy... chyba to tłumaczy dlaczego się tnie :wink: ). I program jest troszke niedopracowany(chaotycznie poustawione opcje i okienka które "biją się" o miejsce na ekranie) Pozdrawiam i życzę szczęśliwego nowego roku. Aka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 Pobaw sie czyms ze stajni Pinacle. Kurcze tylko dziwne, ze pol swiata uzywa Premiere i nikt nie narzeka. Faktem jest, ze nie zgrywa z karty VIVO, ale teraz tego sie juz nie uzywa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 co ty gadasz.. premier to jeden z lepszych programów wrecz profesjonalnych chyba :] a Ty gadasz,... wszytsko co napisałes to jest normalka w premierze.. widac nie umiesz go obsługiwac :lol:.. ale ja nie iwem jak prościej mozna z zachwoaniem minimum przyzwoitosci... :mrgreen: i jak samego obarzu i dzieku.. ctrl+M .. i masz 5 zakładek dotyczących opcji exportowania :lol: (w premierze był składany niejeden film krótko i pełnometrazowy :lol:) program troszke niedopracowany :).. to zrób lepszy :lol: wszystko w nim jest jak ma być... tylko trzeba uzywac rozdziałki 1280++ a nie 800x600 :lol: spróbuj odpalic 3dsmax i powiedz ze tam wszystko sie miesci na ekranie :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 Heh, jakiż ja staromodny :wink: Ale na poważnie, to to jak się zgrywa z kamerki to mam w [autocenzura]. Jakoś idzie i da się edytować. Ale czy mógłbymiktoś zapodać jakiś mini-maxi instrukcję jazdy tego programu? Pozdrówka AKa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 minimax instukszyn... na dole masz tajmlajna.. jesli nie wiesz co to jest to -> www.google.pl... tam usatwoiasz sobie klipy, obrazki dzwieki.. tam tez masz przybornik z narzedzami do ciecia, przesuwania.. dopasowywania, przyspieszania i zwalniania klipów. po prawej masz przybornik VIDEO TRANSITIONS i SOUND... jak sama nazwa wskazuje w video masz efekty video.. w tranitions - przejscia miedzy klipami, w sound - efekty dzwieku. no i tam gdzies powyzej jest okno z klipami i 2 okna podglądu (klipu i mixa) i klawisz PLAY.. proste. jesli ktoś sienei orientuje w podstawowych rzeczach to i tak nic mądrego nie wymysli. uwaga: powyzsza instrukcja była pisana z pamieci i moze zawierac błędy :lol: . szczegółowo zagadnienia te zostały omówione w tutorialach ---> www.google.pl ---> 'adobe premiere tutorial' :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 2 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2005 Danke, już se pogooglowałem i znalazłem co nieco. Pozdrawiam AKa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...