wozny Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 Mam pytanie czy da radę podłączyć kamerę VHS pod kompa i zgrać materiał filmowy z taśmy ? Jeżeli tak to co jest potrzebne ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sound_Lab Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 Oczywiscie ze sie da. Potrzebny ci bedzie tuner telewizyjny z wejsciem composit. Kamere podpinasz pod to wejscie i mozesz zgrywac. jakos bedzie oczywiscie zalezec od tunera a dkladniej od tego jakiej rozdzielczosci moze on nagrywac itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
combain Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 Sound_Lab dobrze mowi, tuner nie musi byc jakis super wypasny z racji iz ma sluzyc tylko do zgrywania materialu a kamera vhs tez jakosciowo nie blyszczy. Mnie wystarcza ATI TV WONDER VE, podlaczony przez dobry kabel(ma duzy wplyw na jakosc) i jest calkiem calkiem, a dalem za nia 7 dych. Nagrywa w formatach dvd, mpeg4, divix i czego tam dusza zapragnie, mozna wybrac kodek, wsio cacy. Jesli potrzebujesz cos lepszego to istnieja karty video, od 300zl wzwyz, oprograowaniem do obrobki, i duza lepsza jakoscia obrazu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozny Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 Moment, moment :) Composit to to wejscie w ksztalcie "czaszki" ? A czy nie mozna tego zalatwic przez karte graficzną vivo ? I jeszcze jedna kwestia ja mam dosyc stara kamere i tam tego wyjscia composit nie ma. Mam tylko zolty i bialy slot. Czy sa jakies przejsciowki do tego ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoKFoR Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 W ksztalcie "czaszki" - to pewnie SVHS Najlepiej jakbys zrobil fotke lub znalazl w Internecie jak to twoje zlacze na kamerze wyglada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyS Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 Oba są okrągłe - prawda? Ten żółty to właśnie "wizja" a biały "fonia". Wystarczy podłączyć do kompa odpowiednim kabelkiem. Niestety w kompie trzeba mieć albo tuner TV albo kartę ViVo czyli z wejściem i wyjściem oraz karta dźwiękowa. Teraz wystarczy programik do "grabowania" choćby najprostrzy np. VidCap (Vidcap32.exe) - jest darmowy. Powodzenia! :) Smile Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozny Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 no wlasnie chodzi o to ze ja nie mam zadnego wyjscia w ksztalcie "czaszki" na kamerze. Pytam sie tylko czy wyjscie composite to wlasnie taka "czaszka" :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyS Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 Oba są okrągłe - prawda? Ten żółty to właśnie "wizja" a biały "fonia". Wystarczy podłączyć do kompa odpowiednim kabelkiem. Niestety w kompie trzeba mieć albo tuner TV albo kartę ViVo czyli z wejściem i wyjściem oraz karta dźwiękowa. Teraz wystarczy programik do "grabowania" choćby najprostrzy np. VidCap (Vidcap32.exe) - jest darmowy. Potem można "upchać" np. do DiviX-a. Powodzenia! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyS Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 Oba są okrągłe - prawda? Ten żółty to właśnie "wizja" a biały "fonia". Wystarczy podłączyć do kompa odpowiednim kabelkiem. Niestety w kompie trzeba mieć albo tuner TV albo kartę ViVo czyli z wejściem i wyjściem oraz karta dźwiękowa. Teraz wystarczy programik do "grabowania" choćby najprostrzy np. VidCap (Vidcap32.exe) - jest darmowy. Potem można "upchać" np. do DiviX-a. Powodzenia! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyS Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 Sorry za powtórki ale coś tu się kisiło i nie chciało "iść". Kompetentną osobę proszę o skasowanie nadmiaru. Dziękuję! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sound_Lab Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 Sorry za powtórki ale coś tu się kisiło i nie chciało "iść". Kompetentną osobę proszę o skasowanie nadmiaru. Dziękuję! sam mozesz skasowac:) a co do wyjscia composit to jest to w ksztalcie chicza (czy ja to sie pisze [czincz]) w ksztalcie czaszki jest s-video. Na kamerze pwienenes miec zolte (wizja), czerwone i biale (fonia, jesli stereo). Wizje do tunera, fonie do karty muzycznej i zgrywasz jakims programikiem:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmo Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 sam mozesz skasowac:)pisząc tego posta wlasnie mu to uniemozliwiles ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozny Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 Dobra męczę was dalej :) Mam tuner, wszystko podłączone, vidcap32 sciangiety ... odpalam ... i ... brak obrazu tylko dzwiek. Moze to byc wina zlych driverow pod tuner. Szukalem na necie ale nie znalazlem : APAC Viewcomp878. No ale oc dalej robic tuner jest stary i oryginalne drivery pod xpa nie chodza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...2entry1225052 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...