Skocz do zawartości
wozny

Podłączyć kamerę pod kompa ?

Rekomendowane odpowiedzi

Sound_Lab dobrze mowi, tuner nie musi byc jakis super wypasny z racji iz ma sluzyc tylko do zgrywania materialu a kamera vhs tez jakosciowo nie blyszczy. Mnie wystarcza ATI TV WONDER VE, podlaczony przez dobry kabel(ma duzy wplyw na jakosc) i jest calkiem calkiem, a dalem za nia 7 dych. Nagrywa w formatach dvd, mpeg4, divix i czego tam dusza zapragnie, mozna wybrac kodek, wsio cacy. Jesli potrzebujesz cos lepszego to istnieja karty video, od 300zl wzwyz, oprograowaniem do obrobki, i duza lepsza jakoscia obrazu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moment, moment :) Composit to to wejscie w ksztalcie "czaszki" ? A czy nie mozna tego zalatwic przez karte graficzną vivo ? I jeszcze jedna kwestia ja mam dosyc stara kamere i tam tego wyjscia composit nie ma. Mam tylko zolty i bialy slot. Czy sa jakies przejsciowki do tego ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oba są okrągłe - prawda? Ten żółty to właśnie "wizja" a biały "fonia". Wystarczy podłączyć do kompa odpowiednim kabelkiem. Niestety w kompie trzeba mieć albo tuner TV albo kartę ViVo czyli z wejściem i wyjściem oraz karta dźwiękowa. Teraz wystarczy programik do "grabowania" choćby najprostrzy np. VidCap (Vidcap32.exe) - jest darmowy. Powodzenia! :)

Smile

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oba są okrągłe - prawda? Ten żółty to właśnie "wizja" a biały "fonia". Wystarczy podłączyć do kompa odpowiednim kabelkiem. Niestety w kompie trzeba mieć albo tuner TV albo kartę ViVo czyli z wejściem i wyjściem oraz karta dźwiękowa. Teraz wystarczy programik do "grabowania" choćby najprostrzy np. VidCap (Vidcap32.exe) - jest darmowy. Potem można "upchać" np. do DiviX-a. Powodzenia! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oba są okrągłe - prawda? Ten żółty to właśnie "wizja" a biały "fonia". Wystarczy podłączyć do kompa odpowiednim kabelkiem. Niestety w kompie trzeba mieć albo tuner TV albo kartę ViVo czyli z wejściem i wyjściem oraz karta dźwiękowa. Teraz wystarczy programik do "grabowania" choćby najprostrzy np. VidCap (Vidcap32.exe) - jest darmowy. Potem można "upchać" np. do DiviX-a. Powodzenia! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry za powtórki ale coś tu się kisiło i nie chciało "iść". Kompetentną osobę proszę o skasowanie nadmiaru. Dziękuję!

sam mozesz skasowac:)

a co do wyjscia composit to jest to w ksztalcie chicza (czy ja to sie pisze [czincz]) w ksztalcie czaszki jest s-video. Na kamerze pwienenes miec zolte (wizja), czerwone i biale (fonia, jesli stereo). Wizje do tunera, fonie do karty muzycznej i zgrywasz jakims programikiem:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra męczę was dalej :) Mam tuner, wszystko podłączone, vidcap32 sciangiety ... odpalam ... i ... brak obrazu tylko dzwiek. Moze to byc wina zlych driverow pod tuner. Szukalem na necie ale nie znalazlem : APAC Viewcomp878. No ale oc dalej robic tuner jest stary i oryginalne drivery pod xpa nie chodza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi